JDC-Miller Motorsports skifter til DPi

JDC-Miller Motorsports skifter til DPi, når WeatherTech SportsCar Championship 2019 starter på Daytona banen i januar.

Holdet deltager i denne sæson med to ORECA LMP2 biler, men har indkøbt to Cadillac DPi-V.R racere til den kommende sæson.

JDC-Miller Motorsports har samtidig annonceret at Stephen Simpson fortsætter hos holdet i 2019. Fremtiden for Simon Trummer, Robert Alon og Misha Goikhberg er endnu ikke bekræftet.

Holdet vandt 6 timers løbet på Watkins Glen i juni måned med #99, også kaldet “Red Dragon”, og tog Pole Position ved det seneste løb på Road America med #85 “Banana Boat” raceren.

Den første bil bliver leveret til holdet i september, og så er planen at begynde testkørslerne i november måned.

JDC-Miller Motorsports #99 & #85
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

I sidste uge blev det annonceret at DPi og LMP2 bilerne bliver splittet op i to kategorier næste år, så DPi bilerne ikke længere skal bremses ned til LMP2 hastighed. Men det betyder også at de ACO godkendte biler ikke længere kan kæmpe med om de generelle sejre, men kun klassesejre. Godt nok venter der en Le Mans billet til det bedste LMP2 hold i 2019 sæsonen, men er der nok til at få Pro-Am holdene til at stille op, eller ønsker de fortsat at kæmpe med om de generelle sejre?

Nu har JDC-Miller Motorsports i hvert fald valgt side, og der går også rygter om at CORE autosport har et DPi program i vente. Såfremt at det er rigtigt, er der kun to LMP2 biler tilbage i feltet med AFS/PR1 Mathiasen Motorspors og Performance Tech Motorsports.

Daytona 24 timers løbet vil heller ikke være attraktivt for de europæiske LMP2 hold, da de ikke længere kan vinde løbet generelt, som de havde en teoretisk mulighed for i 2017 og 2018. Her kunne bilerne dog ikke holde, og måtte bruge meget længere tid i pitten end DPi konkurrenterne. Så med mindre at et hold ønsker at få deres nye kørersammensætning kørt sammen, og køre en langdistancetest under løbsbetingelser, er der ikke megen grund for ELMS og/eller FIA WEC holdene til at tage til Daytona 2019, hvilket er meget ærgerligt for løbet. Dertil kommer at FIA WEC holdene jo allerede er midt i deres sæson – men Daytona ligger trods alt midt i deres lange vinterpause fra november til marts.

Der er stadig to afdelinger af WeatherTech SportsCar Championship 2018 tilbage for prototype holdene, mens GTD har 3 løb og GTLM har 3 løb plus et uofficielt løb i november.

Relaterede nyheder