Formel E kalender og ændringer godkendt

FIA World Motorsport Council har annonceret de kommende regelændringer samt 2018/19 kalenderen for ABB FIA Formula E Championship.

Serien bliver efterhånden drejet mere og mere hen imod en forårs løbsserie, hvor 8 af de 12 løbsweekender køres mellem marts og juli. Derfor bliver det svære og svære for kørerne at køre to programmer samtidig.

Som det ser ud nu, er der ingen datosammenfald med FIA World Endurance Championship, men der er nogle Formel 1 datosammenfald. Det måske værste sammenfald er Formel E i Berlin, Formel 1 i Monaco og Indy 500. Der har i 2018 ikke været nogen kørere, som har været aktive i to eller tre af disse serier, men man ved ikke hvad der sker med kørere i den kommende sæson.

Der dog stadig et par huller i kalenderen, med løb, som endnu ikke har nogen by eller land ud for sig. Januar datoen står højst sandsynligt og svinger mellem Uruguay med Punta del Este eller også Brasilien i Sao Paolo. Det sidstnævnte skulle allerede have haft et løb i 2018, men løbet blev aflyst på grund af sikkerhed, og blev i stedet erstattet af Uruguay.

Nico Rosberg, Gen2 car demo, Berlin 2018
Photo: Photo: ABB FIA Formula E Championship / LAT

Dertil kommer også reglementsændringerne omkring de nye biler. Generation 2 bilerne har batteri nok til at kunne holde hele løbet, som fremover vil være på 45 minutter + 1 omgang.

Gen2 bilerne får også ekstra hestekræfter i løbet, hvor de skal køre med 200 kW som standard. Dertil kommer der en ny ting i Formel E, hvilket er mulighederne for et ekstra power boost, hvor køreren skal køre igennem et specielt område på banen, hvorefter at bilen så har 225 kW i en periode. Dette vil naturligvis bruge ekstra strøm på batteriet, så kørerne skal også økonomisere med brugen af dette. Antallet af disse ekstra perioder bliver forskellige fra bane til bane, og bestemmes forud for weekenden.

Fan boost vil fortsat være en del af Formel E. Her skal de 3 udvalgte kørere køre igennem det specielle område på banen, hvorefter de kan aktivere Fan boost knappen i bilen, og så vil de have 250 kW.

Alt dette er for at øge spændingen i løbene, og forhåbentlig frembringe flere overhalinger – for hvornår tør kørerne bruge den ekstra strøm.

Der bliver også lavet ændringer til kvalifikationen, hvor der næste år vil være 22 biler på startgridden. HWA har bekræftet at de stiger ind i sporten i den kommende Sæson 5, hvor de skal forberede sig til Mercedes-AMG stiger ind som officielt fabrikshold i 2019/20. 6 biler skal kæmpe med omkring Pole Position, modsat 5 i det nuværende format.

Det nye Jaguar I-PACE eTROPHY skal følge samme kalender

Kalenderen for den kommende sæson er som følger:

 

Ad Diriyah Saudi Arabien 15. December 2018
Marrakesh Marokko 12. Januar 2019
TBA TBA 26. Januar 2019
Mexico City Mexico 16. Februar 2019
Hong Kong Kina 10. Marts 2019
TBA Kina 23. Marts 2019
Rom Italien 13. April 2019
Paris France 27. April 2019
Monaco Monaco 11. Maj 2019
Berlin Germany 25. Maj 2019
Zürich Schweiz 9. Juni 2019
New York City USA 13. Juli 2019
New York City USA 14. Juli 2019

Relaterede nyheder