3 år mere i Detroit

Detroit Grand Prix er sikret tre år mere, efter at arrangørerne og Michigan regionen er nået til enighed.

Kontrakten udløb efter 2018 løbet, og der er blevet forhandlet intensivt de seneste to måneder, hvor parterne er nået frem til 3 nye år, med mulighed for yderligere to år.

WeatherTech SportsCar Championship har allerede bekræftet deres 2019 løb der – såfremt at banen blev godkendt, hvilket den er nu – og Verizon IndyCar Series forventes også tilbage på banen næste år. De to serier har delt banetiden siden 2012, hvor først Grand-Am og sidenhen IMSA serien har kørt på Belle Isle Park banen.

Næste år bliver 30 års jubilæum for Detroit Grand Prix, men der har været nogle pauser i arrangementet på banen henover årene.

Første gang at den nuværende bane blev brugt var i 1992, hvor CART serien kørte fra 92 til 2001. Herefter var asfalten på banen i så dårlig forfatning, at holdene ikke længere ville køre på banen.

Chevrolet Detroit Grand Prix at Belle Isle Park 2018
Photo: Indycar.com / Chris Owens

I 2007 vendte Indy Racing League tilbage til banen, hvor de delte banen med American Le Mans Series. Det blev kun til to år på banen, inden at der igen var en 3-årig pause.

Siden 2013 har IndyCar kørt både et lørdags- og et søndagsløb på banen, mens sportsvognene kun kørte løb lørdag. De seneste år har kun prototyperne og GTD bilerne deltaget på banen, da GTLM bilerne har været sendt til Le Mans testdagen, der altid bliver kørt om søndagen. Dermed foregår der også en livlig privatflys trafik fra Detroit til Paris og/eller Le Mans fra banen, så prototype og GTD kørerne også kunne komme til Frankrig, for at deltage i testkørslerne.

Formel 1 kørte i Detroit fra 1982 til 1988, men det var på en bane i bymidten, som intet har med den nuværende bane at gøre.

2019 arrangementet køres den 31. maj til 2. juni.

Relaterede nyheder