DTM skifter til nyt reglement

Der har været snak om det gennem mange år, men nu kommer det med sikkerhed – DTM skifter til et nyt reglement i 2019.

Bilerne kommer til at skulle følge det såkaldte Class 1 reglement, som DTM (ITR) og den japanske Super GT (GTA) skal være fælles om.

De to serier har arbejdet på at få et samarbejde op at køre gennem mange sæsoner, for at kunne benytte bilerne i begge mesterskaber. DTM bilerne har allerede gennem de seneste år nærmet sig det samme reglement som japanerne kører med, men nu tager de altså skridtet fuldt ud.

Det betyder bl.a. et farvel til de karakteristiske V8 motorer i DTM, som erstattes af 2 liters 4-cylindrede turbo motorer. De kommer til at få omkring 620 hk, hvilket er ca. 100 hk mere end de nuværende motorer. Det forventes at bilerne kommer til at runde 300 km/t ude på langsiderne.

Alle bilerne kommer til at få samme monocoque, ligesom alle DTM allerede har i dag.

Super GT skifter dog først til Class 1 reglementet i 2020, hvor bilerne kommer til at være ens med DTM, hvor der dog tillades småændringer grundet Super GT også kører længere løb end DTM bilerne kører.

Gerhard Berger, ITR & Masaaki Bandoh, GTA
Photo: DTM

Konceptet er at bilerne skal være så ens som muligt, så de samme reservedele kan bruges over hele verden, så det bliver billigere for alle.

I øjeblikket bruger DTM konstruktørerne i nærheden af 50 millioner Euro pr sæson – altså pr konstruktør!

Planen er at DTM og Super GT skal køre to fælles løbsweekender i 2019, en i Europa og en i Japan, hvor bilerne skal justeres ind efter hinanden, så de kan køre de samme omgangstider, og køre løb mod hinanden, selvom de ikke kører efter 100% samme reglement.

Vi venter fortsat på at BMW og Audi Sport melder ud hvor mange biler, som de stiller til start med i 2019. Det står allerede klart at Mercedes-AMG ikke kommer til start, da de offentliggjorde deres skifte til Formel E allerede for et år siden. Dermed er DTM feltet nede på 12 biler, medmindre BMW og Audi Sport kommer til start med flere biler.

BMW har længe ønsket Class 1 reglerne og især 2 liters motorerne, mens Audi Sport ikke har haft nogen mening omkring det nye reglement indtil videre. Faktum er dog også at både BMW og Audi Sport kigger rigtig meget på Formel E, hvor Audi allerede er aktive som fabrikshold, og BMW træder ind hos Andretti Autosport i den kommende sæson som leverandør af drivlinjen.

Spørgsmålet er – er de nye regler kommet for sent, eller får DTM en opblomstring med det nye reglement?

Vi får at se.

Relaterede nyheder