4 dobbelt afbrydelse på Red Bull Ring

Årets 5. afdeling af ADAC GT Masters blev kørt under flot blå himmel på Red Bull Ring i de østrigske bjerge.

Callaway Competition Corvette #1 med Marvin Kirchhöfer havde kvalificeret sig på Pole Position foran BMW Team Schnitzer #42 med Mikkel Jensen bag rattet, mens Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Sheldon van der Linde gjorde det til tre forskellige mærker i top 3.

BMW Team Schnitzer #43 var første “genganger” på gridden, inden HB Racing Ferrari #7 og Precote Herberth Motorsport Porsche #99 og Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 gav masser af forskellige mærker at se på. Der var brødrekamp mellem #7 og #99 da Alfred Renauer, bror til Robert, var hoppet i Ferrari’en denne weekend, da Dominik Schwager var forhindret i at deltage denne weekend. Lidt en sjov fornemmelse at køre mod sit eget hold, som Robert og Alfred ejer sammen.

Kim Luis Schramm skulle starte Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 helt tilbage fra 27. startposition, så det ville endnu en gang blive et svært løb på ham og sin danske medkører, Nicolai Sylvest.

Banen var dog stadig forholdsvis grøn, da et kæmpe tordenvejr mellem fredag og lørdag skylede alt fredagsgummiet af banen.

Aust Motorsport Audi #3 kom ikke med på opvarmningsomgangen, da bilen ikke ville starte. Alle de andre biler var sendt ud på opvarmningsomgangen, og derved måtte starten afblæses, så marshals kunne få Nikolaj Rogivue skubbet væk.

Den nye start blev udskudt i 5 minutter, så alle holdene kunne få bilerne gjort klar igen. Her var #3 klar til at tage starten fra pitlane.

BMW Team Schnitzer #43 kom op på 3. pladsen allerede i Sving 1 foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, mens HB Racing #7 faldt 3 pladser tilbage i forhold til startpositionen.

Photo: Gruppe C Photography

Efter kun 5 minutters racerløb kom der Safety Car, da Team ISR Audi #33 med Filip Salaquarda gik i stå ude på banen, og måtte trækkes i sikkerhed.

Da løbet blev givet frit igen, lå Alfred Renauer helt oppe under bagvingen på Timo Bernhard i KÜS Team75 Bernhard #17, men kom ikke forbi ham.

MRS GT-Racing BMW #14 med Christopher Zöchling havde fået lidt af en yoyo start, hvor han var godt oppe i top-10, inden at han faldt tilbage på P9.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og BWT Mücke Motorsport Audi #25 byttede plads ude på banen, i kampen om 16. pladsen, hvor #29 fik snuden foran i en lidt spændende udbremsning i Sving 4.

BWT Mücke Motorsport Audi #24 med Mike David Ortmann endte op i gruset lige før pitstop vinduet åbnede.

Montaplast by Land-Motorsport #28 tabte deres digitale nummerskilt i forruden, så den hang og dinglede i lednigen, hvilket var ekstra distraktion for Sheldon van der Linde.

Med risiko for at der ville komme Safety Car, valgte KÜS Team75 Bernhard #17 at pitte med det samme, og blev fulgt af en stor del af midterfeltet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 var 0,2 sekunder for hurtige i deres pitstop, og fik derved en drive-through straf for det.

Precote Herberth Motorsport #99 og KÜS Team75 Bernhard #17 kørte side om side efter deres pitstop, hvor Kevin Estre i #17 først havde snuden foran, men lavede en lille fejl under nedbremsningen, så Mathieu Jaminet i #99 kunne dykke forbi. De to franskmænd havde en vild duel gennem de næste mange omgange, hvor Estre forsøgte at komme tilbage. Det lykkedes nogle omgange efter, så Estre kunne stikke afsted i jagten på Top 4.

Kelvin van der Linde i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 havde lidt kontakt med BMW Team Schnitzer #43 i Sving 3, hvor sydafrikaneren skubbede lidt til Victor Bouveng. En manøvre som blev undersøgt af dommerne, og gav dem en advarsel.

Der blev kaldt Safety Car på banen, da alle bilerne havde pittet, så #24 kunne blive fjernet af officials.

Der blev virkelig gået til den ved genstarten af løbet, hvor Kevin Estre i #17 med det samme gik til angreb på Kelvin van der Linde i #28. De to biler stødte sammen på vej mod Sving 1, så karosseridele fløj om ørerne på dem og konkurrenterne, men begge biler kunne fortsætte.

Callaway Competition Corvette #1
Photo: Gruppe C Photography

MRS GT-Racing BMW #14 kom i klemme i en sandwich senere på omgangen, så Jens Klingmann knækkede forhjulsophænget, og var ude af løbet. Det udløste dagens 3. Safety Car, så BMW’en kunne blive fjernet.

Løbet blev givet frit igen med 10 minutter igen, og her gik Estre straks til angreb på Bouveng på P3, men kunne ikke få snuden foran.

Orange1 by Grasser GRT Lamborghini #63 måtte udgå med 8 minutter tilbage, med et tekniske problem. Heldigvis fik Andrea Caldarelli kørt bilen så meget af vejen, at det ikke var nødvendigt med en Safety Car.

Michele Beretta i Team Rosberg Lamborghini #53 klippede et af reklameskiltene i sidste sving, som pulveriserede i mange små flamingokugler, men ellers skete der ikke noget.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 og HB Racing #7 havde en tæt duel gennem anden halvdel af løbet, hvor de to biler flere gange kørte side om side – Robert Renauer mod Luca Ludwig. Det lykkedes dog #99 at holde 6. pladsen til målstregen.

To biler som havde haft nogle meget kedelige løb, med hensyn til kampe, var Callaway Competition Corvette #1 med Marvin Kirchhöfer og Daniel Keilwitz og BMW Team Schnitzer #42 med Mikkel Jensen og Timo Scheider, som sluttede løbet på første og andenpladsen, mens BMW Team Schnitzer #43 med Victor Bouveng og Dennis Marschall fik kørt 3. pladsen hjem.

Nicolai Sylvest og Team Zakspeed BKK Mobil Racing #20 sluttede desværre på en skuffende 22. plads, langt udenfor pointene.

Søndag skal der køres endnu et løb på banen, og her bliver det spændende at se om Corvette og BMW har ligeså godt styr på det, eller om Porsche, Audi og Mercedes kan slå til.

Relaterede nyheder