Stakkevis af overraskelser i Østrig – opdateret

Årets 3. afdeling af European Le Mans Series blev kørt i den østrigske Steiermark på Red Bull Ring.

IDEC Sport #28 startede løbet fra Pole Position i LMP2 med Duqueine Engineering #29 og Racing Engineering #24 på de efterfølgende pladser.

High Class Racing #49 med Dennis Andersen og Anders Fjordbach startede fra 13. startposition, efter de havde problemer i kvalifikationen, hvor de bl.a. tabte et hjul på deres opvarmningsomgang.

I LMP3 var Ultimate #17 på Pole Position foran M.Racing – YMR #19 og RLR M.Sport #15. Det var ellers AT Racing #9 med Mikkel Jensen og Alexander Talkanitsa Jr. og Sr. der havde kørt den hurtigste tid, men da dommerne mente at de havde brugt lidt for meget af asfalten udenfor de hvide linjer, mistede de tiden, og havde så kun en tid der rakte til 6. startposition.

Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen, Alex Kapadia og Colin Noble skulle starte løbet fra 9. startposition.

JMW Motorsport Ferrari #66 havde kørt sig til Pole Position i GTE, foran Proton Competition Porsche #88 og Krohn Racing Ferrari #83. Her var tidsforskellene så små, at alle 6 biler i klassen ville have mulighed for at vinde løbet.

Krohn Racing Ferrari #83
Photo: JJ Media

Vejrguderne havde allerede været i drillehumør gennem lørdagen, med regn i træningen, tørvejr i kvalifikationen, og så regn igen senere på dagen ved nogle af supportløbene, og en lignende vejrudsigt var stillet i udsigt til dagens løb.

Løbet startede dog på en knastør bane og 19 graders lufttemperatur præcis klokken 12.00 lokal tid.

Starten var hektisk som altid på Red Bull Ring. Duqueine Engineering #29 snuppede føringen på vej ind i Sving 1 foran #28 og G-Drive Racing #26.

I LMP3 var der også store ændringer, da RLR MSport #15 havde taget føringen foran AT Racing #9 og Ultimate #17. GTE klassementet var også ændret, da Proton Competition Porsche #88 førte foran JMW Motorsport Ferrari #66 og Proton Competition Porsche #77.

Der var en stor kamp mellem DragonSpeed #21 og G-Drive Racing #40, hvor James Allen i #40 overhalede Henrik Hedman udenom – flot manøvre.

Spirit of Race Ferrari #55 og JMW Motorsport Ferrari #66 byttede plads ude på banen, så #55 havde fået kørt sig op på andenpladsen i GTE.

Tracy Krohn havde en lille tur af banen, men ikke værre end han kunne komme tilbage igen, uden yderligere skader.

G-Drive Racing #26 fik en drive-through straf fordi de havde lavet en tyvstart.

High Class Racing #49 havde fået kørt sig op på 8. pladsen i LMP2, med en flot kørsel fra Anders Fjordbach.

Efter den første pitstoprunde var Duqueine Engineering #29 fortsat foran IDEC Sport #28, mens Racing Engineering #24 var kommet op som 3’er igen. SMP Racing havde fået kørt sig helt op på 4. pladsen i LMP2, efter at været startet helt nede som 11’er.

I LMP3 var RLR MSport #15 fortsat i front med AT Racing #9 på andenpladsen og M.Racing – YMR #19 som 3’er.

Proton Competition Porsche #88 havde fortsat føringen i GTE foran Spirit of Race Ferrari #55 og JMW Motorsport Ferrari #66.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

DragonSpeed #21 fik en Drive-Through for at ramme Ultimate #17 i Sving 3. Begge biler kunne dog fortsætte uden yderligere problemer.

Dennis Andersen i #49 havde en duel med Nicolas Minassian i IDEC Sport #27, men måtte give give pladsen til den bl.a. tidligere Peugeot fabrikskører.

Panis Barthez Competition #23 kørte op i bagenden på Cetilar Villorba #47, hvilket gjorde at Giorgio Sernagiotto tabte adskillige pladser gennem de efterfølgende sving.

Mikkel Jensen tog LMP3 føringen fra Job van Uitert efter knap en times racerløb.

Cool Racing #4 og Nefis by Speed Factory #5 havde en lille smule kontakt ude på banen, men ikke værre end begge kunne fortsætte.

BHK Motorsport #16 fik en Drive-Through straf for unsafe release og kort tid efter fik Nefis by Speed Factory #5 en lignende straf for at have kørt for meget udenfor banen.

JMW Motorsport Ferrari #66 gik i stå ude på banen, omgangen efter at de havde været i pit. De første meldinger fra holdet gik på at at Alex Macdowall ikke kunne skifte gear, og derved gik i stå på vej op af bakken. Det udløste en Full Course Yellow, hvor alle bilerne skulle ned og køre 80 km/t ude på banen, så Ferrari’en kunne blive slæbt væk, og dermed var de ude af løbet.

Eurointernational #12 fik også en Drive-Through straf for at køre for langt udenfor banen.

Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

AT Racing #9 måtte pitte en ekstra gang, da de havde problemer med at venstre dør stod åben. Det udnyttede holdet til at sætte Alexander Talkanitsa Sr. i bilen, når de alligevel var inde. Men det gjorde at de faldt tilbage på 4. pladsen i LMP3, mens United Autosports #2 stille og roligt havde fået arbejdet sig op på P2.

Godt halvanden time inde i løbet kom AVF by Adrian Valles #30 og #28 i søgelyset fra dommerne. Konstantin Tereschenko kom i kontakt med Memo Rojas i IDEC Sport #28, hvilket udløste en kædereaktion, som også gik ud over Oregon Team #10, der endte i gruset. De to andre biler kunne fortsætte løbet. #30 og #28 var ikke engang i kamp med hinanden. Men dommerne kiggede på sagen, og begge biler fik en Drive-Through straf – #30 pga de havde ignoreret blå flag og #28 for at forudsagde en kollision, da Rojas trak over i #30 – måske i frustration over at Tereschenko ikke havde flyttet sig hurtigt nok. Men det var stadig ikke i orden af #28 at trække over i #30.

Det gav en kort FCY periode for at få #10 fik af gruset, men herefter kunne Clement Mateu genoptage sit løb.

Cetilar Villorba Corse #47 havde en hurtig tur igennem gruset, i et stint som Giorgio Sernagiotto med sikkerhed gerne vil glemme hurtigst muligt, efter den tidligere kontakt.

105 minutter inde i løbet blev der skruet op for dramaet igen, da M.Racing – YMR #19 satte sig fast i gruset. På samme tid humpede BHK Motorsport #16 tilbage til pitten med et knækket hjulophæng.

Det udløste endnu en FCY.

Det gav vild panik i pitten hvor de to Proton Competition Porsche biler næsten var ved at kollidere, da den ene skulle forlade tankningen mens den anden skulle til at tanke. Heldigvis fik mekanikerne bremset begge kørere, inden at det kom til reel kontakt.

United Autosports #2 forlod pitten med et kæmpe spor af væske bag sig. Bilen fortsatte dog ude på banen, så mekanikerne så ikke ud til at være bekymrede.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Løbet blev hurtigt frigivet igen, og her var der et tæt øjeblik mellem SMP Racing #35 og Oregon Team #10, men de to kom da trods alt videre.

IDEC Sport #27 fik en Drive-Through straf for at have kørt over den hvide linje ved pitindkørslen.

United Autosports #2 spandt af banen kort tid efter, med en kæmpe røg og/eller dampsky bag bilen. Det udløste dagens første Safety Car, da løbsledelsen var usikker på om John Falb havde hældt olie ud over banen. På samme tid begyndte det at småregne, hvilke kun gjorde forholdene endnu svære ude på banen.

Det udnyttede flere af holdene til at tage deres 3. planlagte pitstop i løbet.

Løbet blev frigiven igen efter omkring 10 minutter bag Safety Car, og den havde virkelig vendt op og ned på stillingen. Duqueine Engineering #29 førte stadig LMP2, mens G-Drive Racing #26 lå P2 foran IDEC Sport #28.

RLR MSport #15 havde næsten en omgangs føring på AT Racing #9 og Inter Europol Competition #13, der havde en tæt duel om P2.

I GTE var Proton Competition Porsche #88 tilbage i front, med søsterbilen #77 på andenpladsen og Spirit of Race Ferrari #55.

Wayne Boyd i United Autosports #32 spandt af banen da han kom i kontakt med IDEC Sport #27, men kunne komme tilbage på sporen igen, selv om han var inde og ramme autoværnet.

Spirit of Race Ferrari #55
Photo: JJ Media

Eurointernational #12 spandt på egen hånd i Sving 1, netop da regnen intensiverede. Alle var dog stadig ude på tørvejrsdæk, da størstedelen af banen stadig var helt tør.

Colin Noble i Ecurie Ecosse/Nielsen #7 var flyvende og var helt oppe på P3 i LMP3, og helt oppe under bagvingen på P2.

Krohn Racing Ferrari #83 og Nefis by Speed Factory #5 kolliderede i Sving 1, da #5 forsøgte at dykke indenom, i en håbløs udbremsning. De var dog heldige at der var så meget asfalt, at begge biler kunne komme tilbage på banen uden uden hjælp.

Cool Racing #4 endte i gruset i Sving 7, og derved måtte der endnu en FCY periode til, for at få ham tilbage på asfalten. Netop da FCY perioden blev udløst, blæste Francois Perrodo i TDS Racing #33 forbi hele to biler under gult flag. Ikke overraskende blev han rapporteret til dommerne, og fik en Drive-Through straf

Med halvanden time tilbage af løbet var High Class Racing #49 på 9. pladsen, og med Anders Fjordbach tilbage bag rattet, var der udsigt til yderligere avancement.

United Autosports #3 blev spundet rundt af Cool Racing #4 i Sving 3, men begge biler kunne fortsætte.

Med 85 minutter tilbage af løbet kom der for alvor regn ind over banen. IDEC Sport #27 fik fuldstændig udbremset sig selv i Sving 1, men efter lidt brug af bakgear, var de tilbage på banen igen. Regnen var så kraftig at holdene begyndte at finde regndækkene frem.

Duqueine Engineering #29 havde en lille de-tour i Sving 1, men ikke nok til at de tabte føringen.

AT Racing #9 havde et solospin, hvilket gjorde at de tabte yderligere tid i kampen omkring en potentiel podieplads.

Oregon Team #10 måtte pitte, da bagenden og baglygterne var ved at falde af bilen. Men med alle dagens andre problemer, var de alligevel langt væk fra pointene.

United Autosports #2
Photo: JJ Media

SMP Racing #35 havde et solospin i Sving 1, og undgik kun med nød og næppe at blive ramt af bagvedkommende trafik. Proton Competition Porsche #77 havde et lille hurtig tur igennem gruset, da Christian Ried kom til at give lidt for meget plads til nogle LMP2 biler.

50 minutter før løb gik Nefis by Speed Factory #5 næsten i stå ude på banen, og samtidig blev der udløst en FCY, da der lå en mindre vragdel ude på banen, som skulle hentes ind. #5 fik dog kæmpet sig tilbage til pitten.

Samtidig drev endnu en regnbyge ind over banen, hvilket gjorde det hele lidt mere spændende for holdene.

AVF by Adrien Valles #30 gik også i stå ude på banen, og måtte have hjælp til at komme videre.

Løbet blev frigivet med 45 minutter tilbage. SMP Racing #35 fik udbremset sig selv i Sving 1, men kom hurtigt tilbage igen.

Eurointernational #11 måtte pitte da de manglede baglyset på deres bil. Det kostede dem en podieplads, i et løb som de ellers havde været med helt fremme i.

United Autosports #3 havde et solospin i Sving 6, men Anthony Wells kom selv tilbage på banen igen.

Racing Engineering #24 var de første i top-3 til at tanke og skifte dæk for sidste gang. Deres venstre bagdæk drillede lidt med at komme af, men den kom af et efter par ekstra sekunders arbejde med hjulnøglen.

United Autosports #22 var de næste til at pitte, og det sendte dem ud af en podieplads på daværende tidspunkt. Flere af de forankørende skulle dog stadig pitte.

IDEC Sport #28 pittede med 17 minutter igen, og faldt bagved #22.

Anders Fjordbach i High Class Racing #49 havde et spin, da han forsøgte at overhale Oregon Team #10, men døren blev lukket i allersidste øjeblikket.

12 minutter før målflaget spandt Eurointernational #12 rundt i Sving 3, men kom i gang igen, da der var fri bane.

På samme tid pittede G-Drive Racing #26 for sidste gang, og det lykkedes dem endda at beholde føringen af løbet. Racing Engineering #24 lå helt oppe under bagvingen af Duqueine Engineering #29, i kampen om andenpladsen. Panciatici i #29 ville dog ikke lige lade Pla i #24 komme forbi, så de to skubbede lidt til hinanden i Sving 3.

7 minutter før målflaget fik Proton Competition Porsche #77 en drive-through straf for at have kørt for meget udenfor baneafgrænsningen. Det kostede dem en podieplads, da Ebimotors #80 kun lå få sekunder bag Dennis Olsen i #77.

Racing Engineering #24
Photo: JJ Media

Eurointernational #11 og Krohn Racing Ferrari #83 grubbede lidt på hinanden i Sving 1, hvilket gav #83 en skade på karosseriet, så Andrea Bertolini måtte pitte en ekstra gang. Dommerne gav #11 en drive-through straf for kontakten.

G-Drive Racing #26 med Roman Rusinov, Jean-Eric Vergne og Andrea Pizzitola vandt LMP2 løbet foran Duqueine Engineering #29 og Racing Engineering #24.

RLR MSport #15 vandt LMP3 klassen med Rob Garofall, Job van Uitert og John Farano foran Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen, Alex Kapadia og Colin Noble og Inter Europol Competition #13 sluttede på 3. pladsen.

Matteo Cairoli kørte Proton Competition Porsche #88 i mål, i samarbejde med Giorgio Roda og Gianluca Roda. Spirit of Race Ferrari #55 blev 2’er foran Ebimotors Porsche #80.

High Class Racing #49 sluttede på en ærgerlig 13. plads i LMP2 klassen, efter endnu en dag fuld af problemer. AT Racing #9 med Mikkel Jensen og Alexander Talkanitsa Sr. og Jr. sluttede på 5. pladsen i LMP3.

G-Drive Racing #26 fører fortsat LMP2 mesterskabet, med Racing Engineering #24 og Duqueine Engineering #29 på de efterfølgende pladser.

LMP3 mesterskabet føres nu af RLR MSport #15 foran Eurointernational #11 og Inter Europol Competition #13. Christian Stubbe Olsen og resten af Ecurie Ecosse/Nielsen #7 er aktuel 6’er i mesterskabet, mens Mikkel Jensen aktuelt er 12’er.

Proton Competition Porsche #88 er nu i front af GTE mesterskabet foran Ebimotors Porsche #80 og Spirit of Race Ferrari #55.

European Le Mans Series er tilbage om 4 uger, når der køres på Silverstone i England, hvor ELMS deler bane med FIA WEC med et lørdagsløb, inden FIA WEC kører søndag eftermiddag.

 

Opdateret – Duqueine Engineering #29 blev diskvalificeret på grund af ikke godkendt benzin blev fundet i deres tank efter løbet. Læs mere om det her

Det skubber United Autosports #22 op på en podie plads, mens TDS Racing #33 nu indtager 3. pladsen i LMP2 Mesterskabet.

Relaterede nyheder