Franskmand snød englænderne

Florian Latorre fortsatte sin fremgang i denne sæson, da årets 4. afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup blev kørt på Silverstone.

Den unge franskmand havde taget Pole Position til søndagens løb foran den forsvarende mester Michael Ammermüller og Dylan Pereira. Mattia Drudi var 4. bedste mand mens den lokale gæstekører Tom Wrigley overraskede alle med 5. bedste tid, lige foran Julien Andlauer. P3 i mesterskabet, Nick Yelloly startede løbet i P7.

Jaap van Lagen havde endnu en gang problemer i kvalifikationen, og skulle starte løbet helt tilbage fra 17. position. Dermed skriver hollænderen sig stille og roligt ud af mesterskabskampen, efter også at være sluttet langt nede i feltet i sidste weekend.

Khalid Al Wahaibi gjorde det heller ikke nemmere for sig selv, da han havde fået en straf på 5 startpladser til dagens løb, efter et sammenstød med Roar Lindland i Østrig. For øvrigt fejrer disse to kører fødselsdag i dag, hvor de fylder henholdsvis 18 og 41 år.

Mikkel Overgaard Pedersen var desværre helt tilbage på 19. pladsen, da køreren fra Struer var uheldig at blive fanget af et rødt flag, netop da han skulle til at sætte hans tid.

Florian Latorre
Photo: Porsche Motorsport

Da lysene gik ud, skød de 33 kørere afsted mod Sving 1, hvor der med det samme var ballade gennem feltet. Latorre kom godt afsted foran Ammermüller og Pereira. Yelloly vandt de første placeringer og var hurtigt oppe på 5. pladsen, mens Wrigley faldt tilbage til P7.

Jaap van Lagen kvajede sig gevaldigt i Sving 3, hvor han først selv kørte af banen, og da han vendte tilbage på banen, kørte han lige ind i bagenden på Mikkel O. Pedersen, der var chanceløs. Dermed ødelagde hollænderen ikke blot sit eget løb, men kostede også Pedersen 10 pladser.

Ved slutningen på anden omgang kom Drudi forbi Pereira, mens Larry ten Voorde også fulgte med forbi. Omgangen efter kom Yelloly også forbi Pereira.

På løbets 4. omgang lavede Al Faisal Al Zubair en kæmpe kørefejl i Maggotts/Becketts svingkombinationen, og spandt af banen. Senere samme omgang lavede Drudi et meget sent dyk på Ammermüller, og kom derved op på andenpladsen.

På 7. omgang lavede Drudi dog en lille kørefejl, så Ammermüller kunne komme forbi igen.

Mattia Drudi
Photo: Porsche Motorsport

Wrigley kom desværre i flere problemer, da han stille og roligt faldt tilbage gennem feltet, og efterhånden var ude af top 10.

Det kom til kontakt mellem Andlauer og Pereira, hvilket gav en skade på Pereiras bil, så køreren fra Luxembourg spandt af i det næste sving. På samme tid spandt Christof Langer af i Copse Corner, hvilket udløste en Safety Car periode, for at få begge biler fjernet. Andlauer udgik også med skader på sin bil, få sving senere.

Løbet blev genstartet efter to omgange med nedsat hastighed.  Oppe foran foregik det stille og roligt, mens Al Faisal Al Zubair og Gianmarco Quaresmini kom i kontakt med hinanden. Begge kunne dog komme derfra, så vi udgik endnu en SC periode.

Ammermüller lå helt oppe under bagvingen på Latorre, og prøvede at overhale både indenom og udenom.

Dylan Pereira
Photo: Porsche Motorsport

Men ingen kunne slå Florian Latorre i dagens løb. Han vandt foran Michael Ammermüller og Mattia Drudi. Larry ten Voorde kom ind på 4. pladsen foran bedste lokale kører, Nick Yelloly.

Mikkel Overgaard Pedersen fik en halvskadet Porsche racer kørt hjem på en meget flot 16. plads, efter at have lavet flere overhalinger end man har fingre på hænderne

Michael Ammermüller udbyggede føringen i mesterskabet foran Nick Yelloly, mens Dylan Pereira fortsat er 3’er, men mange point efter Ammermüller og Yelloly.

Nu har kørerne to ugers pause, inden at de skal i aktion igen i forbindelse med Formel 1 løbet på Hockenheim den 22. juli.

Relaterede nyheder