Spænding til sidste meter i Canada

WeatherTech SportsCar Championship var taget til Canada hvor Continental Tire Motorsport Park lagde asfalt til dagens afdeling.

CORE autosport #54 havde for anden uge i træk taget Pole Position i prototype klassen, men de valgte den samme taktik som i sidste uge med hensyn til at skifte den startende kører, og skulle derfor igen starte bagerst i feltet.

Dermed rykkede Acura Team Penske #6 op på førstepladsen foran JDC-Miller Motorsports #85 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10.

I GTLM klassen startede Porsche #911 fra Pole foran Ford Chip Ganassi Racing #67 og Corvette Racing #3 med Jan Magnussen, som var køreren der kvalificerede bilen i går.

David Heinemeier Hansson havde endnu en gang overladt kvalifikationen til holdkammerat Jack Hawksworth, der snuppede Pole Position i 3GT Racing Lexus #15 foran holdkammeraterne i #14 og Paul Miller Racing Lamborghini #48.

Magnus Racing Audi #44 blev også rykket tilbage på gridden, da holdet valgte at skifte dækkene på bilen.

Christina Nielsen og Wright Motorsports Porsche #58 havde kvalificeret sig på 8. pladsen, med Christina selv bag rattet.

Feltet var desværre nede på 31 biler da Performance Tech Motorsports #38 havde et uheld i træningen, som desværre ødelagde bilen så meget, at den ikke kunne deltage i løbet.

CORE autosport ORECA #54
Photo Courtesy of IMSA / Scott R LePage

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #2 var desværre ikke til start, da holdet ødelagde to motorer i sidste uge på, og Nissan ikke kunne nå at få lavet en ny motor til denne uge, men det var allerede annonceret inden weekenden. Dermed havde de sat Pipo Derani og Ryan Dalziel sammen i #22, som lidt af et superhold. De kvalificerede sig midt i prototype feltet med en P7.

Da starten gik, tabte den gule JDC-Miller Motorsports #85 – med kaldenavnet Banana boat, pga. farvevalget på bilen – to placeringer i løbet af de første par sving. Derved rykkede Mazda Team Joest #55 op i top 3 i løbet.

I GTLM tabte Ford Chip Ganassi Racing #67 to placeringer, og dermed var Jan Magnussen den førsteudfordrer til Nick Tandy i Porsche #911, efterfulgt af Porsche #912. GTD top 3 beholdt dog deres placeringer, som den eneste af de tre klasser.

20 minutter inde i løbet spandt Wright Motorsports #16 af banen, hvilket flere af holdene udnyttede til at pitte, umiddelbart inden at der kom Full Course Yellow, for at få Porsche’n slæbt i gang igen.

Acura Team Penske #7
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Den førende Acura Team Penske #6 blev ude på banen, og den var eneste prototype bil udover CORE autosport #54, der ikke pittede.

Efter et kvarters oprydning blev løbet givet frit igen. Mens JDC-Miller Motorsports #99 lå på andenpladsen, forsøgte Whelen Engineering Cadillac #31 at komme forbi Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 uden held. Der gik dog kun en omgang, inden at #10 smuttede forbi #99.

BMW Team RLL #24 var hoppet i front af GTLM, da de ikke pittede.

Der gik ikke mange minutter inden at der kom Full Course Yellow igen, da Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 blev ramt af holdkammeraterne i #16 og derved spandt af banen. På grund af hun sad fast i mudderet, måtte der en bil ud at trække hende fri igen. Det kostede hende to omgange, inden at hun var tilbage på asfalten igen.

Løbet blev hurtig genstartet igen, og her tog Ricky Taylor i Acura Team Penske #7 chancen udenom en masse af konkurrenterne, og var derfor oppe på 6. pladsen. Det blev dog hurtigt vekslet til 5. pladsen, med rigtig gode muligheder for flere pladser indenfor de kommende omgange.

ESM #2 kom ind i pitten efter 50 minutters racerløb, og mekanikerne dykkede med det samme under motorhjelmen på den grønne Nissan DPi racer. Endnu en gang var heldet ikke med holdet, og igen var det motoren som voldte problemer.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

AFS/PR1 Mathiasen Motorsport #52 havde også en øv-dag, hvor Sebastian Saavedra tabte det ene hjul ude på banen, og derved måtte kravle tilbage til pitten med nedsat hastighed. Det løse hjul udløste dagens 3. Safety Car periode, da løbsledelsen ikke ville have sådan en til at være i afkørselsområdet.

Det udnyttede størstedelen af feltet til at pitte, og få nye dæk og en tankfuld benzin – nogle skiftede endda kørere.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 var førende foran Acura Team Penske #6 og Whelen Engineering Cadillac #31. BMW Team RLL havde en 1-2 føring med #25 og #24 foran Corvette Racing #3, mens Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 førte 3GT Racing Lexus #15 og Meyer Shank Racing Acura #86.

Scuderia Corsa Ferrari #63 fik en 60 sekunders Stop & Go straf, da de var kørt ud af pitten, mens det røde lys for enden var tændt pga. Safety Car toget kørte forbi ude på banen.

Der gik kun få minutter inden at der var Full Course Caution da Porsche #912 havde en punktering på venstre baghjul, og derved spredte dækrester ud over hele banen.

JDC-Miller Motorsports #85 & Mazda Team Joest #77
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Acura Team Penske #6 havde også en punktering, som Dane Cameron måtte ind og have skiftet. Derved mistede de placeringer men var heldige med at alle andre køre bag Safety Car, så de ikke mistede en omgang. De kvajede sig dog ved at lave den samme fejl som #63, og fik den samme straf – 60 sekunders Stop & Go Straf. Med en omgangstid på lige over 60 sekunder, kostede det dem halvanden omgang ude på banen.

Kort tid efter blev løbet givet frit igen, og her var der ballade i GTLM med det samme. Porsche #911 dykkede sent på BMW Team RLL #24, hvilket knækkede baghjulsophænget på BMW’en, og derved var en potentiel podieplads ikke mulig for det tysk-amerikanske hold. Dommerne kiggede på det, men dømte det som et hændeligt uheld.

Turner Motorsport BMW #96 havde et spin i sidste sving, hvor Bill Auberlen var blevet skubbet rundt af Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #58. Det fik Long en drive-through straf for. Løbet var desværre slut for #96, da de havde fået nogle skader på hjulophænget, som mekanikerne ikke kunne reparere hurtigt nok, til at det stadig gav mening.

Problemerne for Acura Team Penske #6 fortsatte da Dane Cameron var en tur af banen, men han kom tilbage igen.

Med godt en halv time tilbage af løbet, pittede prototyperne for sidste gang. Da alle havde været inde, var #10 fortsat i front foran #31, mens Mustang Sampling Cadillac #5 stille og roligt havde arbejdet sig op på 3. pladsen. CORE autosport #54 fik dog arbejde sig op på 3. pladsen og Colin Braun satte sigtekornet ind på Felipe Nasr i #31.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Gals

Med 26 minutter tilbage af løbet var Braun i #54 kommet foran #31 – og få sekunder efter kom der Full Course Caution da Acura Team Penske #6 med Juan Pablo Montoya bag rattet tabte det ene hjul ude på banen. Det udløste en FCY med det samme, da hjulet havde kurs lige mod ideallinjen, hvilket var utroligt farligt for de andre kørere.

Løbet blev frigivet med 18 minutter tilbage igen. Ricky Taylor i Acura Team Penske #7 fik et lille skub af Filipe Albuerquerque i Mustang Sampling #5, men begge blev på banen, hvilket kostede en placering for Taylor.

Der udbrød ren krig i GTD, hvor først Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 gik foran 3GT Racing Lexus #14, mens Magnus Racing Audi #44 lå helt oppe i bagkofangeren på 3GT Racing Lexus #15.

Ford Chip Ganassi Racing #67 havde igen haft held med deres benzinforbrug, og ikke mindst gulflagsperioderne, og havde fået arbejdet sig i front af GTLM foran Corvette Racing #3 og #4.

CORE autosport #54 tog føringen af løbet med 13 minutter tilbage af løbet, da Colin Braun overhalede Jordan Taylor i #10 udenom.

Med 12 minutter tilbage af løbet kørte Harry Tincknell i Mazda Team Joest #55 i gruset, og udløste derved endnu en FCY, da han skulle slæbes fri.

Heldigvis tog det ikke ret lang tid, så kørerne havde stadig 7 minutter at køre racerløb i igen, da det grønne flag blev viftet.

3GT Racing #15 kørte af banen med få minutter igen, men kom tilbage på banen. Men dermed var deres podieplads væk.

AFS/PR1 Mathiasen Motorsport #52 & 3GT Racing Lexus #15
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

CORE autosport #54 med Jon Bennett og Colin Braun vandt løbet foran Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 med Renger van der Zande og Jordan Taylor, med Eric Curran og Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 i P3.

I GTLM vandt Ford Chip Ganassi Racing #67 med Ryan Briscoe og Richard Westbrook foran Corvette Racing #3 med Jan Magnussen og Antonio Garcia og Corvette Racing #4 med Oliver Gavin og Tommy Milner.

GTD klassen blev vundet af Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 med Ben Keating og Jeroen Bleekemolen foran Kyle Marcelli og Dominik Baumann i 3GT Racing Lexus #14 og Andy Lally samt John Potter i Magnus Racing Audi #44.

David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 sluttede på P7 i GTD, mens Christina Nielsen og Wright Motorsports Porsche #58 var yderligere to pladser bagude.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 er i front af GTD mesterskabet foran Meyer Shank Racing Acura #86.

Ford Chip Ganassi Racing #67 fører nu GTLM foran Corvette Racing #3 og Ford holdkammeraterne #66

Whelen Engineering Cadillac #31 fører foran Action Express holdkammeraterne i Mustang Sampling Cadillac #5 Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10.

Nu har Prototype holdene en måneds ferie, da de ikke deltager ved den næste afdeling på Lime Rock Park om 2 uger, da den er begrænset til udelukkende GT biler, grundet den korte omgang. Prototyperne kører igen på Road America den 5. august.

Relaterede nyheder