Godt F4 ræs i Østrig

Red Bull Ring bød på det skønneste vejr, da årets 4. weekend i ADAC Formel 4 gæstede den Østrigske bane.

Desværre var der kun 18 biler til start denne weekend.

Enzo Fittipaldi havde sikret sig Pole Position til det første løb foran Frederik Vesti, Liam Lawson og Lirim Zendeli.

Starten forløb forholdsvis stille, uden positionsændringer i toppen. Fittipaldi var dog ved at udbremse sig selv i Sving 3, og måtte bruge lidt ekstra asfalt til at få bilen tilbage. Han kom beholdt dog føringen, da holdkammeraterne Vesti og Lawson havde lidt for travlt med hinanden.

Charles Weerts overhalede David Schumacher med en udbremsning i Sving 4, i kampen om 5. pladsen. Der med var der 3 Van Amersfoort Racing biler i top 5.

Andreas Estner og Niklas Krütten havde et tæt øjeblik i Sving 4, hvor Estner ramte curben på indersiden af banen, og skred lidt ud mod Krütten, der måtte undvige med to hjul i gruset. Estner blev dømt til at skulle afgive pladsen til Krütten. Da Krütten var adskillige pladserne længere tilbage, måtte Estner afgive 5 positioner, inden at han kunne forsøge at overhale igen. Men netop som han havde gjort det, blev han idømt en drive-through straf for at have presset en anden kører af banen. Et rigtigt øv-løb for Estner.

Der skete dog ikke nogen ændringer ude i front, hvor Enzo Fittipaldi vandt foran Frederik Vesti og Liam Lawson.

Enzo Fittipaldi & Leonardo Larandi
Photo: JJ Media

Løb 2 startede med Enzo Fittipaldi startede igen fra Pole Position foran David Schumacher, Lirim Zendeli og Mick Wishofer. Frederik Vesti var helt tilbage i P9.

Skyerne hang i horisonten, så spørgsmålet var om det ville holde tørvejr i alle 30 minutters ræs.

Det var en meget mere kaotisk start, hvor Fittipaldi kom lidt for langt ud i Sving 1, og derved blev presset af Schumacher gennem Sving 2, og mod Sving 3. Zendeli bestemte sig for at dykke forbi begge kørere i nedbremsningen til Sving 3, hvor Fittipaldi så valgte at tage lidt ekstra asfalt til brug, for at blive i løbet.

Schumacher blev ved med at falde tilbage gennem feltet, og kom i kamp med Charles Weerts. Weerts dykkede meget sent på Schumacher, og begge endte op i gruset. Det udløse en Safety Car periode, for at få de to bilerne fjernet fra gruset.

Efter to omgange blev løbet givet frit igen, så kørerne havde 22 minutters racerløb tilbage. Her var rækkefølgen Lirim Zendeli foran Enzo Fittipaldi og Mick Wishofer.

Andreas Estner og Niklas Krütten var igen i kamp, men denne gang kørte Estner bare forbi ham uden problemer, og fortsatte endda fremmarchen i feltet.

Vesti avancerede også, og var oppe på 5. pladsen, halvvejs i løbet.

Joey Alders gik i stå på start-mål langsiden på grund af et teknisk problem. Det udløste endnu en Safety Car, da man ikke kunne komme ud at hente hans bil på det punkt af banen.

Løbet blev genstartet med otte og et halvt minutter tilbage.

Det udnyttede Frederik Vesti til at gå forbi Oliver Caldwell, hvor han bremsede sige udenom englænderen, og rykkede derved op på 4. pladsen. Caldwell kæmpede sig dog tilbage, og derefter kom begge under pres fra Liam Lawson, som også endte med at komme forbi Vesti.

Gianluca Petecof og Lucas Alecco Roy havde et sammenstød i Sving 4, men begge kunne fortsætte gennem gruset. Tom Beckhäuser havde et solospin i Sving 9, men var i forvejen ude af top 10.

Liam Zendeli vandt løbet foran Enzo Fittipaldi og Mick Wishofer. Herefter kom Oliver Caldwell, Frederik Vesti og Liam Lawson.

Lirim Zendeli
Photo: JJ Media

Søndag formiddag skulle weekendens 3. løb køres, og her var Andreas Estner på Pole Position foran Niklas Krütten, Liam Lawson og Frederik Vesti.

Krütten fik den bedste start, og gik i front af løbet foran Estner og Lawson. Vesti var inde og lukke af for en hurtig Fittipaldi.

Estner mistede endnu en placering i Sving 5 på første omgang.

Gianluca Petecof mistede sin frontvinge på første omgang, og var derfor ude af løbet.

Vesti kom op på P3, da Estner fortsatte sit fald gennem feltet. Fittipaldi snittede baghjulet på holdkammerat Oliver Caldwell, hvilket knækkede Fittipaldis frontvinge – og dermed var han også ud af løbet.

Holdkammeraterne Lawson og Vesti kom også tæt på hinanden i kampen om andenpladsen, men undgik kontakt.

Lawson gik i front af løbet, da han overhalede Krütten udenom i Sving 4, mens Vesti måtte vente endnu en omgang, inden at han kom forbi.

Oliver Caldwell gik med det samme til angreb på Niklas Krütten, men kom ikke forbi.

David Schumacher og Charles Weerts var igen i duel, men denne gang slap begge kørere derfra uden kontakt.

Løbet sluttede med dobbeltsejr til Van Amersfoort Racing med Liam Lawson foran Frederik Vesti, mens ADAC Berlin-Brandenburg Mücke Motorsport kører Niklas Krütten sluttede 3’er.

Liam Lawson
Photo: JJ Media

Lirim Zendeli fører fortsat Mesterskabet, men Liam Lawson er rykket tættere på. Enzo Fittipaldi ligger på en ensom 3. plads foran Mick Wishofer og Frederik Vesti. Vesti er dog stadig 78 point efter mesterskabsføringen.

US Racing – CHRS fører Teammesterskabet foran Van Amersfoort Racing og Prema Theodore Racing.

Niklas Krütten er i front af Rookiemesterskabet foran David Schumacher og Joey Alders.

Nu er der halvanden måneders ferie for ADAC Formel 4 holdene, inden at de skal køre den 20.-22. juli på Hockenheim, som supportklasse til Formel 1 løbet.

Relaterede nyheder