World RX bliver elektrisk

Det har længe ulmet i horisonten, men nu er det officielt – Rallycross bliver elektrisk.

FIA World Motorsport Council har godkendt ansøgningen fra BSI/IMG, som står bag FIA World Rallycross Championship, om at transformere Rallycross sporten til en elektrisk serie fra 2020.

Planen er herefter at der skal køres FIA Electric World Rallycross Championship, som den mest prestigefulde titel indenfor Rallycross sporten.

Målet er at fortsætte med at afholde 12-14 events, i et lignende format som nu.

Hvert team må maksimalt stille op med 2 biler – ligesom de for øvrigt også kun må i dag. Holdene omgås nogle gange den regel, ved at give 3. bilen et lidt anderledes teamnavn.

Der køres om to VM titler – en for kørere og en for konstruktører. Dertil kommer der et Teams Trophy som er for private hold.

Bilerne skal være 4 hjulstrukne biler, ligesom i dag. De får to elektriske motorer, svarende til 500 kW, samme batteri og samme chassis.

Drivlinjen skal følge de samme linjer som Formel E mesterskabet kører efter. Williams skal levere batteriet, mens ORECA skal levere chassiserne.

Private hold må også gerne få homologeret en bilmodel, så det ikke kun er reserveret bilfabrikanterne.

Andreas Bakkerud, Petter Solberg, Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Det har længe lagt i kortene, at World RX ville gå i en elektrisk retning, og det er også derfor at Peugeot, Volkswagen og Audi har skudt så mange penge i sporten.

Det er dog lidt usikkert om de havde forventet at det vil blive biler med standardchassiser og standardbatterier, da det begrænser udviklingen i sporten dramatisk. Det fremgår ikke præcist fra World Motorsport Council, om det kun er selve karossen som skal være den samme, hvorefter holdene må bygge deres egen skal på – eller om det bliver 15-20-25 fuldstændig ens biler, med forskellige sponsorer på, som vi kender det fra Formel E.

Der er endnu ikke kommet nogen kommentar fra hverken BSI/IMG eller World RX holdene, så vi ved ikke hvordan at de forholder sig til reglerne.

Det er dog et faktum, at budgetterne i World RX er eksploderet henover de seneste 4 sæsoner. Det har FIA dog forsøgt at sætte en stopper for, og få dem sænket igen, da der kom nye regler omkring motorer og bodywork op til denne sæson.

Vi får at se gennem de kommende måneder, hvordan at holdene forholder sig til reglerne – om de er med på den elektriske bølge, eller om de slår bremserne i, og ønsker at forblive med de nuværende, frie chassis og drivlinje reglementer.

Relaterede nyheder