Ingen Ginetta på Silverstone

FIA World Endurance Championship feltet er nede på 34 biler, når 6 timers løbet på Silverstone køres om to uger.

CEFC TRSM Racing holdet, tidligere kendt som Manor, har trukket sig fra løbsweekenden.

I en pressemeddelelse fra Ginetta, der er konstruktøren af bilen, beskriver den engelske racerbilsfabrikant at man har valgt at foretage et motorskifte fra Mecachrome motoren til en AER P60B motoren, som også benyttes af SMP Racing i deres LMP1 bil.

Det var Mecachrome motoren, der også benyttes i den nyeste generation af Formel 2 racerne, som blev præsenteret af Ginetta selv tilbage i april 2017, da bilen for første gang blev præsenteret ved en pressekonference på netop Silverstone.

Ifølge dagens pressemeddelelse, så mangler motoren dog en masse hestekræfter, som Mecachrome ikke har villet lave de nødvendige opdateringer, for at bilen kan blive hurtig nok, og følge de andre LMP1 biler i FIA WEC.

Alt dette er kommunikeret ud af Ginetta, mens CEFC TRSM Racing ikke selv har sendt nogen pressemeddelelser.

Manor teamet fik inden 2018 sæsonen CEFC som titelsponsor, men da det kinesiske firma har ikke levet op til deres forpligtelser som sponsor, holdet fik stort set ikke testet noget inden sæsonstarten. Biler nummer 2 blev samlet i garagen i forbindelse med Prologen i april måned på Paul Ricard, og det blev kun til meget begrænset kørsel, hvor begge biler var håbløst bagude.

På Spa Francorchamps i maj måned kørte holdet kun en omgang for hver session, inden at de trak sig fredag aften grundet den manglende betaling fra deres kinesiske sponsorer.

CEFC TRSM Racing #6
Photo: JJ Media

De mødte op til Le Mans testdagen og var plaget af tekniske problemer, men de fik trods alt kørt nogle omgange. Her var teamet økonomisk støttet af Ginetta,  sikrderede deres Le Mans deltagelse.

Selve Le Mans ugen forløb ikke meget bedre, og det lykkedes kun den ene af bilerne til at kvalificere sig foran LMP2 feltet, mens den anden måtte ligne op med fire af de langsommere (i teorien!) LMP2 racere foran sig.

Det lykkedes at få den ene bil over målstregen efter 24 timer, men var 105 omgange bagefter vinderne – svarende til at være næsten 6 timer efter den vindende Toyota Gazoo Racing #8.

Det er en utrolig ærgerlig og trist situation for kørerne og ikke mindst de ansatte hos Manor, men det er også en torn i øjet på Ginetta, som derved ikke kommer til at kunne fremvise deres eget produkt på hjemmebanen.

Omkring Le Mans tiden gik der ellers rygter om at der ville være en 3. bil til start på Silverstone – men nu er der slet ikke nogen Ginetta G60-LT-P1 til start.

Vi afventer en reaktion fra FIA WEC og ACO, som helt sikkert også frustreret over CEFC TRSM Racing, da det nu betyder at de kun har deltaget i et ud af tre løb i denne sæson. Efter Silverstone drager holdene til Japan og Kina, mens 2019 genoptages på Sebring i marts måned, inden Spa Francorchamps og Le Mans afslutter sæsonen. Spørgsmålet er om CEFC TRSM Racing får lov til at deltage i den afslutning, eller om deres starttilladelser bliver indraget.

Relaterede nyheder