Magnussen: Midterfeltet er bare tæt

Corvette Racing kører Jan Magnussen er for alvor i gang med sin 20. Le Mans uge i karrieren nu, og er fortrøstningsfuld i forhold til løbet. Racing24-7.net havde en snak med ham omkring det kommende løb.

Hvordan føler Corvette Racing sig forberedte til løbet?

“Jeg synes at vi er godt forberedte, jeg synes at vi har gjort et godt stykke arbejde. Vi er hurtigere end vi nogensinde har været – der er bare desværre nogen der har kørt endnu hurtigere. Men vores fokus har altid ligget på vores løbsfart og hvor konstante at vi kan være i løbet. Prøve at holde os fra dumme fejl, og holde os ude af alle de andres kampe, køre vores eget løb. Det er det at vi har øvet os på, og forberedt os på i Amerika. Jeg synes egentlig at det gik godt i går – det gik bedre end forventet, i forhold til de omgangstider, som vi troede at vi kunne køre. Men der blev bare kørt rigtig stærkt af nogle af de andre.

“Der hvor vi ligger, er lige i midten af en masse bil, som kører nogenlunde lige hurtigt. Der er bare nogle Porsche’r der kører lidt hurtigere. Midterfeltet er bare tæt, og et hårdt felt, men nu må vi se. Det første forsøg var i går aftes, hvor banen har udviklet sig endnu mere siden, så jeg kan ikke forestille mig andet end at alle går efter et nyt forsøg i aften, hvis det holder tørt. Så har vi et bedre og mere sandt billede af hvor fanden er vi henne.”

Jan Magnussen
Photo: JJ Media

“Men Corvette har aldrig lavet et decideret Qualifying setup. Det har altid været løbssetup’et, hvor vi bare tager noget brændstof ud, og så nye dæk, og gået efter en omgangstid med løbssetup’et. Så det er løbsbilen at vi arbejder på hele tiden, og prøver at få en der er rigtig, og vil udvikle sig i den rigtige retning, når der kommer mere gummi i banen. Det er to vidt forskellige biler. Den du starter med og den du slutter med er vidt forskellige, med hvordan at den føles. Der er meget mere gummi i banen, og banen har ændret sig markant. Der synes jeg at Corvette historisk set har været super gode til at forudse hvad vi har brug for i 24 timer. Vi kommer til at køre 5000 kilometer, eller noget i den retning, så der er lang vej hjem. Tidtagningen, jo det er total fedt, og en fed følelse at være på Pole, men det er jo ligegyldigt om søndagen.”

I har vel ikke mulighed for at justere ret meget på bilen under løbet, andet end dæktryk?

“Vi har mange muligheder, for at justere. Vi kan nå at justere vinger og krænger, plus vi kan lave nogle lidt større ændringer undervejs. Alle er nød til at skifte bremser undervejs, og der er du inde og have fat i hjulophængene alligevel, så der kan du lave nogle ændringer der. Så der er faktisk gode muligheder, hvis du planlægger det og øver dig ordentligt, så kan du lave nogle ret store ændringer igennem løbet.

“Hvis det er sådan et løb, hvor der er mange uheld hele tiden, så vil man nok prøve at lave de her lange pitstop, når der alligevel er Safety Car, hvor tabet er mindst.”

Hvad siger jeres vejrmeldinger for løbet?

“Tørvejr – lige nu. Men det ændrer sig fra dag til dag. Når vi ligger der hvor vi gør, og der er så store fartforskelle op til de forreste, så kunne lidt mixet vejr godt gå hen og blive en fordel for os – men det kan også gå imod os. Hvis vi var hurtigst, og bare kunne trække fra i front, så vil du have tørvejr, stabile konditioner som du kan køre efter. Men hvis du har brug for et mirakel, så gør det ikke noget at det pisser ned, ” sagde han og brød ud i et stort grin.

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

I kvalifikationen i går var Bruni i Porsche #91 langt foran, og i den anden ende var Aston Martin langt bagved, men så er midterfeltet tæt.

“Hvis du fjerner Bruni, mener jeg at der er 2 sekunder mellem 13 biler. Det er altså ikke meget på 14 kilometer! Og det er forskellige steder hvor man finder farten. Nogen er hurtig på langsiden, og nogen er hurtig i svingene. BMW er ikke så hurtig på langsiderne, men de er enormt hurtig igennem svingene – de er de hurtigste igennem Porsche kurverne. Så det bliver sådan en kamp, hvor nogle er hurtigere forskellige steder. Jeg tror at alle kommer til at køre 14 omgange i hvert stint, så kampen bliver på banen.

I år bliver tingene mere afgjort ude på banen end at lave et hurtigt pitstop, grundet de nye pitstop regler.

“Ja, mekanikerne har fået mere tid. Vi skal bare lave et kørerskifte på under 30 sekunder, og mekanikerne har lige pludselig 30-35 sekunder til at skifte hjul, fordi at det hele foregår på samme tid nu. Så kampen bliver mere på banen, og ikke så meget i pitten.”

Den anden kvalifikation køres senere i dag klokken 19.00

Relaterede nyheder