Masser af sammenstød i lørdagsløb

ADAC GT Masters kørerne var tilbage på banen efter 2 måneders sommerferie, og om det var det som gjorde dem overtændte i lørdagens løb på Nürburgring skal vi lade være usagt. Men der var i hvert fald rigeligt med sammenstød og straffe.

Nicolai Sylvest havde kørt Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 på Pole Position foran MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #48 og Zakspeeds #21. Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 fik bremset Mercedes dominansen – inden den anden HTP #47 kom på P5.

Mesterskabsførende Callaway Competition Corvette #1 startede helt tilbage på P7, mens Mikkel Jensen havde fået kørt BMW Team Schnitzer #42 ind på 14. startposition.

Det blev end fuldstændig kaotisk start, hvor løbslederen holdt det røde lys tændt i rigtig lang tid. Det betød at BWT Mücke Motorsport #25 skød frem fra P6, og tog føringen ind i Sving 1. Stakkels Sylvest var hele nede på 5. pladsen, men fordi at der var et sammenstød mellem Team ISR Audi #33 og Montaplast by Land-Motorsport #28, som sendte #33 ind i gruset og ud af løbet. BWT Mücke Motorsport Audi #26 og Callaway Competition Corvette #1 var også en hurtig tur igennem gruset, men kom tilbage på banen igen. Det viste sig dog at det var #1 som havde været ansvarlig for uheldet, og blev derfor belønnet med en drive-through straf.

Den strandede #33 udløste en Safety Car periode, hvorefter gemytterne kunne køle lidt ned igennem feltet. BWT Mücke Motorsport #25 var førende foran Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 og MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #48.

BMW Team Schnitzer #42 var ude af løbet da de var blevet ramt bagpå.

Små 10 minutter senere blev der givet grønt flag igen. Den forløb ikke meget bedre, da KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 endte i gruset i Sving 1, og dermed skulle der igen SC ud.

EFP by TECE Audi #12 kom kravlende tilbage til løbet med et knækket baghjulsophæng. Det viste sig hurtigt at det var dens skyld at #18 holdt i gruset, da Florian Spengler i #12 havde lavet et håbløst dyk på Adrien de Leener i #18, uden nogen chance for sidstnævnte til at undvige.

RWT Racing Corvette #13 trillede stille og roligt i pit, og var også ude af løbet, uden relation til de andre sammenstød.

BWT Mücke Motorsport Audi #25 blev undersøgt for en evt tyvstart.

IronForce by Ring Police Porsche #69 havde et solospin lige ud for Mercedes tribunen, men Jan-Erik Slooten kom selv videre.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #29 blev skubbet af banen af YACO Racing Audi #50, og få sving senere røg Philip Geipel i #50 selv af banen, da han havde fået en skade på hjulophænget. #50 slap med at få et sort/hvid advarselsflag, men var alligevel ude af løbet.

BWT Mücke Motorsport Audi #24 blev skubbet af banen af BMW Team Schnitzer #43, så Mike David Ortmann røg direkte igennem en af flamingo blokkene, som var stillet op ved siden af banen, for at kørerne ikke skulle køre for langt ud. Det udnyttede BWT Mücke Motorsport #26 til at komme forbi både #24 og #43.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 og BWT Mücke Motorsport Audi #25 fik begge en 5 sekunders pitstop straf, som skulle afsones i forbindelse med deres obligatoriske pitstop. Straffene var på grund af forkert placering under starten af løbet.

MRS GT-Racing BMW #14 gik i stå ude på banen, så Jens Klingmann måtte parkere bilen ude på banen.

Efter pitstoppet lykkedes det Kim Luis Schramm i #20 at komme ud i føringen af løbet, men måtte give pladsen til Maximilian Buhk i #48 efter få sving.

Med 23 minutter tilbage af løbet kom der igen Safety Car, da løbsledelsen skulle have #14 fjernet. De havde ventet til alle havde taget deres pitstop, for ikke at give problemer for nogle af holdene.

Løbet blev hurtigt givet frit igen, og det forløb nogenlunde stille. Der var dog meget tæt trafik i chikanen, da ORANGE1 by GRT Grasser #63 var oppe at køre på to hjul, mens de var ved at overhale flere konkurrenter.

Begge Montaplast by Land-Motorsport Audi racere udgik på præcis samme omgang. Der var ikke umiddelbart noget at se på bilerne, men de havde været involveret i kampen med #63.

AutoArena Motorsport Mercedes #84 kom i pit med en punktering på det ene forhjul, og var dermed ude af løbet.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 blev banket af banen med 14 minutter tilbage af løbet, da GRT Grasser Racing Team #19 fuldstændig glemte at bremse. Dermed var en potentiel podieplads væk for holdet – igen igen. At #19 fik en drive-through straf, var kun en ringe trøst.

Phoenix Racing Audi #5 skubbede lidt til BWT Mücke Motorsport Audi #26, men begge kunne fortsætte.

ORANGE1 by GRT Grasser Lamborghini #63

#5 og Precote Herberth Motorsport Porsche #99 havde også lidt kontakt, hvilket endte med at #5 lavede en hævnaktion på #99, og lavede en overhaling. Det var dommerne ikke just imponeret over, og gav Philip Ellis i #5 en drive-through straf.

MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #48 med Maximilian Buhk og Indy Dontje vandt løbet foran BWT Mücke Motorsport Audi #25 med Christopher Haase og Ricardo Feller og ORANGE1 by GRT Grasser Lamborghini #63 med Mirko Bortolotti og Andrea Caldarelli.

Eller det troede man…

For BWT Mücke Motorsport Audi #25 fik en 30 sekunders tidsstraf for den forkerte opførsel under starten af løbet, og dermed blev de sendt helt ud af pointene mens #63 rykkede op på P2 og MANN-FILTER Team HTP Motorsport Mercedes #47 med Maximilian Götz og Markus Pommer overtog 3. pladsen i løbet.

Så alt i alt en skidt dag for danskerne, hvor hverken Nicolai Sylvest og ej heller Mikkel Jensen så målflaget.

Søndag køres weekendens andet ADAC GT Masters løb – forhåbentlig uden helt så meget kontakt som i dag.