Rockenfeller: DTM er mere ligesom LMP

Corvette Racing og Audi Sport fabrikskører Mike Rockenfeller er tilbage på Le Mans for den første gang siden 2012, hvor han sluttede på podiet. Den tidligere generelle og klasse vinder af 24 timers løbet på Le Mans gav Racing24-7.net lidt tid til at snakke om det kommende løb, og hvordan at det føltes at være være i nogle år.

Føles det godt at være tilbage på Le Mans?

“Ja ja ja! Haha. Det føles godt at være tilbage, og det er godt at køre i en Corvette. På en måde var det også rart at have en slags pause, for du værdsætter det endnu mere når du kommer tilbage. Du ved, når man kommer hvert får, begynder man at tage det lidt for meget for givet, måske. Så for mig at det en stor oplevelse at være her.”

Dit fokus skiftede mere i retning af DTM, efter du vandt titlen. Så man må formode at Audi forlangte lidt mere fokus på det?

“Ja, jeg skulle tage nogle beslutninger et par gange. Der var en chance for mig til at skifte til enten det ene eller det andet. Selvfølgelig vil du som kører gerne deltage i begge dele, men på et tidspunkt sagde Audi, at nu skulle jeg bestemme mig til enten det ene eller det andet. Og jeg bestemte mig for at blive i DTM, hvor jeg var meget succesfuld. Men selvfølgelig har der været tidspunkter siden, hvor jeg tænkte – oops, jeg har lavet en fejl, måske jeg skulle være blevet i sportsvogne og haft det sjovere i dem. Nu, uheldigvis, skal der ikke tages nogen beslutning, fordi vi ikke længere er i LMP1 med Audi, så vi er ikke på Le Mans. So DTM er programmet, og det har jeg fokus på. Derudover har jeg fået chancen, hvilket er fedt gjort fra Audis side, til at køre for Corvette i de lange løb, så nu har jeg igen begge dele, og jeg er meget glad. For at være ærlig synes jeg at GT klassen er super god, super hård, og det er fedt at være en del af denne klasse.”

Mike Rockenfeller
Photo: JJ Media

Og jeg vil tro, altså det er ikke den samme bil som i DTM, men mere i den retning?

“Nej det vil jeg ikke sige. DTM er mere ligesom LMP.”

For nogle år siden kørte du også DP i Amerika.

“Ja, jeg har altid nydt at køre i forskellige biler, i forskellige kategorier, og jeg tror at det er godt for din karriere, hvis du har muligheden for sprint løb, langdistance løb. Top klassen, GT klassen – det er ligegyldigt. Jeg tænker ikke på det. Jeg er her, jeg er i en Corvette, jeg ved at vi har et af de hårdeste løb foran os. Så jeg nyder det. Jeg prøver på at finde mig til rette, fordi jeg ikke kørte prætesten, så jeg har nul erfaring med bilen her på banen. Og jeg skal sige dig, det er ikke nemt at køre en GT rundt på Le Mans. Det er nok svære end en LMP, så derfor har jeg brug for hver eneste omgang, hvert eneste minut i bilen.”

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

Det er dit tredje løb med Corvette i år, efter at have kørt Daytona og Sebring tidligere på sæsonen.

“Ja, jeg kender bilen, men den er helt anderledes her med lav vindmodstand, lav downforce. Andre dæk, anden bane, så hver gang jeg hopper i en Corvette, er det en udfordring, fordi de her gutter virkelig ved hvad de gør, og kender bilen fra ende til anden, og det gør jeg langtfra. Så jeg presser på, for at være på det samme niveau.”

Er det mærkeligt at blive overhalet fremfor at overhale?

“Åh, jeg startede min karriere i GT på Le Mans, og så skiftede jeg selvfølgelig op i LMP1, hvilket var godt. Men for mig er at blive overhalet og at lave overhalinger en del af løbet. Jeg kan lide begge dele, og du ved, det er altid i udfordring på begge niveauer.”

Mike Rockenfeller starter løbet fra P9 i GTE Pro, hvor han deler bil #63 med Jan Magnussen og Antonio Garcia.

Relaterede nyheder