ADAC F4 på besøg hos Formel 1

ADAC Formel 4 var på besøg i Formel 1 paddocken i Hockenheim, da årets 5. løbsweekend skulle køres.

Det var anden gang i 2018 at F4 klassen besøgte den tyske bane, og denne gang skulle der kun køres 2 løb mod de sædvanlige tre per weekend.

Derfor blev der også kørt et lidt andet løbsformat, med en enkelt fredagstræning og to kvalifikationer på 15 minutter lørdag formiddag, inden det første løb blev kørt lørdag eftermiddag, og det sidste løb søndag formiddag.

Frederik Vesti havde på regnvåd bane sikret sig Pole Position til weekendens første løb foran Leon Köhler og Charles Weerts.

De to forreste i mesterskabet, Liam Lawson og Lirim Zendeli skulle starte henholdsvis 4 og 6, med Oliver Caldwell i mellem sig.

De 25 biler kom alle afsted – på nær Leon Köhler, som gik fuldstændig i stå, og kom afsted som allersidste mand. Heldigvis undgik alle de bagved kørende bilen på første startrække, og på en eller anden måde kom aller bilerne også igennem første omgang uden nogen skadede biler.

Gregoire Saucy blev undersøgt af dommerne for tyvstart, da den franske Jenzer Motorsport kører, måske havde været lidt for frisk til at komme afsted. Dommerne kom dog til den konklusion at den sad lige i skabet, og det bare var alle omkring ham, der havde sovet en anelse.

Niklas Krütten kørte af i Sving 1 på helt egen hånd, så der måtte Safety Car på banen for at få bilen løftet væk.

Da løbet blev givet frit igen, forsøgte Oliver Caldwell en overhaling på Saucy. Det gik galt, da englænderen fik udbremset sig selv, og endte med at snitte David Schumachers bagdæk, hvilket kostede ham frontvingen.

Frederik Vesti
Photo: JJ Media

Løbet blev ført an af Vesti foran Lawson og Zendeli.

Frederico Malvestiti og Amaury Cordell blev undersøgt for evt at have overhalet under Safety Car, men der blev ikke fundet noget ulovligt.

Både Charles Weerts og Lucas Alecco Roy kom forbi Gregoire Saucy i kampen om 6. pladsen.

Lirim Zendeli lå helt oppe under bagvingen på Liam Lawson og var endda også på vej forbi ham, men han måtte falde tilbage bag newzealænderen igen.

Der skete dog ikke nogen ændringer oppe foran, så Frederik Vesti vandt foran sin Van Amersfoort Racing holdkammerat Liam Lawson og US Racing – CHRS kører Lirim Zendeli. David Schumacher vandt blandt Rookiekørerne.

Søndag var en ny dag, og her var Liam Lawson på Pole Position, foran Lirim Zendeli og David Schumacher. Gårsdagens vinder, Frederik Vesti skulle starte løbet fra P4.

Zendeli vandt starten og kom først ned i Sving 1 foran Lawson og Schumacher.

Det blev en kaotisk første omgang med adskillige kollisioner igennem feltet.

Lawson blev snittet på bagdækket af Schumachers frontvinge, hvilket kostede en punktering til newzealænderen. Dermed måtte han ind og skifte dæk, og var allerbagerst i feltet.

Leon Köhler røg i muren efter kontakt med Tom Beckhäuser, hvilket udløste en Safety Car.

Det tog heldigvis kun en omgang inden at løbet blev givet frit igen.

Ido Cohen overhalede Jesse Salmenautio i midterfeltet.

Schumacher fik teknisk defekt flag fordi hans frontvinge hang efter kontakten med Lawson. Det gjorde at der kom et helt tog bag ham, mens Vesti, Jack Doohan og Enzo Fittipaldi forsøgte at komme forbi ham. Schumacher kørte meget usportsligt og slingede fra side til side – selv om han var kaldt i pit på grund af bilens tekniske defekt. Det gjorde at Vesti tabte adskillige placeringer, mens Doohan, Fittipaldi og Caldwell allesammen kom forbi.

Mick Wishofer havde en afkørsel på egen hånd, hvilket gjorde at hans bil ikke kunne køre længere, og dermed måtte dagens anden Safety Car på banen.

Endnu en hurtig oprydning, og så havde kørerne 15 minutter at køre ræs i, såfremt at de ikke ville komme i flere problemer.

Lirim Zendeli
Photo: JJ Media

Zendeli stak hurtigt af igen ude i front, mens Caldwell, Fittipaldi og Doohan fulgte efter.

David Schumacher valgte så lige endnu en gang at bremse for sent i hårnålen, så han igen ramte ind i bagenden på Lawson. Heldigvis kom det ikke til punktering denne gang. Men sønnen af den tidligere Formel 1 kører, Ralf, virkede ekstremt overmotiveret i søndagens løb.

Fittipaldi og Caldwell kørte side om side foran Mercedes tribunen, men de to holdkammerater undgik med nød og næppe en kollision.

Doohan kom under pres fra Joey Alders, inden Saucy smuttede forbi den sidstnævnte.

Liam Lawson kom i kontakt med Amaury Cordeel i hårnålen, hvor den belgiske gæstekører blev vippet rundt, så han holdt imod køreretningen.

Giorgio Carrera efterlod ikke nogen plads til Lucas Alecco Roy ved starten på sidste omgang. Argentineren pressede tyskeren ind over græsset, og begge udgik med skader på hjulophænget.

Jesse Salmenautio og Konsta Lappalainen gik til angreb på hinanden på allersidste omgang, lige foran Mercedes tribunen. Den sidstnævnte endte med knækket baghjulsophæng, mens Salmenautio kunne få bilen trillet over målstregen – men langt udenfor pointene. Ikke nok med at det var to finske kørere, så var de to faktisk også KIC Driving Academy holdkammerater…

Men ude i front skete der ikke yderligere forskydelser, så Lirim Zendeli vandt løbet foran Oliver Caldwell og Enzo Fittipaldi. Jack Doohan vandt blandt Rookiekørerne.

Frederik Vesti sluttede på en skuffende 11. plads, efter gårsdagens sejr.

I mesterskabet er Lirim Zendeli fortsat i front foran Liam Lawson og Enzo Fittipaldi.

Den næste afdeling af ADAC Formel 4 skal køres på Nürburgring den 3.-5. August sammen med ADAC GT Masters.

Relaterede nyheder