Ingen overraskelser i træningen

Det blev til 4 timers træning uden de helt store overraskelser, da de 60 Le Mans deltagere fik mulighed for at prøve banen en sidste gang inden kvalifikationerne startede.

Toyota Gazoo Racing var hurtigst i LMP1 foran Rebellion Racing #3, mens DragonSpeed havde fået rigtig god fart på den med 4. hurtigste tid af alle. SMP Racing var 5. hurtigst.

ByKolles Racing Team #4 var godt 5 sekunder efter Toyota’s tid, og var, udover de to CEFC TRSM Racing biler, de eneste LMP1 biler der virkelig fladt bagud.

Toyota Gazoo Racing #8, Rebellion Racing, Porsche #92
Photo: JJ Media

CEFC TRSM Racing #5 havde et skidt start til træningen, da de gik i stå allerede på deres første omgang, hvorefter de måtte køres tilbage til pitten på laddet af en lastbil. De kom dog efter det, og endte med at få kørt 15 omgange, og var den hurtigste af de to Ginetta racere.

I LMP2 var G-Drive Racing #26 den hurtigste bil, sat af Jean-Eric Vergne, mens IDEC Sport #48 og TDS Racing #28 kom på de efterfølgende pladser. ORECA sad på de første 5 pladser, inden at United Autosports #22 fik en Ligier klemt ind foran de næste to ORECA biler. Herefter kom en klump Dallara biler, med Cetilar Villorba Corsa #47 som marginalt hurtigst af dem, inden at 5 Ligier JSP217 Gibson racere lukkede leddet.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

En af de 5 var desværre David Heinemeier Hansson i Jackie Chan DC Racing #34, som han deler med Ricky Taylor og Come Ledogar. Holdet har ikke kørt ret meget i bilen indtil videre, så de lærer for hver kilometer at de får kørt i den.

Jackie Chan DC Racing #37 havde en afkørsel med Nabil Jeffri bag rattet, men ikke mere end holdet forventer at have bilen klar til kvalifikationen senere.

Cetilar Villorba Corsa #47 havde en punktering, så de måtte kravle langsomt tilbage til pitten.

BMW Team MTEK #81 & SMP Racing #11
Photo: JJ Media

I GTE Pro var det Porsche dominans med #93 foran #92 med bl.a. Michael Christensen der kører og #91. Først 1,3 sekund efter kom Ford Chip Ganassi Team UK #66, som til gengæld havde AF Corse Ferrari #71 lige på bagkofangeren.

Corvette Racing kørte henholdsvis 12. og 13. hurtigste tid, efterfulgt af en blanding af BMW Team MTEK og Aston Martin Racing.

Her havde vi Jan Magnussen på P13 i #63, og Nicki Thiim og Marco Sørensen i #95 på P16 i det 17 bils store felt.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88, BMW Team MTEK #81, Aston Martin Racing #97, Porsche #94, Gulf Racing UK Porsche #86
Photo: JJ Media

I GTE Am var der også Porsche dominans, hvor Dempsey-Proton Racing #88 var hurtigst foran Gulf Racing UK #86, mens Spirit of Race #54 blev den bedstplacerede Ferrari på P3.

Christina Nielsen i Ebimotors Porsche #80 var desværre den langsomste bil i GTE Am klassen, godt 5 sekunder fra den hurtigste tid.

Den første kvalifikation køres i aften klokken 22.00-24.00.

Relaterede nyheder