Corvette starter i FIA WEC

Corvette Racing stikker nu tåen i FIA World Endurance Championship bassinet, når sæsonens 6. afdeling skal køre i Shanghai.

Det er første gang at Corvette stiller op med et fabrikshold i FIA WEC, hvis man ser bort fra den årlige afdeling på Le Mans.

Kørerne vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt, men da den amerikanske IMSA sæson for længst er slut på det tidspunkt, kan det både være kørere derfra, men også helt andre udenfor deres nuværende program.

Teamet kommer til start i GTE Pro, med den velkendte Corvette C7.R model.

Corvette C7.R Redline Edition
Photo: Corvette Racing

Det er blot en uge siden at Racing24-7.net interviewede Doug Fehan på Le Mans, hvor han var meget interesseret i FIA WEC, men det krævede at de andre regioner rundt om i verden også er klar på et program, da de nuværende program blev drevet fra Nordamerika, og de ikke havde ressourcer til at drive et helt FIA WEC. Det kunne tyde på at hans bønner er blevet hørt med dette, indtil videre, ene løb i Kina.

Efter Kina holder FIA WEC en vinterpause, hvorefter de starter på den sidste del af sæsonen, med 1000 Mil løbet på Sebring i marts. Der køres 8 timers FIA WEC løbet om fredagen, inden det traditionsrige 12 timers løb køres lørdag. Det kan ikke lade sig gøre at bruge samme bil til begge løb, da det er det hårdeste løb på kalenderen, udover Le Mans. Man plejer at sige at 12 timer på Sebring svarer til 24 timer på Le Mans. Men det kunne være interessant for Corvette at bruge dette løb, da de alligevel har hele deres marketingmaskine i Sebring, og derved kan “doble” op – såfremt at de har budgettet, bilerne og kørerne til at kunne gøre dette.

Der har tidligere været både en Corvette C6-ZR1 og en C7.R med i FIA WEC, da Larbre Competition stillede til start i GTE Am med en af de tidligere fabriksbiler.

Bilen bliver dog ikke i den traditionelle gule farve, men i stedet i grå og røde Redline Edition, som er populær i Asien.

FIA WEC afdelingen i Kina køres den 18. november på Shanghai International Circuit.

Relaterede nyheder