Overraskelserne stod i kø i Detroit

Søndag var det tid til weekendens andet løb i Detroit, da den anden Duel i Detroit skulle køres.

Kørerne skulle ud til en ny kvalifikation søndag formiddag lokal tid, og her kørte Mesterskabsførende Alexander Rossi ind på første startposition foran Robert Wickens, Will Power, Ed Jones og gårsdagens vinder, Scott Dixon.

Kvalifikationen blev kørt på en regnvåd bane, hvilket sendte Josef Newgarden og Tony Kanaan i muren. Dermed skulle de to starte langt tilbage i feltet, ligesom gårsdagens Pole mand Marco Andretti startede løbet fra P12.

Løbets start blev forsinket da løbets pace car kørte galt under opvarmningsomgangen… Jep, så har vi også set det.

Løbet blev startet efter godt en halv times forsinkelse.

Der var action fra den første meter, da Ed Jones forsøgte at overhale Will Power. Senere på omgangen lavede Jones en lille fejl og tabte to placeringer til Scott Dixon og James Hinchcliffe.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / James Black

Spencer Pigot blev vippet rundt på første omgang, så der måtte Safety Car ud på banen for at få hans bil startet op igen. Santino Ferrucci var den kører der havde en kontakt med Pigot, men dommerne valgte at det var hændeligt uheld, og begge slap for straf.

Ryan Hunter-Reay overhalede Simon Pagenaud i kampen om 10. pladsen, og kort tid efter kørte Marco Andretti forbi Zach Veach i kampen om P8.

James Hinchcliffe og Ryan Hunter-Reay var i pit på 11. omgang, for at prøve en alternativ strategi. Wickens dykkede også tidligt i pit, da hans dæk var væk, ligesom i gårsdagens løb.

Sebastien Bourdais var på fremmarch i feltet, og kunne fint følge med Graham Rahal og Scott Dixon. Han nåede endda at overhale Rahal inden deres første pitstop.

Der var problemer for Santino Ferrucci igen på 22. omgang, da han spandt rundt i det ultrahurtigste Sving 1. Han havde lige været inde i pitten for at få nye dæk på, men de kolde dæk overrumplede den unge Rookie, der ramte muren og rykkede sin egen frontvinge af bilen. Heldigvis kunne han komme i gang igen, og komme tilbage til pitten, så vi undgik en FCY.

Santino Ferrucci
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Stillingen efter alle havde været i pit en gang var Robert Wickens, Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi, Tony Kanaan, Simon Pagenaud og Will Power.

Scott Dixon lavede en hård men fair manøvre på Sebastien Bourdais, i kampen om 4. pladsen i løbet.

Kort tid efter spandt Sebastien Bourdais på helt egen hånd i Sving 1. På en eller anden måde udgik han at ramme muren og at blive ramt. Der var noget der knækkede i hans baghjulsophæng, så han bare var passager. Han fik bilen kørt tilbage til pitten, men tabte flere omgange på reparationen.

Scott Dixon blev holdt op i et par ekstra sekunder i forbindelse med hans andet pitstop, da Graham Rahal pittede på samme tid, og kørte forbi Dixons plads netop da Newzealænderen skulle til at køre igen.

Ryan Hunter-Reay havde stille og roligt fået kørt sig til andenpladsen i løbet, efter at have valgt en meget alternativ pitstop strategi – og det vel og mærke fra 10. startposition.

Hunter-Reay havde fået hentet Rossi ude i front, så de sidste 9 omgange af løbet ville blive en kamp for Rossi, at holde holdkammeraten bag sig.

Presset blev for meget for Rossi der udbremsede sig selv i Sving 3. Allerede omgangen inden havde han låst forhjulet, og da han gentog det 7 omgange før mål, fortsatte han lige ud, og mistede ikke kun føringen, men også alle chancer en top 10 placering, da det låste forhjul gjorde at forhjulet punkterede fuldstændigt. En ærgerlig afslutning for den Mesterskabsførende, der mistede den placering.

Ryan Hunter-Reay
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Det betød at Ryan Hunter-Reay kunne køre en sikker sejr hjem, med 12 sekunder ned til Will Power på andenpladsen, og Ed Jones, Scott Dixon og Graham Rahal på de efterfølgende pladser.

Sejren var den første for Hunter-Reay siden 2015. Så efter Marco Andretti tog den første Pole Position i 5 år, Dixon tog sin første sejr i 2018, så blev det altså også et specielt søndagsløb, med endnu et anderledes ansigt i front af feltet.

Will Power fører nu Mesterskabet igen, foran Scott Dixon, Alexander Rossi, Ryan Hunter-Reay og Josef Newgarden.

Nu har Verizon IndyCar Series kørerne nogle få dages pause inden at de skal køre på ovalen i Texas.

Relaterede nyheder