300 omgange i majsmarken

Verizon IndyCar Series var tilbage på ovalbanerne, da Iowa Corn 300 dannede rammerne for årets 11. afdeling.

Will Power havde taget Pole Position foran Josef Newgarden, mens Andretti Autosport kører Ryan Hunter-Reay var den eneste mand der hoppede ind foran den sidste Team Penske bil med Simon Pagenaud. Alexander Rossi startede P5, lige foran mesterskabsførende Scott Dixon, og årets sensations-rookie Robert Wickens. Wickens satte endnu en gang Schmidt Peterson Motorsports holdkammerat James Hinchcliffe på plads, da Hinch kun skulle starte P11.

Starten gik fint oppe i front af feltet, hvor der ikke skete nogen ændringer på åbningsomgangen. Rossi dykkede forbi Pagenaud på anden omgang, men Pagenaud blev ved med at hænge i og kom hurtigt forbi igen.

Iowa Corn 300 2018 start
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Wickens faldt hurtigt tilbage gennem feltet, mens Hinchcliffe var på fremmarch. Hinchcliffe var den kører i de første 50 omgange af løbet, der havde lavet flest overhalinger, med hele 9 pladser i forhold til hans startposition. Men Hinch på P2 kunne dog ikke hente førende Newgarden i første omgang. Spencer Pigot og Zachary Claman de Melo var de to andre som også havde fart på, og var hoppet 6 positioner frem.

Matheus Leist var den første mand til at komme i problemer, da elektriske problemer drillede på hans bil. Brasilianeren havde haft et uheld i træningen, og det var formentlig en følgeskade derfra, som generede A. J. Foyt Enterprises køreren.

Efter 70 omgange af de 300 omgange var alle mand udenfor top 6 allerede en omgang bagude, på den korte 0,894 mile oval.

Det var også efter ca. 75 omgange at folk begyndte at pitte for første gang. Det var tydeligt at se kørerene på nye dæk, da de kørte væsentlig hurtigere end dem på gamle dæk.

Zach Veach havde endnu et brandvarmt øjeblik på pitlane, da bilen igen brød i brand under tankningen, ligesom den gjorde ved Indy 500 i maj måned. Mekanikerne fik heldigvis hurtig kastet noget vand på bilen, hvorefter Veach kørte tilbage på banen, og flammerne blæste ud af sig selv.

Zach Veach pitstop
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Alexander Rossi stallede ved sit pitstop, og mistede derfor dyrebare sekunder.

Sebastien Bourdais fik dækkene til at holde hele 96 omgange, inden at han pittede.

Power havde slet ikke den samme fart i løbet, som han havde i kvalifikationen. Efter 120 omgange blev han overhalet med en omgang, af holdkammeraten Newgarden!

Spencer Pigot havde fået kørt sin Ed Carpenter Racing bil op til 3. pladsen.

Scott Dixon derimod havde en skidt dag, og var to omgange bagude knapt halvvejs i løbet, og helt nede på 11. pladsen.

Dagens første gule flag kom efter 139 omgange, da Zach Veach tabte bilen på egen hånd i Sving 3. Han snittede muren let, men det var nok til give en mindre skade på bilen, og bringe Safety Car på banen. Veach kunne selv køre bilen tilbage til pitten, hvor mekanikerne forsøgte at få den repareret.

Ved genstarten på løbet, gik Pigot til angreb på Hinchcliffe og overhalede også canadieren. Mens de to duellerede kunne Newgarden stille og roligt stikke af igen. Hinch fik dog ro på, og kom tilbage på P2 og satte jagten ind på Newgarden.

Graham Rahal
Photo: Indycar.com / Joe Skibinski

Gabby Chaves og Harding Racing valgte at parkere bilen, da balancen i den var så dårlig, at de frygtede at ødelægge bilen, og så mente de at det var bedre bare at trække sig uden skader.

Løbet kom ind i en lidt statisk fase, hvor kørerne base kulle have omgangene overstået, samtidig med at de sparede på dækkene.

Med 75 omgange tilbage af løbet pittede størstedelen af feltet, for at få den sidste tankfuld og 4 nye dæk.

Ryan Hunter-Reay havde problemer med radioen, så han kun kunne høre teamet i pitten, men ikke selv kunne snakke med dem. Det kostede ham en del placeringer i løbet, da han ikke kunne kommunikere tilbage til pitten, hvordan at bilen føltes, og diskutere eventuelle ændringer.

Med 45 omgange tilbage af løbet skiftede føringen fra Josef Newgarden til James Hinchcliffe, da Hinch var meget bedre i trafikken end den forsvarende mester.

Spencer Pigot tabte også fart sidst på løbet, og blev overhalet af Robert Wickens i kampen om 3. pladsen.

12 omgange før afslutningen af løbet kørte Ryan Hunter-Reay i pit, da bilen ikke længere kørte ordentlig, og teamet mente at den var for farlig at fortsætte med.

James Hinchcliffe
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Med 7 omgange tilbage af løbet kom løbets anden FCY, da Ed Carpenter tabte bilen i Sving 1. Hans frontvinge blev snittet af Takuma Sato, så selv om Carpenter ikke ramte muren, lå en del af hans frontvinge på banen, efter den blev slået af.

Newgarden, Wickens, Pagenaud og Graham Rahal valgte at pitte med 3 omgange tilbage, under FCY, for at have friske dæk såfremt at løbet ville blive givet frit igen.

Dette skete dog ikke, så James Hinchcliffe kunne trille stille og roligt over målstregen foran Spencer Pigot og Takuma Sato. Josef Newgarden tabte to pladser på sit pitstop sats.

Scott Dixon sluttede nede i P12, men beholdt føringen i mesterskabet, mens Josef Newgarden rykkede op på andenpladsen foran Alexander Rossi, som sluttede P9. Ryan Hunter-Reay er aktuelt P4, lige foran Will Power.

Verizon IndyCar Series er tilbage på banen om blot en uge, når der køres på gaderne i Toronto.

Relaterede nyheder