Verdensmester i DTM gæsteoptræden

DTM får prominent besøg, når serien deltager på Red Bull Ring i Østrig den 21. til 23. september i år.

Den femdobbelte FIA World Rally Championship Verdensmester Sebastien Ogier stiller op for Mercedes-AMG ved denne afdeling.

Dermed har alle tre konstruktører indsat en ekstra bil en gang i løbet af sæsonen.

På Hockenheim var det Audi Sport, der gav Mattias Ekström et afskedsløb, mens BMW giver Alessandro Zanardi muligheden på Misano om to uger.

Ogier har primært gjort sig i Rally biler, men deltog faktisk også i et par Porsche Mobil 1 Supercup løb i 2013 og 2014, så han kender allerede til racerløb på asfaltbaner.

Sebastien Ogier
Photo: Mercedes Motorsport

Hans franske baggrund giver ham en masse erfaring fra asfaltrally, og er ligesom landsmanden Sebastien Loeb, flyvende på asfalt. Loeb har også haft adskillige sæsoner på asfaltbanerne, inden at han nu er hoppet over til FIA World Rallycross Championship.

Ogier indtager aktuelt andenpladsen i WRC, med 5 afdelinger tilbage. Et problematisk Rally Sweden med kun få point til kontoen, og en udgået i Portugal, har kostet franskmanden mange point. Men meget kan ske på 5 weekender i WRC.

Sebastien Ogier er på Vallelunga banen i dag og i morgen for at vende sig til Mercedes-AMG C63 DTM raceren – en test som Zanardi for øvrigt også er ude at køre i, med hans håndbetjente BMW M4 DTM racer. Ogier har, ligesom Zanardi, tidligere kørt i DTM Renntaxi som chauffør, så han kender lidt til en DTM bil, selvom den knap 500hk stærke bil med baghjulstræk er noget helt andet end hans godt 300hk stærke firhjulstrukne Ford Fiesta WRC.

Relaterede nyheder