Pitstop strategi afgjorde søndagsløb

Daniel Juncadella havde taget Pole Position til weekendens andet DTM løb på Norisring.

Gary Paffett, Lucas Auer, Paul di Resta og Edoardo Mortara gjorde det til en ren Mercedes 1-2-3-4-5, foran BMW kørerne Bruno Spengler, Marco Wittmann, Joel Eriksson, Timo Glock og Philipp Eng. Nico Müller var igen bedste Audi mand i P11, hvor Audi kørerne kun blev brudt af Augusto Farfus på P13 og Pascal Wehrlein på P18.

Auer forsøgte at komme udenom Juncadella ved starten, men måtte dykke ind bagved igen. Paffett faldt tilbage på P3.

Mortara, Eriksson, Müller, Rockenfeller og Green valgte at pitte på første omgang, og få deres obligatoriske pitstop overstået.

Hele de felt kom ud  lige foran de førende, hvor især Green gav problemer for de førende. Green fik en hel stribe af blå flag, og måtte lade hele feltet køre forbi, da man mister en omgang når man pitter, på den korte omgang.

Glock var næste mand til at pitte, og her var det tydeligt, at han havde lidt småskader på fronten af sin bil.

Paul di Resta snittede betonmuren, men kunne fortsætte løbet uden problemer, bortset fra lidt skrabemærker på bagskærmen af hans Mercedes racer.

Daniel Juncadella
Photo: JJ Media

Gary Paffett ventede til 10. omgang med at pitte, og det bed for alvor englænderen i halen, da han kom ud midt i feltet, men slet ikke kunne holde konkurrenterne bag sig på kolde dæk. Derved mistede han en masse placeringer til de andre kørere, som allerede havde pittet. Så fra at potentielt føre løbet ved starten, var han pludselig nede på en 6. plads, mellem dem som havde pittet.

Spengler kom ud foran feltet efter hans pitstop, hvilket var en kæmpe fordel for holdkammerat Wittmann, som kunne overhale Mortara omkring hvad der lignede den reelle føring i løbet. Mortara var nok ikke alt for tilfreds med den taktik fra BMW, men ude på banen gælder alle kneb.

Da Spengler, Mortara og di Resta gik i krig med hinanden omkring P2, kunne Wittmann få opbygget et stort forspring ude i front.

Juncadella og Auer var godt nok kommet ud af pitten i front af løbet, efter deres pitstop, men Wittmann på de varme dæk kom hurtigt forbi Auer, mens Juncadella ikke lige ville opgive pladsen så nemt.

Juncadella udbremsede sig selv ind i Sving 1, og derved kunne Wittmann smutte forbi. Herefter skulle Mortara forsøgte at lave samme nummer, og det tog kun en omgang, inden at det lykkedes. Lucas Auer prøvede at smutte forbi i samme manøvre, men endte med at tabe en position til Bruno Spengler.

Halvvejs i løbet kørte Gary Paffett op i bagenden af Timo Glock under nedbremsningen til opløbssvinget. Begge kørere kunne dog blive på banen, og fortsætte kampen, uden at tage nogen placeringer.

Rene Rast var utrolig uheldig ved hans pitstop, da hans airjacks på bilen ikke virkede, så mekanikerne måtte løfte bilen manuelt, for at de kunne få skiftet hjule på venstre side af bilen. Super uheldigt for Audi Sport køreren.

Marco Wittmann
Photo: JJ Media

Paffett forsøgte at komme forbi Glock endnu en gang, men lavede i stedet en fejl i Schöller-S kombination, så han tabte to placeringer i stedet for at vinde en. Paffett var rødglødende i bilen, og skælde og smældte over pitradioen, da han mente at de andre kørere lavede unfair manøvre ude på banen.

Efter alle kørere havde været i pit, blev det tydeligt at Pascal Wehrlein havde vundet 9 placeringer, ved at blive længere ude end alle andre. Dermed var han på vej mod 2 point.

Augusto Farfus spandt med 13 minutter tilbage af løbet, da han fik et lille skub af Loic Duval i Sving 1. Det kostede 4 placeringer for brasilianeren, mens franskmanden blev præmieret med en drive-through straf, og derved faldt til sidstepladsen i løbet.

Selvom Edoardo Mortara fik lukket hullet, kunne han ikke slå Marco Wittmann, som vandt løbet foran Mortara og Daniel Juncadella.

Efter weekendens fører Gary Paffett kørernes mesterskab foran Edoardo Mortara, Marco Wittmann, Timo Glock og Paul di Resta. Disse 5 kørere ligger indenfor blot 12 point af hinanden – med 10 afdelinger tilbage af denne sæson.

Teammesterskabet føres af Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport foran BMW Team RMR og Mercedes-AMG Motorsport Petronas.

Mercedes-Benz har en stor føring over BMW og Audi i Konstruktørmesterskabet.

Om 3 uger fortsætter DTM i Holland, når 9. og 10. afdeling køres på Zandvoort banen.

Relaterede nyheder