Vildt og overraskende løb i Höljes

FIA World Rallycross Championship var nået til magiske Höljes i Sverige, hvor årets 6. afdeling skulle køres.

Johan Kristoffersson kom til sin hjemlands afdeling som mesterskabsførende, og kunne med den bølge som han har reddet på gennem de seneste afdelinger, var der rigtig gode muligheder for at han ville tage fra Sverige med en endnu større føring.

Men ligesom alle andre, skulle han lige igennem 4 kvalifikationsheats, inden en plads i semifinalen og sidenhen finalen ville være sikret.

Han lå dog rigtig godt ud med at vinde sine Q1, Q2, og Q4 løb, og var derfor i semifinalen med næsten maksimum point. Kun en 3. plads i Q3 gav ham en lille plet på resultattavlen. Indtil det skete, havde han taget 8 kvalifikationsheats sejre på stribe.

Petter Solberg lavede en lille fejl i sit Q1 heat, hvor han spandt i Joker Lap, og dermed sluttede sidst i det heat.

I Q3 fik Sebastien Loeb et kæmpe skub i andet sving, og blev ufrivilligt sendt direkte igennem Joker Lap, hvilket også tvang Kevin Hansen og Jerome Grosset-Janin til at køre igennem. Loeb holdt dog på tværs midt Joker Lap, så de blev forsinket. Det gav Timur Timerzyanov og Janis Baumanis masser af muligheder for at køre en 1-2 hjem foran Kevin Hansen.

I Q4 var der igen noget ballade i Sving 2, hvor Janis Baumanis fik et skub bagi, og spandt rundt i Joker Lap. Det kunne meget vel betyde, at han ikke ville score nok point til at komme i semifinalen.

Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Timmy Hansen & Mattias Ekstström
Photo: FIAWorldRallycross.com

Andreas Bakkerud lavede en lille fejl da han skulle tage sin Joker Lap i Q4, men han var allerede selvskrevet til en sidsteplads i heatet i forvejen.

Johan Kristoffersson, Timmy Hansen, Mattias Ekström, Sebastien Loeb, Janis Baumanis og Niclas Grönholm kom alle i Semifinale 1, mens Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Timur Timerzyanov, Kevin Hansen, Jerome Grosset-Janin og Robin Larsson kom i Semi 2.

Af velkendte navne, som ofte kvalificerer sig til semifinalerne, måtte vi sige farvel til Kevin Eriksson, Guerlain Chicherit og Timo Scheider.

Kristoffersson tog starten i Semi 1, mens Ekström lavede en fantastisk start og tog P2. Timmy Hansen og Janis Baumanis tog Joker Lap med det samme, mens Sebastien Loeb ventede til 4. omgang.

Niclas Grönholm punkterede på den næstsidste omgang, og derved var hans håb om en finaleplads ovre. Kristoffersson og Ekström ventede helt til sidste omgang med at køre i Joker Lap, og mens Kristoffersson kom ud med 2 sekunders forspring, kom Ekström ud lige bag Timmy Hansen. De tre var dog sikre på finalen alligevel, mens Sebastien Loeb, Janis Baumanis og Niclas Grönholm var færdige for weekenden.

Petter Solberg & Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Solberg tog starten i Semi 2 foran Bakkerud og Kevin Hansen. Timerzyanov og Grosset-Janin kørte i Joker Lap med det samme. Robin Larsson udgik desværre med tekniske problemer. Timerzyanov punkterede, og dermed var hans finalechancer færdige. Petter Solberg lå til at tage en sikker sejr, indtil motoren på hans bil døde. Dermed kunne Bakkerud tage en sikker sejr foran Kevin Hansen og Jerome Grosset-Janin. Timur Timerzyanov fik kæmpet sig over målstregen på trods af punkteringen, mens Robin Larsson og Petter Solberg altså udgik.

Kristoffersson tog starten foran Bakkerud og Kevin Hansen, mens Timmy Hansen, Ekström og Grosset-Janin tog Joker Lap med det samme. Eki lå lige på bagkofangeren af Timmy Hansen og forsøgte at komme forbi. Kevin Hansen udgik på anden omgang med et teknisk problem, og dermed var det slut med drømmen om to brødre på podiet.

Kristoffersson og Bakkerud ventede til den allersidste omgang med deres Joker Lap, og mens Kristoffersson kom ud på en suveræn førsteplads, var der virkelig kamp blandt Timmy Hansen, Bakkerud og Ekström. Bakkerud kom ud lige bagved Timmy, og nærmest skubbede ham rundt i de næste sving. Få sving senere kom Bakkerud forbi med en ren manøvre. Ekström kom op på siden af Timmy Hansen, og de to svenskere flettede hjul, hvilket sendte Timmy i gruset, mens Ekström kom ind på 3. pladsen.

Final, Start
Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud, Timmy Hansen, Kevin Hansen, Mattias Ekström & Jerome Grosset-Janin
Photo: FIAWorldRallycross.com

Det varede dog ikke længe inden dommerne havde truffet deres afgørelse, og Ekström blev dømt som sidst i finalen på grund af kontakten. Dermed var det endelige resultat Johan Kristoffersson som vinder foran Andreas Bakkerud og det første podie for Jerome Grosset-Janin og GC Kompetition med deres forholdsvis nye Renault Megane RS.

Johan Kristoffersson fører Verdensmesterskabet foran Andreas Bakkerud og Petter Solberg. Sebastien Loeb er efter to dårlige weekender udenfor finalen faldet tilbage på 4. pladsen, et point foran Timmy Hansen, med yderligere et par point ned til Mattias Ekström. Mens Kristoffersson er kørt, er der kun 11 point mellem P2 og P6.

PSRX Volkswagen Sweden (Volkswagen Polo R) fører Teammesterskabet foran EKS Audi Sport (Audi S1) og Team Peugeot Total (Peugeot 208 WRX), GRX Taneco (Hyundai i20), GC Kompetition (Renault Megane RS) og Olsbergs MSE (Ford Fiesta).

Nu er der 5 ugers sommerferie for FIA World Rallycross Championship holdene, inden at de skal køre i Canada den 4. og 5. august.

Relaterede nyheder