Britisk jubel i Storbrittanien

Der var ren britisk første startrække da årets 12. DTM løb blev Brands Hatch i Storbrittanien.

Mesterskabsførende Gary Paffett havde taget Pole Position foran nummer to i Mesterskabet, Paul di Resta, mens Pascal Wehrlein sikrede at top 3 udelukkende var Mercedes-AMG racere. Rene Rast var igen igen den bedste Audi Sport mand på P4, foran Lucas Auer og Robin Frijns, inden Augusto Farfus kom med den første BMW på P7.

Gårsdagens vinder, Daniel Juncadella skulle starte løbet helt tilbage fra 14. pladsen.

Der kom nogle få dryp på bilerne, mens de holdt på startgridden, men det var ikke nok til at gøre banen våd.

Paffett og di Resta kørte siden om side gennem de første sving, og det lykkedes di Resta at komme i front. Bag ham var der panik omkring Auer, Farfus og Frijns. Frijns gav Auer et lille prik, så Farfus kørte op i bagenden af Frijns.  Det sendte Auer og Frijns bagerst i feltet, mens Farfus blev kørende på P5, med store skader på hans motorhjelm. Det udløste en Safety Car periode, inden alle vragdelene var fjernet fra banen.

Paul di Resta
Photo: JJ Media

Da løbet blev genstartet igen, forsøgte Wehrlein at komme forbi Paffett, men han måtte beholde P3. Jamie Green kom forbi Audi holdkammerat Rast få sving senere.

Pascal Wehrlein, Marco Wittmann, Loic Duval, Nico Müller og Bruno Spengler var inde til deres obligatoriske pitstop efter 5. omgang. Rene Rast og Timo Glock pittede omgangen efter. Audi mekanikerne på Rast bil havde været lidt hurtigere end Mercedes folkene hos Wehrlein, så Rast var forbi landsmanden.

Maro Engel og Augusto Farfus var i pit efter 7 omgange af løbet, og Farfus fik lidt ekstra gaffatape på bilen, for at holde motorhjelmen på plads.

Paffett var inde på 8. omgang, og kom ud på helt fri bane. Di Resta turde ikke vente længere, og pittede omgangen efter, og kom ud med et pænt forspring til Paffett.

Mercedes mekanikerne fik ikke spændt baghjulet fast på Edoardo Mortaras bil, men han fik heldigvis stoppet efter et par meter, så mekanikerne kunne få hjulet korrekt monteret.

Mike Rockenfeller var inde efter 18 omgange af løbet, mens Auer smuttede ind omgangen efter. Her havde mekanikerne også problemer med at få hjulet på, men hans løb var alligevel ødelagt efter sammenstødet på første omgang. Joel Eriksson havde et fejlfrit pitstop på 20. omgang, men var langt udenfor pointene i en reel P14.

BMW valgte at trække Farfus ud halvvejs igennem løbet. Skaderne på hans bil var for store, og det gav ikke længere mening at have ham kørende ude på banen.

Frijns var den næstsidste mand til at pitte på 25. omgang, men han faldt tilbage på P15 efter sin tidligere kontakt i løbet.

Lucas Auer gik til angreb på Nico Müller i Paddock Hill Bend, og Mercedes manden fik lige nøjagtig nok plads til at kunne gå forbi Audi køreren.

Med knapt 15 minutters racerløb tilbage, fik Mike Rockenfeller overhalet Philipp Eng, i kampen om 7. pladsen.

Augusto Farfus
Photo: JJ Media

Jamie Green ventede til 10 minutter før slut, inden han pittede. Selv om han havde et pænt forspring til forfølgerne, kom han ud af pitten på 4. pladsen, men faldt hurtigt ned på P6 på grund af kolde dæk. Han forsøgte at forsvare sig i forhold til Marco Wittmann, og klemte endda Wittmann helt ude på græsset – men han holdt bilen på ret kurs, og Green måtte opgive pladsen.

Dermed hed det rensede felt Paul di Resta, Gary Paffett, Rene Rast, Pascal Wehrlein og Marco Wittmann. Jamie Green lå på P6, men fik en drive-through straf fordi han havde klemt Wittmann ud på græsset, og allerede tidligere i løbet havde fået en advarsel for at køre lidt hårdt overfor holdkammerat Rast.

Loic Duval fik en ærgerlig punktering med 5 minutter tilbage af løbet – endnu et øv-løb for franskmanden.

Rast havde fået lukket hullet op til de to Mercedes kørere ude i front, og fik herefter DRS, så han kunne begynde kravle endnu tættere på.

Der skete dog ikke yderligere forskydelser, så Paul di Resta vandt løbet foran Gary Paffett og Rene Rast.

Efter weekendens løb fører Gary Paffett Mesterskabet foran Paul di Resta, Marco Wittmann og Lucas Auer. Der er 29 point mellem 1 og 2, mens der er 38 point ned til 3 og 4, der har det samme pointantal.

Mercedes-AMG Motorsport Petronas fører Teammesterskabet foran Silberpfeil Energy Mercedes-AMG Motorsport og Mercedes-AMG Motorsport Remus.

Det er også Mercedes-AMG der har fuldstændig styr på Konstruktørmesterskabet foran BMW og Audi Sport.

DTM er tilbage om 14 dage, når der køres på Misano i Italien. Her får Alex Zanardi DTM debut, og derudover skal der for første gang køres aftenløb, så banen bliver oplyst, ligesom vi kender fra bl.a. Abu Dhabi og Singapore i Formel 1.

Relaterede nyheder