Gruskamp i Canada

Årets 7. afdeling af FIA World Rallycross Championship blev kørt i canadiske Trois-Rivieres.

15 biler havde taget turen over vandet, og var klar til at dyste om de 12 semifinalepladser. Lidt skuffende deltagerantal, men det er også svært når de ekstra biler udover grundstammen på de 15, allesammen hører hjemme i Europa – hvilket grundstammen for øvrigt også gør. Men på trods af at der kun var 15 biler, blev der ikke givet ved dørene.

Der var aktion lige fra Q1 hvor Gregoire Demoustier og Guerlain Chicherit stødte sammen, så den førstnævnte måtte udgå med et knækket forhjulsophæng mens Chicherit fik kæmpet sig over målstregen i weekendens dårligste tid.

Andreas Bakkerud og Johan Kristoffersson havde en halv omgang hvor de to næsten kørte side om side, hvor Kristoffersson forsøgte at komme forbi nordmanden, uden held.

Photo: FIAWorldRallycross.com

I Q2 kørte Jerome Grosset-Janin i dækbarrieren på egen hånd, og da hans bil blev kastet tilbage af banen, snittede Timur Timerzyanov ham, hvilket knækkede hans baghjulsophæng.

Sebastien Loeb var den bedste mand efter lørdagens kørsel, men der var også to kvalifikationsheats at køre søndag. Johan Kristoffersson var helt tilbage på P9, så han havde ikke råd til nogen fejl, da han ellers kunne risikere at gå glip af semifinalerne.

Der var igen ballade i Q3. Timerzyanov kørte i muren, og blev ramt af Chicherit, mens resten af feltet med nød og næppe undgik de to kørere, hvilket gav skader på begge biler.

Kevin Eriksson bremsede lidt for sent på vej ind i Sving 1, hvilket sendte ham selv og Kristoffersson ned på de to sidste pladser i heatet. Den forsvarende Verdensmester fik dog fart på, og endte med at tage sejren i heatet alligevel – og faktisk også maksimumpoint i Q3.

Petter Solberg, Mattias Ekström, Loeb og Bakkerud kørte 4 mand bred ind i Sving 1, hvor Bakkerud var den sidste mand på bremserne og kunne overhale de andre udenom. Ekström og Solberg stødte igen igen sammen, men de to undgik med nød og næppe at køre i betonmuren. Der var kontakt igen på sidste omgang, men denne gang mellem Ekström og Loeb. Da Ekström kom ud af Joker Lap, forsøgte Loeb at presse sig foran ham, og de to biler stødte sammen.  Det knækkede Ekströms styretøj, så han faktisk ikke så målflaget. Loeb fik kæmpet sig i mål, 20 sekunder efter alle de andre.

Weekenden blev ikke ret meget bedre for Guerlain Chicherit i Q4, hvor han snittede betonmuren med højre forhjul, hvilket knækkede hjulophænget. Dermed kunne han ikke nå med i semifinalerne. Holdkammerat Jerome Grosset-Janin kom heller ikke med, så det var en svær weekend for Renault Megane WRX holdet

Gregoire Demoustier havde desværre heller ikke heldet og farten denne weekend, og var den sidste mand der ikke nåede til semi.

Petter Solberg
Photo: FIAWorldRallycross.com

Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Mattias Ekström, Niclas Grönholm, Kevin Eriksson og Timur Timerzyanov var i Semi 1, mens Sebastien Loeb, Timmy Hansen, Andreas Bakkerud, Kevin Hansen, Janis Baumanis og Robin Larsson kom i Semi 2.

Ekström fik en bedste start i Semi 1, men de to PSRX Volkswagen Sweden biler blokerede hele banen, så den svenske Audi Sport kører ikke kunne komme forbi. Det lykkedes dog Eki at give Solberg en skulder ind i Sving 2, og komme foran. Solberg var tidligt i Joker Lap, men kom til at hænge fast bag Grönholm, som endnu ikke havde været i det alternative spor. Imens kunne Kristoffersson og Ekström stikke af ude i front, og tage deres Joker Lap på allersidste omgang, og stadig slutte 1-2 mens Solberg kom hjem på P3. Dermed var det farvel til Grönholm, Eriksson og Timerzyanov.

Bakkerud vandt starten i Semi 2 helt tilbage fra P3, og var den første mand ind i Sving 1. Peugeot holdkammeraterne Loeb og Timmy Hansen var de to næste, mens lillebroren Kevin Hansen var i Joker Lap allerede på første omgang. Robin Larsson spandt rundt på anden omgang, men var i forvejen på sidstepladsen.

Bakkerud kom dog i problemer da hans baghjulsophæng knækkede efter kontakt på første omgang. Nordmanden gav dog ikke op, og holdt speederen i bund i alle 6 omgange og forsøgte at køre sig til finalen. Han kom dog kun hjem på P4, men et baghjul som havde sig eget liv.

Der var drama på allersidste omgang da Loeb ramte dækbarrieren fra P2 og blev vippet rundt, så han holdt på tværs af banen. Baumanis var lige ved at køre ind i siden på franskmanden, men fik bilen drejet udenom, og kom hjem på P2, adskillige sekunder bag Timmy Hansen. Men det var lige meget – og Bakkerud, Kevin Hansen og Larsson måtte pakke sammen.

Photo: FIAWorldRallycross.com

Kristoffersson tog starten i finalen, mens Ekström forsøgte at klemme sig ind mellem Kristoffersson og Timmy Hansen, men uden held. Baumanis lavede faktisk den hurtigte start af alle, men der var ikke plads til ham i toppen, så han valgte at køre Joker Lap allerede på første omgang. Solberg tog Joker Lap på anden omgang, mens Ekström tog den på 3. omgang.

Timmy Hansen tog den to omgange før mål, og nåede ud foran Ekström. Kristoffersson og Loeb tog deres alternative spor på næstsidste omgang, og kom ud på henholdsvis første og tredjepladsen.

Johan Kristoffersson tog sæsonens 6. sejr i træk foran Timmy Hansen, Sebastien Loeb, Mattias Ekström, Petter Solberg og Janis Baumanis.

Dermed udbyttede han føringen i FIA World Rallycross Championship, så han nu fører med 55 point ned til Sebastien Loeb. Du kan maksimalt score 30 point på en weekend, så svenskeren er næsten to weekend foran alle andre! Timmy Hansen er P3, men med det samme pointantal som Loeb. Andreas Bakkerud og Petter Solberg er kun et point bagved – også på det samme pointantal! Mattias Ekström er P5, 6 point fra P2. Helt vildt tæt bagved Kristoffersson.

PSRX Volkswagen Sweden fører fortsat Teammesterskabet, mens Team Peugeot Total er rykket op som P2 foran EKS Audi Sport, mens GRX Taneco, GC Kompetition og Olsbergs MSE allerede er ude af kampen om top 3.

Nu har kørerne næsten en måneds ferie igen, inden der skal køres på Loheac banen i Frankrig den 1. og 2. september.

Relaterede nyheder