Søvndyssende løb på Road America

Årets 10. afdeling af Verizon IndyCar Series blev kørt på Road America, Elkhart Lake banen i Wisconsin.

Josef Newgarden startede fra Pole Position foran Will Power og Ryan Hunter-Reay. Alexander Rossi havde taget 4. startposition foran Robert Wickens, Sebastian Bourdais, Takuma Sato og Scott Dixon.

Newgarden tog starten af løbet, mens Will Power faldt langt tilbage i feltet. Han klagede med det samme over radioen, over hans manglede hestekræfter. Derfor pittede han allerede efter første omgang af løbet, og holdet forsøgte at løse problemet, men endte med at skubbe ham tilbage til traileren. De forsøgte at få ham tilbage på banen, men problemerne omkring motoren var for store til at mekanikerne kunne løse det.

Alexander Rossi lavede en overhaling på Robert Wickens, hvor Rossi afsluttede overhalingen med at følge Wickens hed ud til græskanten. Det valgte dommerne at kigge lidt nærmere på, men gjorde ikke mere ved det.

Tony Kanaan pittede allerede på løbets 8. opgang, hvor han takkede bilen og fik 4 nye dæk på bilen.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Sebastien Bourdais kørte i pit på 10. omgang, hvor han havde problemer med bilens gearkasse. Holdet forsøgte at stoppe bilen og herefter starte den igen, og det så ud til at løse problemet.

Newgarden førte løbet foran Hunter-Reay, Rossi og Wickens, inden at den første pitstop runde startede.

Mens størstedelen af feltet valgte at pitte efter 14 omgange, kunne Scott Dixon køre en omgang ekstra, hvilket gjorde at han kom ud på 7. pladsen.

Wickens blev slået af Sato på pitlane, så canadieren måtte på jagt efter japaneren. Det var den eneste ændring i top 4 i forhold til før pitstoppene.

Zach Veach pittede, da han klagede over at hans styretøj ikke stod lige. Mekanikerne prøvede at justere noget, og sendte ham tilbage på banen, hvilket umiddelbart så ud til at hjælpe.

James Hinchcliffe fik stille og roligt arbejdet sig ind i top 13, med en overhaling udenom Zachary Claman De Melo. Men det er ikke der hvor den ellers hurtige canadier kører hjemme.

Ryan Hunter-Reay
Photo: Indycar.com / Shawn Gritzmacher

Ved den anden pitstop runde var Rahal Letterman Lanigan holdet igen hurtige med Takuma Sato, så han kom ud lige bagved Alexander Rossi. Sato forsøgte at overhale Rossi udenom, men blev fulgt helt ud til græskanten ligesom Wickens blev tidligere i løbet. Japaneren faldt endda tilbage bag Wickens, så de tre lå som perler på en snor. Det blev igen undersøgt af dommerne, og endnu en gang blev det dømt som ræs.

Graham Rahal havde godt med fart på, da han overhalede både Robert Wickens og Alexander Rossi.

Rossi fik dog problemer med bilen, så han måtte pitte, da han havde problemer med hjulophænget. Mekanikerne var dog hurtige til at løse problemet, men det kostede ham næsten en omgang i forhold til konkurrenterne.

Robert Wickens og Simon Pagenaud var lige ved at kollidere i pitten, i forbindelse med deres sidste pitstop. Wickens blev sendt lige da Pagenaud var ved at svinge ind i hans pit. Heldigvis nåede Pagenaud at klodse bremserne, så det ikke kom til kontakt imellem dem. Dommerne bestemte sig for at det var ok, så Wickens slap for straf.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Dixon pittede omgangen før Newgarden og Hunter-Reay, hvilket gjorde at hans dæk allerede var varme, da de to andre kom ud af pitten lige foran ham.

Josef Newgarden vandt løbet med 4 sekunders forspring til Ryan Hunter-Reay, mens Scott Dixon kørte 3. pladsen hjem med 2 sekunder op til den forankørende. Robert Wickens blev bedste Rookie på en generel 5. plads – efter Takuma Sato og foran Graham Rahal.

Løbet blev kørt uden en eneste Safety Car periode på banen, og blev derfor afviklet på lidt over halvanden time.

Scott Dixon fører fortsat Mesterskabet foran Ryan Hunter-Reay og Alexander Rossi, der ligger med præcis samme pointantal. Josef Newgarden er rykket op på 4. pladsen, mens Will Power faldt tilbage på 5. pladsen.

Robert Wickens har godt styr på Rookiemesterskabet foran Zach Veach og Matheus Leist.

Den næste afdeling af Verizon IndyCar Series køres om 14 dage på ovalen i Iowa.

Relaterede nyheder