Mercedes fest i Holland

DTM 2018 var nået til Holland, hvor årets 9. afdeling skulle køres på Zandvoort banen, 30 kilometer vest for Amsterdam.

Gary Paffett have taget Pole Position foran holdkammeraterne Pascal Wehrlein, Paul di Resta og Lucas Auer. Timo Glock og Marco Wittmann havde fået kørt to BMW’er ind foran de 3 Audi kørere, Robin Frijns, Nico Müller og Rene Rast.

Starten forløb fint i toppen af feltet, mens der var lidt tæt kørsel omkring Mike Rockenfeller og Bruno Spengler i midterfeltet.

Lokalhelten Frijns var på vej frem i feltet, da han overhalede både Timo Glock og Marco Wittmann i løbet af den første omgang.

Loic Duval, Jamie Green og Edoardo Mortara pittede allerede efter første omgang, mens Daniel Juncadella pittede omgangen efter. Duval lavede en lille fejl på vej ud af pitten, og måtte en tur igennem gruset, på helt kolde dæk. Han kom dog igennem, men lå herefter allersidst i feltet.

Gary Paffett
Photo: JJ Media

Marco Wittmann forsøgte sig med at pitte på 3. omgang, mens Glock og Spengler var de to næste. De to fik sneget sig ud foran Wittmann, som derved tabte en placering til Spengler. Både Glock og Spengler havde dog helt kolde dæk, og mens det lykkedes Glock at forsvare sig overfor Wittmann, faldt Spengler bagved både Wittmann og Green.

På løbets 5. omgang dykkede Frijns og Farfus i pit, og her gentog billedet sig med Frijns der kunne holde pladsen, mens Farfus tabte et par placeringer.

Di Resta, Engel og Müller var de næste kørere til at pitte uden større drama, mens mekanikerne på Wehrleins bil havde problemer med at få det ene hjul af. Derved tabte han en placering til di Resta.

Paffett turde ikke blive ude længere, så han kom ind på løbets 9. omgang, og havde derved garderet sig mod resten af feltet – og kom selvfølgelig ud i front igen.

Nico Müller var kommet ud på den reelle 4. plads i løbet, med Frijns lige bagved sig. Lucas Auer nåede kun lige ud foran Müller, men blev overhalet på de kolde dæk. Frijns var ikke ligeså heldig, og blev fanget bag østrigeren. Frijns forsøgte at overhale udenom i Tarzan svinget, men det lykkedes ham ikke at komme forbi.

De to kørere fik dog en gratis plads, da Müller kørte i dækbarrieren på grund af en sivepunktering på venstre forhjul. Det udløste en Safety Car, da de skulle have bilen flyttet.

Nico Müller
Photo: JJ Media

Rene Rast havde endnu ikke pittet, og af en eller anden mærkelig årsag, kørte han ikke i pit, selv om han var den eneste mand, der endnu ikke havde været inde. Dermed var hele hans løb ødelagt, da det obligatoriske pitstop sendte ham allerbagerst i feltet. Det var en kæmpe brøler af Audi Sport og Rast, ikke at pitte, da de ellers var næsten sikre på et top-5 resultat.

Det tog utrolig lang tid at få bilen fjernet, da der først skulle køres en kranbil det halve af banen rundt, hvorefter de kunne begynde at krane bilen væk. Det kostede værdifuld løbstid for de andre, som kun fik 12 minutter at køre ræs i.

Auer var hurtig på genstarten af løbet og smuttede forbi Wehrlein, i kampen om 3. pladsen

Der skete ikke yderligere forskydelser i løbet, så Gary Paffett vandt løbet foran Paul di Resta, Pascal Wehrlein, Robin Frijns, Timo Glock og Marco Wittmann.

Dermed var det en Mercedes 1-2-3-4, inden Frijns var den ene Audi mand foran en flok BMW’er.

I morgen køres der en ny kvalifikation og et nyt DTM løb på samme bane. Bliver det også en Mercedes fest, eller kan andre blande sig?

Relaterede nyheder