Sindssygt tæt i IMSA

Efter gårsdagens løb i WeatherTech SportsCar Championship, er mesterskabsstillingerne rykket endnu tættere på hinanden, på et nærmest uvirkeligt niveau, når man tænker på hvor mange timer, og hvor mange afdelinger at der allerede er blevet kørt.

Mustang Sampling Cadillac #5 fører mesterskabet for prototyper med blot et point foran Action Express holdkammeraterne Whelen Engineering #31, mens Acura Team Penske #6 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 ligger med fuldstændig samme pointantal, kun 13 point efter mesterskabsføringen – med #6 foran på grund af de tog deres 3. podie på stribe på Watkins Glen.

Gårsdagens vinder, JDC-Miller Motorsports #99 er aktuel 5’er i mesterskabet, et point foran Acura Team Penske #7, som er et point foran CORE autosport #54. Det vil sige 21 point mellem top 7 – og med 35 point for en sejr, er alting åbent.

Mustang Sampling Cadillac #5
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Skal vi dryppe lidt malurt i bægeret, så er det at der kun er to LMP2 biler i denne top 7, og de er henholdsvis 5’er og 7’er. Resten er DPi biler med 3 gange Cadillac og 2 gange Acura, der er bygget på henholdsvis Dallara og ORECA chassis’erne.

Blandt konstruktørerne fører Cadillac 9 point foran Acura, mens Nissan og Mazda er henholdsvis 18 og 19 point fra føringen.

Hopper vi videre til GTLM, gentager billedet fra prototyperne sig. Ford Chip Ganassi Racing #66 fører med et point foran holdkammeraterne #67, som er 3 point foran Corvette Racing #3, der har Jan Magnussen som en af kørerne. Herefter kommer Porsche #912 og #911, Corvette Racing #4, og til sidst, BMW Team RLL #25 og #24. BMW’erne halter lidt bagud, men top 6 er kun adskilt af 10 point!

Blandt konstruktørerne er Ford også i front, 4 point foran Porsche, yderligere et foran Chevrolet, mens BMW “halter” 12 point bagud.

Ford Chip Ganassi Racing #66 & Porsche #912
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

GTD mesterskabet føres an af Paul Miller Racing Lamborghini #48, som er – godt gættet – et point foran Meyer Shank Racing Acura #86, mens der er et spring på vilde 20 point ned til Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33, og Scuderia Corsa Ferrari #63 yderligere 8 point bagude, der har 3 point ned til 3GT Racing Lexus #15 med David Heinemeier Hansson blandt kørerne. Turner Motorsport BMW #96 gør det til 6 forskellige bilmærker i top 6. Vi skal desværre lade øjnene vandre langt ned på listen for at finde Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58. Holdet har været dybt uheldige gennem hele året, og den forsvarede GTD mester Nielsen, står stadig uden et eneste podie i denne sæson, på en kedelig 10. plads – for øvrigt som det bedste Porsche hold. De er lige foran Magnus Racing Audi #44, som er det bedste hold, der repræsenterer mærket fra Ingolstadt.

Paul Miller Racing Lamborghini #48
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Lamborghini fører blandt konstruktørerne, 7 point foran Acura, der er 15 point foran Lexus og Mercedes-AMG, som er helt lige. Lexus har fordelen, da de vandt løbet i Mid-Ohio, som deres eneste podieplads. Mercedes-AMG har dog kørt tre podiepladser hjem i år, men det har kun været på det nederste trin. Hvis Ferrari, BMW, Audi og Porsche skal gøre sig forhåbning om at vinde mesterskabet i år, skal de hente henholdsvis 25, 27, og 39/39 point.

Men med næsten 20 timers ræs tilbage af sæsonen, kan der stadig nå at ske rigtig mange ting.

Relaterede nyheder