Toyota og Porsche dominans i Q1

Der blev virkelig gået til den i første kvalifikation til weekendens 24 timers løb på Le Mans.

Toyota Gazoo Racing #8 med Kazuki Nakajima var den hurtigste Toyota, foran #7 med Kamui Kobayashi. De to biler havde over 2 sekunders forspring til SMP Racing #17 med Stephane Sarrazin, som var best-of-the-rest. Rebellion Racing fulgte lige efter med deres #1 og #3, mens DragonSpeed #10 og SMP Racing #11 heller ikke var langt bagefter.

ByKolles Racing Team #4 kørte deres bedste tid nogensinde, men det rakte desværre kun til P8.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

CEFC TRSM Racing var langt bagefter, men med alle deres problemer optil løbet, er det bedste for dem nok også bare at koncentrere sig om at blive klar til løbet – men de var altså 13 sekunder langsommere end Toyota, og midt i LMP2 feltet.

IDEC Sport #48 med Paul Loup Chatin var den hurtigste mand i LMP2, foran TDS Racing #28 med Loic Duval og G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne, med DragonSpeed #31 med Pastor Maldonado på P4. Det var også forventet at det var de 4 som skulle blande sig i toppen, da de også var flyvende på træningsdagen og i fri træning.

Photo: JJ Media

United Autosports #22 med Filipe Albuerquerque har efterhånden fået patent på P6, mens Cetilar Villorba Corse #47 med Felipe Nasr igen var den hurtigste Dallara.

David Heinemeier Hansson i Jackie Chan DC Racing #34 opnåede 16. hurtigste tid igen og P4 i Ligiers interne konkurrence.

I GTE Pro var der kun en ting at sige – Gianmaria Bruni. Den italienske Porsche #91 kører lammetævede hele feltet inklusiv alle hans holdkammerater med 1,6 sekund! En super tid på 3:47.504 – faktisk kun 3 sekunder langsommere end langsomste LMP2 bil. Michael Christensen satte den næsthurtigste tid i #92, og havde Ford Chip Ganassi Team UK #66 og USA #68 lige bagved sig.

Porsche #91
Photo: JJ Media

Piller man Brunis tid væk, er de næste 13 biler indenfor 1,9 sekund, hvilket er ingenting.

BMW Team MTEK kørte 9. og 11. hurtigste tider, så de har også fanget konkurrenterne.

Jan Magnussens holdkammerat Antonio Garcia i #63 var den hurtigste Corvette Racing bil på P13, marginalt foran holdkammeraterne i #64.

Aston Martin Racing var nede på at køre 3:52 i kvalifikationen, hvilket ville have været en respektabel tid i 2017 – problemet er bare at alle køre 3 sekunder hurtigere i år. Så #97 og #95 er henholdsvis 4,9 og 7,2 sekunder fra Pole Position. De kan glemme alt om top 10 i kvalifikationen, men er i det mindste indenfor 10 km/t af de hurtigste biler på langsiden, hvilket ca. er en halvering i forhold til testdagen. Så det går den rigtige vej – bare ikke hurtigt nok endnu.

Men vi kan nok godt forvente en justering af BOP igen igen, da Porsche kører alt for hurtigt, og Aston Martin alt for langsomt – ellers passer “midterfeltet” ret godt.

Ford Chip Ganassi Team UK #67
Photo: JJ Media

Tilbage har vi GTE Am, hvor Dempsey-Proton Racing Porsche kørte 1-2 med #88 og #77, mens Gulf Racing UK Porsche #86 var den næste bil i rækken. Spirit of Race Ferrari #54 var over 2 sekunder langsommere, mens den bedste Aston Martin Racing #98 var 3,5 sekunder bagude. Så der vil visse af holdene nok også håbe på lidt justering inden løbet.

Som det ser ud i skrivende stund, bliver dette også startopstillingen. Der forventes nemlig regnvejr inden og under Q2, hvorefter banen næppe når at tørre op til Q3, da solen allerede er gået ned, og derved ikke kan hjælpe med at tørre banen.

Men vi må se hvordan det går senere i dag.

Relaterede nyheder