Ikonisk sponsor trækker sig fra sporten

Når 2018 sæsonen er slut, bliver det samtidig et farvel til en meget ikonisk sponsor, der ikke kun har prydet racerbiler de seneste 9 sæsoner, men også været supporter for flere løbsserier.

Tequila Patron har valgt ikke at forlænge deres sponsorat med WeatherTech SportsCar Championship, hvor de har været titelsponsor på North American Endurance Cup, der tæller Daytona 24 timer, Sebring 12 timer, Watkins Glen 6 timer og Petit Le Mans 10 timer.

Dertil kommer at de også trækker navnesponsoratet fra Extreme Speed Motorsports, som har kørt i de grønne og sorte farver siden 2010. Medejer af ESM, Ed Brown, er den tidligere ejer af tequila mærket, men han solgte det tidligere på året til Bacardi koncernen. Det gav allerede dengang spekulationer omkring hvorvidt at sponsoraterne ville stoppe eller om de ville fortsætte. Det er altså nu bekræftet, at de ikke ønsker at fortsætte.

Tequila Patron Extreme Speed Motorsports #30, Nürburgring FIA WEC 2016
Photo: JJ Media

Planen for ESM er dog at fortsætte i IMSA, hvor de aktuelt deltager med to Nissan DPi prototyper. Holdet blev grundlangt tilbage i 2010 af Scott Speed og Ed Brown, hvor de i første omgang deltog i GT klassen med to Ferrari F430 GTC (GT3) racere, og sidenhen opgraderede til 458 GTE, inden de i 2013 skiftede op til LMP2 klassen med to HPD ARX 03-B.

Efter to sæsoner i ALMS/IMSA, skiftede holdet til FIA World Endurance Championship i 2015 og 2016, inden at de vendte tilbage til IMSA i 2017, med Nissan raceren, der er baseret på en Ligier LMP2, med en Nismo GT3 motor bagid, og lettere modificeret bodywork.

ESM kører næste gang på Road America den 5. august, da det kun er GTLM og GTD bilerne der kører på Lime Rock Park denne weekend

Relaterede nyheder