Sindsygt godt racerløb på Road America

WeatherTech SportsCar Championship var på besøg på Road America i denne weekend, hvor alle klasserne igen var samlet, efter den seneste weekend udelukkende var for GT bilerne.

33 biler havde taget turen til Amerikas måske fedeste såkaldte Natural Terrain Course, eller også det som vi i Europa kalder en god gammeldags racerbane.

JDC-Miller Motorsports ORECA #85 havde taget Pole Position med Robert Alon og Simon Trummer foran Acura Team Penske #7 og CORE autosport ORECA #54. #54 valgte dog det efterhånden et velkendte trick med at skifte til Jon Bennett, og skulle derved starte bagerst blandt prototyperne, hvilket rykkede Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 op på P3.

I GTLM klassen var Ford Chip Ganassi Racing #66 med Joey Hand og Dirk Müller på Pole Position foran holdkammeraterne i #67, mens Antonio Garcia og Jan Magnussen skulle starte 3’er med Corvette Racing #3.

Patrick Long havde for anden weekend i træk taget Pole Position i GTD klassen med Wright Motorsports Porsche #58, som han deler med Christina Nielsen. 3GT Racing Lexus #14 startede toer foran Paul Miller Racing #48.

David Heinemeier Hansson i 3GT Racing Lexus #15 fik ikke kørt i kvalifikationen, da motoren skulle skiftes. Weekenden gik endnu værre i søndagens warm up, hvor holdkammerat Jack Hawksworth fik totalt bremsesvigt ude på banen, og bankede den i betonmuren, med så store skader, at holdet ikke kunne få bilen klar.

JDC-Miller Motorsports Cadillac #85 & CORE autosport ORECA #54
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Starten på løbet forløb rigtig pænt indtil Sving 4, hvor Whelen Engineering gav en mindre skuldertakling til JDC-Miller Motorsports #99, der tabte et par placeringer.

Det gik dog ikke længere end til banens sidste sving, på første omgang, inden at der var problemer for AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Sebastian Saavedra, som kom ud på græsset, havde en vild hoppetur henover græsset, tilbage på asfalten lige foran Tequila Patron ESM #22, inden at han endte i fanggruset, og måtte slæbes fri, mens der var Safety Car på banen.

Det tog heldigvis ikke lang tid inden at vi var tilbage til grønt flag.

Juan Pablo Montoya i Acura Team Penske #6 havde en rigtig skidt start på løbet, hvor han tabte adskillige pladser, og var helt tilbage på P9 kort efter det grønne flag.

Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Scuderia Corsa Ferrari #63 havde fået en mindre skade på bagenden af bilen på grund af kontakt med Meyer Shank Racing Acura #86. Cooper MacNeil blev ved med at tabe placeringer, og var efterhånden tilbage på sidstepladsen i GTD.

Garcia i Corvette Racing #3 var hoppet op på andenpladsen i GTLM.

Corvette Racing #4 blev flyttet af vejen af Porsche #912, og tabte også en placering til BMW Team RLL #24.

Ben Keating i Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 fik en drive-through straf fordi han havde ramt bagenden på Turner Motorsport BMW #96 med Richard Foley bag rattet.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Misha Goikhberg i #99 lavede en fejl på egen hånd, da han fik udbremset sig selv, hvilket resulterede i at Scott Sharp i Tequila Patron ESM #2 kom forbi.

Ford Chip Ganassi Racing #67 blev ramt af Scuderia Corsa Ferrari #63 på vej ind i Sving 1, hvilket kostede en baglygte på #67 men ingen skader på #63.

Kort tid efter røg Spirit of Race Ferrari #51 af i det ultrahurtige The Kink sving, hvor Francesco Piovanetti spandt af på egen hånd, og ramte betonmuren med bagenden af bilen. Det udløste en Safety Car, men han kunne selv få gang i bilen igen, og køre den tilbage til pitten. Han var yderst heldig kun at ende med en punktering, hvorved bilen kunne sendes tilbage på banen igen. Uheldigvis havde han ikke fået bilen sat i frigear, så hjulene roterede netop som de hævede den op på air jacks – så det gav ham en drive-through straf.

Gultflags perioden udnyttede stort set alle til at udføre deres første pitstop. Det rystede virkelig rundt på feltet, hvor Whelen Engineering #31 og CORE autosport #54 blev de helt store vindere, da de havde pittet lige før der kom FCY. Mazda Team Joest #77 vandt ræset blandt prototyperne ud af pitten, så de var de nye 3’ere i løbet, foran Mustang Sampling Cadillac #5 og Konica Minolta Wayne Taylor Racing #10, mens JDC-Miller Motorsports #85 kom ud helt nede på 6. pladsen.

Porsche #911 havde taget føringen i GTLM foran Ford Chip Ganassi Racing #66 og #67.

CORE autosport ORECA #54 & Turner Motorsport BMW #96
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Meyer Shank Racing Acura #86 blev ude på banen, og overtog føringen i GTD foran Magnus Racing Audi #44 og Scuderia Corsa Ferrari #63. Meyer Shank Racing Acura #93 vandt racet ud af pitten foran Paul Miller Racing Lamborghini #48, Turner Motorspot BMW #96 og Wright Motorsports Porsche #58.

Da løbet blev grønt igen, kom Mustang Sampling Cadillac #5 forbi Mazda Team Joest #77, mens #10 også forsøgte at komme forbi.

Helio Castroneves i Acura Team Penske #7 fik et skub bagi af Tequila Patron ESM #22. Dommerne valgte dog ikke at gøre mere ved sagen.

JDC-Miller Motorsports #85 fik en drive-through straf, da de ramte et dæk i forbindelse med deres pitstop. Så det gik bare værre og værre for bilen, som var startet på Pole Position.

Paul Miller Racing Lamborghini #48 tog føringen i GTD da de overhalede Meyer Shank Racing Acura #93 i en flot udbremsning i Sving 2. Park Place Motorsports Porsche #73 ville dog også snakke med om føringen, og forsøgte at overhale Madison Snow i #48, men måtte flette ind mellem ham og #93.

Wright Motorsports Porsche #58
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Der gik ikke længe inden Christina Nielsen i Wright Motorsports Porsche #58 kom forbi #93, og derved var danskeren oppe på P3 i GTD klassen.

Med 100 minutters racerløb tilbage kom der igen FCY, da Robert Alon i JDC-Miller Motorsports #85 blev ramt af Meyer Shank Racing Acura #93, og sendt #85 direkte i fanggruset i Canada Corner. Uheldigvis kunne han ikke selv komme ud af gruset, og måtte løftes derfra. Han kunne dog fortsætte løbet. #93 fik en drive-through straf for forseelsen.

Felipe Nasr i Whelen Engineering Cadillac #31 var fortsat i front af løbet, og fik hurtigt åbnet et hul til forfølgerne.

Ford Chip Ganassi Racing #66 gik pludselig næsten helt i stå ude på banen, og måtte pitte med et teknisk problem på bilen. Mekanikerne gik i gang med at reparere hjulophænget på Ford GT raceren.

Med en time og ti minutter tilbage af løbet var Whelen Engineering Cadillac #31 i front foran Mustang Sampling Cadillac #5 og Mazda Team Joest #77. I GTLM var Porsche #911 foran Ford Chip Ganassi Racing #67 og BMW Team RLL #25. GTD føringen blev bibeholdt af Paul Miller Racing Lamborghini #48 foran Park Place Motorsports Porsche #73 og Wright Motorsports Porsche #58.

Kort tid efter brød helvede løs ude på banen, hvor Park Place Motorsports Porsche #73 røg af i The Kink og fik en punktering på venstre baghjul, og måtte parkere bilen. #73 kom for langt ud i svinget, da Lindsey ville give lidt for meget plads til nogle prototyper, der skulle overhale ham med en omgang. En ærgerlig fejl i et ellers flot løb.

Ford Chip Ganassi Racing #67
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Samtidig kom Ford Chip Ganassi Racing #67 forbi Porsche #911 andetsteds på banen, i kampen om førstepladsen i GTLM. Der var lidt grubben mellem de to biler, men som man siger i USA – Rubbin’ is racing – og det selvom det var de to englændere Richard Westbrook og Nick Tandy i de to biler.

Da #73 ikke kunne få bilen kørt tilbage til pitten, måtte der FCY ud for at få bilen bjerget.

Det rystede godt og grundigt op i feltet igen. I prototyperne var det #31 foran #5 og #77. GTLM var #25 foran #67 og #911, mens GTD var #63 foran #86 og #33. GTD klassen var dog en blanding af biler, som havde haft deres sidste pitstop, og folk som stadig manglede.

Dommerne tænkte en ekstra gang over #911 og #67 hændelsen, og bestemte sig for at #911 havde været lidt for aggressiv, de blev idømt en drive-through straf.

Løbet blev givet frit med 47 minutter tilbage.

Patrick Long i Wright Motorsports Porsche #58 tog med det samme føringen i GTD fra Paul Miller Racing Lamborghini #48, mens Turner Motorsport BMW #96 var oppe på P3.

Mazda Team Joest #55
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

AFS/PR1 Mathiasen Motorsports #52 kom helt skævt ud af det sidste sving på omgangen, og ramte hårdt ind i betonmuren, og blev sendt på tværs af banen igen. Det udløste en FCY for at få ryddet op i vragdelene, og få bilen fjernet.

Løbet blev givet frit igen med 33 minutter tilbage.

Pipo Derani i Tequila Patron ESM #22 snuppede P3 i løbet på genstarten.

BMW Team RLL #24 måtte desværre pitte med 27 minutter tilbage af løbet, og parkere bilen på grund af tekniske problemer.

Scuderia Corsa Ferrari #63 med Alessandro Pier Guidi forsøgte at overhale Jeroen Bleekemolen i Mercedes-AMG Team Riley Motorsports #33 udenom i Sving 1, men Ferrari køreren måtte tage alt den ekstra asfalt og endda lidt grus i afkørselsområdet i brug, for at få bilen med rundt. Det blev dyrest for #63, som tabte 3 placeringer.

Med 12 minutter tilbage af løbet kørte Porsche #912 pludselig langsom, men kom op i fart igen senere på omgangen. De var dog nede på 5. pladsen i GTLM, og langt efter top 4.

Corvette Racing byttede de to gule racerbiler, så #3 kom foran #4, da #3 var foran i mesterskabet, og dermed bedre at de fik så mange point som muligt.

Park Place Motorsports Porsche #73
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Alvaro Parente i Meyer Shank Racing Acura #86 faldt længere og længere tilbage i GTD, hvor konkurrenterne overhalede ham en efter en.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Cadillac #10 pittede med 5 minutter tilbage af løbet, for at få den sidste slat benzin i tanken. Det betød at Jordan Taylor mistede føringen af løbet, og faldt tilbage på P5.

Dermed overtog Mazda Team Joest #55 føringen af løbet, men de skulle pitte med 2 minutter tilbage, og dermed mistede de også føringen. Så var CORE autosport #54 i front.

Alessandro Pier Guidi havde fået kørt #63 op tilbage bag #33, og de to biler havde igen kontakt, ligesom de havde i Sving 1 få minutter forinden.

BMW Team RLL #25 med Connor De Phillippi løb tør for benzin på næstsidste omgang. Han forsøgte at komme ind og få tanket, men gik i stå på bakken ind i pitindkørslen, og kom aldrig ind til tankanlægget.

Dermed overtog Ford Chip Ganassi Racing #67 føringen af løbet.

Corvette Racing #4 & Spirit of Race Ferrari #51
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galsted

Kyle Marcelli i 3GT Racing Lexus #14 overhalede Andy Lally i Magnus Racing Audi #44 på allersidste omgang. Lally forsøgte at komme tilbage udenom, men endte med at tabe bilen og smadre den hårdt ind i betonmuren. Heldigvis kunne han selv stige ud af bilen.

Men CORE autosport ORECA #54 med Colin Braun og Jon Bennett havde lige nøjagtig benzin nok med til at kunne vinde løbet foran JDC-Miller Motorsports ORECA #99 og Whelen Engineering Cadillac #31.

Richard Westbrook og Ryan Briscoe i Ford Chip Ganassi Racing #67 vandt GTLM foran Corvette Racing #4 og #3, da Garcia lod Milner køre forbi igen på allersidste omgang.

I GTD vandt Christina Nielsen og Patrick Long deres første sejr i denne sæson, og Wright Motorsports Porsche #58 allerførste sejr i GTD. Paul Miller Racing Lamborghini #48 og Scuderia Corsa Ferrari #63, som havde en super sidste omgang, og kom forbi Turner Motorsport BMW #96.

Road America leverede endnu en gang et helt vildt WeatherTech SportsCar Championship racerløb, som vi har set så mange gange før fra serien, og ikke mindst banen.

Om to uger er GTLM og GTD bilerne tilbage på Virginia International Raceway, mens Prototyperne holder pause indtil WeatherTech Laguna Seca den 9. september.

Relaterede nyheder