Varmt 6 timers løb på The Glen

Kørerne i WeatherTech SportsCar Championship havde en varm og lang dag i vente, da årets 3. afdeling af North American Endurance Cup blev kørt på Watkins Glen.

6 timers løbet var også tællende til det normale IMSA mesterskab.

CORE autosport #54 havde taget Pole Position foran United Autosports #32, og dermed var det to LMP2 biler som indtog første startrække. Acura Team Penske #7 og #6 indtog anden startrække, mens JDC-Miller Motorsports #85 og Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #22 var den første blandede LMP2/DPi række.

I GTLM var det en Ford Chip Ganassi Racing 1-2 med #67 foran #66, mens Corvette Racing #4 og #3 med Jan Magnussen var de to næste. Porsche #912 og #911 var de næste, inden BMW lukkede klassen med #24 og #25.

3GT Racing Lexus #15 med David Heinemeier Hansson havde Pole Position i GTD foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 og Lexus #14. Wright Motorsports Porsche #58 med Christina Nielsen var P8 i klassen.

CORE autosport #54 holdet havde valgt at lade Jon Bennett starte i bilen, og skulle derfor starte som allersidste bil i feltet, da det var Colin Braun, der kørte kvalifikationen.

ESM #22 måtte også opgive deres startposition, da Pipo Derani var uheldig at springe motoren i luften, netop da han havde sat sin omgang.

Mazda Team Joest #77 var klar til løbet, efter Rene Rast havde et kæmpe uheld i går, da han snittede Park Place Motorsports Porsche #73 i træningen, hvilket sendte Mazda’en rundt på taget, med en gennemgående reparation til følge. Det kostede dem muligheden for at kunne deltage i kvalifikationen, men heldigvis var Rast ok.

6 Hours of Watkins Glen 2018 Start
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Acura Team Penske #6 tog føringen med det samme, og få sving senere var der vild ballade i feltet, da Tristan Vautier spandt rundt i Spirit of Daytona Cadillac #90. Det udløste en kædereaktion i feltet, hvor Mazda Team #55 snittede den spindende bil, og begge Tequila Patron Extreme Speed Motorsports herefter også var involveret.

Det udløste selvfølgelig en Safety Car periode, da både #90 og #2 holdt på tværs af banen. De kunne dog selv bakke derfra, men der lå en masse vragdele, som skulle ryddes op.

9 minutter efter startede løbet igen. Det gik heldigvis meget bedre, og alle kom godt igennem den første komplette flyvende omgange.

Spirit of Daytona Cadillac #90 fik en 60 sekunders Stop & Go straf fordi at de kørte i pit for at få bilen repareret mens pitten var lukket.

ESM #2 fik en 10 sekunders Stop & Go straf fordi de havde pittet mens den var lukket.

SunEnergy1 Racing Mercedes #75
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Der var ikke sket nogen ændringer i toppen af GTLM og GTD klasserne under de første omgange af løbet.

ESM #22 måtte desværre skubbes tilbage til garagen til yderligere repareres, hvilket kostede holdet 11 omgange.

Der var kontakt mellem Acura Team Penske #6 og Spirit of Daytona Cadillac #90, da Dane Cameron skulle overhale Tristan Vautier med endnu en omgang. #90 endte med bagenden i dækmuren, men kunne køre tilbage til pitten ved egen kraft, hvor bagenden på bilen måtte repareres.

JDC-Miller Motorsports #99 kom forbi Acura Team Penske #7 i kampen om 3. pladsen.

United Autosports #32 pittede efter 45 minutter og skiftede fra Paul di Resta til Phil Hanson, men fumlede med kørerskiftet, så de tabte værdifulde sekunder i pitten, og faldt tilbage fra P2 til P4.

Kort tid derefter kom der FCY igen, da Tequila Patron ESM #2 tabte en vragdel ude på banen, som lå lige midt på banen, så løbsledelsen ikke havde andet valg, end at skulle fjerne den.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Porsche #912 smuttede forbi begge Corvette Racing biler, som lidt atypisk ikke var de hurtigste i forbindelse med deres første pitstop.

I GTD beholdt 3GT Racing Lexus #15 føringen mens Meyer Shank Racing Acura #93 og 3GT Racing Lexus #14 hoppede foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #29.

BMW Team RLL #24 fik en straf fordi at de ramte noget pitudstyr i forbindelse med deres pitstop, så det kostede en drive-through straf.

3GT Racing Lexus #14 kørte pludselig langsomt ude på banen, men Dominik Baumann fik bilen op i fart igen. Få omgange kørte den tilbage til garagen, for at få bilen repareret.

ESM #2 stoppede ude på banen ved den første chikane. Ryan Dalziel kunne ikke gøre andet end at parkere bilen, i det som var en rigtig møgløb for holdet. Holdet meddelte at det var en fejl på motoren, der gjorde at han måtte parkere den og udgå.

P1 Motorsports Mercedes #71 blev skubbet tilbage til garagen, da de fik problemer med teknikken.

Mazda Team Joest #77 kørte desværre langsomt ude på banen, hvor teknikken drillede Rene Rast. Han pittede omgangen efter, så mekanikerne forhåbentlig kunne løse problemet.

Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

To timer inde i løbet kom der gang i positionsskiftene igen.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 løb tør for benzin ude på banen, men det lykkedes alligevel Sheldon van der Linde at få bilen kørt tilbage til pitten på dampene – men de mistede rigtig meget tid på grund af den regnefejl.

Patrick Pilet i Porsche #911 snød Dirk Müller i Ford Chip Ganassi Racing #66, da franskmanden overhalede tyskeren, netop da de to slog pitbegrænseren fra.

Pilet tog føringen i GTLM kort tid efter, da han overhalede Ryan Briscoe i Ford #67. Bamber i #912 forsøgte også at komme med forbi, men ham måtte vente lidt længere.

BMW Team RLL #24 måtte pitte med elektriske problemer og mistede meget tid pga. reparationerne.

HART Acura #69 stoppede i Sving 1 med knækket styretøj. Dermed var dagen slut for dem.

Acura Team Penske #6
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

De to Acura Team Penske biler byttede plads, så #7 var foran #6. Det skete i forbindelse med at Dane Cameron og Ricky Taylor skiftede over til Juan Pablo Montoya og Helio Castroneves.

United Autosports #32 kunne køre meget længere på en tankfuld benzin end DPi bilerne, så Hansen kunne efterhånden køre 8 minutter længere end konkurrenterne.

Magnus Racing Audi #44 fik en punktering på venstre baghjul, så Andrew Davis måtte kravle tilbage til pitten, for at undgå skader.

CORE autosport #54 og Meyer Shank Racing Acura #93 stødte sammen ude på banen, da Romain Dumas skulle overhale den langsommere GTD bil, men ikke fik hele hans ORECA LMP2 bil med forbi. Det kostede et hurtigt spin til #54, men hvad værre var, #93 måtte tilbage til garagen og repareres. #93 kom aldrig tilbage på banen, da skaderne var for store. Dommerne kiggede på sammenstødet, men vurderede at det bare var normalt racerløb.

Acura Team Penske #7 kom i pitten med problemer i motorrummet. Mekanikerne arbejdede længe på bilen, inden at de sendte den ud igen. Det blev dog kun til en enkelt omgang for Castroneves, inden at han var tilbage i pitten igen. For at gøre ondt værre, kørte han for hurtigt i pitten, så det fik han en drive-through straf for. Det viste sig at være problemer med gearforbindelsen, som holdet fik løst – men det kostede nogle omgange for holdet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Earl Bamber i Porsche #912 havde et lille møde med Dirk Müller i Ford #66, midt i den første chikane, da de to kæmpede om andenpladsen i GTLM. Bamber kom forbi, og dommerne lod ham også beholde pladsen, efter de havde kigget lidt på manøvren.

Halvvejs i løbet var United Autosports #32 i front af løbet foran Acura Team Penske #6 og CORE autosport #54. Der var dog lidt forskel på pitstrategierne mellem de to typer biler.

I GTLM var det en Porsche 1-2 med #911 foran #912, mens Ford Chip Ganassi Racing #66 var lige foran Corvette Racing #3.

GTD klassen havde Mercedes-AMG Team Riley Motorspors #33 føringen foran Meyer Shank Racing Acura #86 og 3GT Racing Lexus #15.

Med to en halv time tilbage af løbet kom der FCY da Performance Tech Motorsports #38 ramte dækmuren hårdt, og spredte vragdele ud over hele banen. Den var i kamp med CORE autosport #54, hvor de to kørte side om side, men Joel Miller tabte selv #38, og skred ind i dækkene.

Det udnyttede en helt masse hold til at pitte, hvor kun Acura Team Penske #6 og Mustang Sampling Cadillac #5 blev ude blandt Prototype holdene.

CORE autosport #54
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Scuderia Corsa Ferrari #63 havde ild i bilen i forbindelse med deres pitstop, da der pludselig sprøjtede benzin ud af tankstudsen. Men de fik det slukket, så Cooper MacNeil kunne hoppe i bilen igen, og komme tilbage på banen, endda uden at tabe en omgang.

Da løbet blev genstartet kom Bruno Senna i United Autosports #32 hurtigt forbi Filipe Albuerquerque i Mustang Sampling Cadillac #5.

Corvette Racing #4 var hoppet foran i GTLM på grund af deres pitstrategi, og lå foran Ford #67 og Corvette Racing #3. De to Porsche racere #911 og #912 byttede plads så sidstnævnte var foran, og skulle forsøge at jagte deres amerikanske konkurrenter ned.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 og Mazda Team Joest #55 fik en drive-through straf hver på grund af henholdsvis roterende hjul mens bilen var løftet og, og at køre for hurtigt i pitten.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 var kommet i front af GTD foran Meyer Shank Racing Acura #86 og 3GT Racing Lexus #15.

Antonio Garcia lavede en flot overhaling udenom Ryan Briscoe på ved ind i den første chikane, og overtog derved andenpladsen i GTLM, så det var Corvette #4 foran #3 og Ford Chip Ganassi Racing #67.

Squadra Corse Garage Italia Ferrari #51 havde en tur ind i dækkene efter et let sammenstød med JDC-Miller Motorsports #99, som punkterede bagdækket på Ozz Negri’s Ferrari. Det sammenstød blev undersøgt af dommerne, men der blev ikke gjort mere ved det.

Scuderia Corsa Ferrari #64 fik en punktering på venstre baghjul, som Frankie Montecalvo måtte humpe næsten en hel omgang rundt med.

Jack Hawksworth i 3GT Racing Lexus #15 lavede en fejl, da han pittede en gang uden at det var nødvendigt. Englænderen kørte blot en tur ned af pitlane, uden straf, uden stop. Det kunne meget vel koste holdkammeraterne David Heinemeier og Mario Farnbacher sejren i den ultratætte GTD klasse.

Med 100 minutter tilbage af løbet gik Corvette Racing #3 i føring i GTLM, da Garcia overhalede Oliver Gavin i #4, med næsten 4 sekunder ned til Briscoe i Ford #67.

Squadra Corse Garage Italia Ferrari #51
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Colin Braun i CORE autosport #54 nærmede sig også fronten af feltet, da han havde overhalet Renger van der Zande i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 i duellen om 3. pladsen.

Få omgange efter var Braun helt oppe ved Bruno Senna i United Autosports #32 og kæmpede omkring føringen af løbet, inden Braun dykkede i pit.

Robert Renauer i Wright Motorsports Porsche #58 var stille og roligt kravlet op på 3. pladsen i GTD klassen, men her var der også lidt forskel i pitstrategierne. Efter Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 var ved at løbe tør tidligere i løbet, var de nu pludselig tilbage i front af klassen – men igen – på en anden pitstrategi.

Med 80 minutter tilbage af løbet ramte Colin Braun i #54 op i bagenden på Paul di Resta i #32. Dommerne kiggede kortvarigt på det, men valgte ikke at dømme noget. Faktum var dog at #32 fik en skade på bagenden af bilen, som stille og roligt havde snittet noget af gummiet af bagdækket, som holdet dog fik skiftet i tide, inden at det kom til en punktering. Men den kontakt og den efterfølgende reparation af #32 kostede dem muligheden for at kæmpe med omkring sejren.

Legge i #86 og van der Linde i #29 havde en kamp omkring førstepladsen i GTD, som Legge endte med at måtte afgive, efter at have forsvaret sig gennem flere omgange. Herefter stod Madison Snow i #48 på spring til at kæmpe med Legge – hvis ikke Bleekemolen i #33 havde overhalet ham! En super kamp i GTD klassen mellem 4 forskellige bilmærker, med lidt over en time tilbage.

Med en time tilbage af løbet kom Jan Magnussen i #3 under hårdt pres fra Dirk Müller i #66 omkring føringen i GTLM.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 fik dagens anden drive-through, da de begyndte at køre, inden at tankmanden havde trukket slangen ud af bilen. Den uheldige tankmand blev rykket omkuld af slangen, men kunne selv humpe tilbage over muren.

Ford Chip Ganassi Racing #66
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Magnus Racing Audi #44 fik dagens anden punktering i Sving 1, og måtte køre en hel omgang med stærk nedsat hastighed.

Han smed dækresterne rundt på banen, og det betød at Safety Car måtte ud på banen, så den kunne blive rengjort igen.

Corvette Racing #3 pittede sekunder før pitten lukkede, så de fik nye dæk og en tankfuld benzin, så de var fuldt kampdygtige til resten af løbet.

Både CORE autosport #54, Acura Team Penske #6 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10 pittede under FCY, men de tre byttede pladser i pitten, så #10 kom ud foran #6 og #54.

Løbet blev genstartet med 36 minutter tilbage, hvor Montoya i #6 med det samme gik til angreb på Jordan Taylor i #10. Montoya lavede en meget farlig manøvre igennem S-svingene, hvor han forsøgte at presse Taylor, og det var kun held at de to biler ikke stødte sammen. Det udnyttede Stephen Simpson i JDC-Miller Motorsports #99 til at overhale begge to og gå i front af løbet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 fik en 60 sekunders Stop & Go, da de havde pittet mens den var lukket. De var ellers førende i GTD, men valgte at ignorere straffen, og bare køre videre ude på banen. 12 minutter før afslutning af løbet kørte de i pit, og parkerede bilen tilbage ved lastbilen. Det kunne meget vel være sidste gang at #29 stiller til start i USA, da de fik den urimelige pitstraf ved Daytona 24 timers løbet, hvor deres pitstop var for hurtige ifølge løbsarrangørerne, men teamet beviste at alt var ok efter løbet. Allerede dengang føg det med beskyldninger i begge retninger, og det kommer der med sikkerhed til at gøre igen denne gang. Dermed overtog Turner Motorsport BMW #96 føringen i GTD klassen.

Di Resta i #32 var flyvende og overhalede først Filipe Albuerquerque i #5 og gik sidenhen til angreb på Taylor i #10, som han også hurtigt passerede.

Dumas i #54 havde dog også masser af fart på, og fulgte med di Resta forbi konkurrenterne en for en.

Alt imens kørte Dirk Müller rundt i Ford #66 og forsøgte på bedste vis at holde bilen kørende i front af GTLM uden at tanke, mens Corvette #3, Porsche #911 og #912 heller ikke lå langt bagved.

JDC-Miller Motorsports #99
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #58 gik til angreb på Paul Miller Racing Lamborghini #48 i Sving 1, men endte med at tabe to pladser til 3GT Racing Lexus #15 og Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33.

8 minutter før afslutning af løbet kom Romain Dumas i #54 forbi Paul di Resta i #32, og kunne herefter sætte jagten ind på de to forreste, som kørte rundt med et halvt sekund imellem dem.

Men det sluttede med JDC-Miller Motorsports #99 med Stephen Simpson, Misha Goikhberg og Chris Miller foran CORE autosport #54 med Jon Bennett, Colin Braun og Romain Dumas, der overhalede Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya og Dane Cameron i allersidste sving, og slog dem med en bilængde.

Ford Chip Ganassi Racing #66 med Dirk Müller og Joey Hand vandt GTLM foran Corvette Racing #3 med Antonio Garcia og Jan Magnussen, mens Porsche #911 med Patrick Pilet og Nick Tandy sluttede 3’er.

Turner Motorsport BMW #96 vandt GTD klassen med Don Yount, Markus Palttala og Dillon Machavern foran Meyer Shank Racing Acura #86 med Katherine Legge og Alvaro Parente foran Paul Miller Racing Lamborghini #48. David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 sluttede på 4. pladsen, mens Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 sluttede på 9. pladsen.

Om blot en uge er WeatherTech SportsCar Championship tilbage på banen igen, når der skal køres et klassisk 2 timer og 40 minutters løb på Continental Tire Motorsports Park, også kendt som Mosport i Canada.

Relaterede nyheder