Dixon fortsætter hos Chip Ganassi

Scott Dixon har skrevet under på en ny flerårig kontrakt hos Chip Ganassi Racing. Det har teamet offentliggjort i dag.

Den 4 dobbelte Indycar Mester, med 44 løbssejre på CV’et har kørt for teamet siden 2002, hvor den første sæson var i CART, inden Chip Ganassi Racing skiftede til Indy Racing League i 2003.

Det første Mesterskab kom i hus i 2003, mens han skulle vente til 2008, for at få nummer 2. Herefter var holdkammerat Dario Franchitti den mest vindende CGR kører i nogle sæsoner, men Dixon kom tilbage i 2013, og gentog bedriften i 2015.

Den newzealandske kører har vundet Indianapolis 500 løbet en gang, tilbage i 2008.

Men det er ikke kun i formelbilerne at han har haft succes. I 2006 vandt han Daytona 24 timers løbet med CGR organisationen, og gentog bedriften i 2015, og igen i år, hvor det dog ikke var generelt men i GTLM klassen for Ford Chip Ganassi Racing.

Scott Dixon, Ford Chip Ganassi Team USA
Photo: JJ Media

I 2016 var han på podiet til 24 timers løbet på Le Mans, men har endnu den første sejr til gode. I et eksklusivt interview med Racing24-7.net i 2017 udtalte Dixon at hans store mål var at vinde Le Mans, ligesom hans landsmænd Bruce McLaren og Chris Amon. Selvfølgelig tæller en klassesejr også, men det kunne være rigtig spændende at se ham i direkte kamp om den generelle Le Mans sejr mod Juan Pablo Montoya og Fernando Alonso, men det er ønsketænkning på nuværende tidspunkt.

Han er den 3. mest vindende kører i amerikansk motorsport nogensinde, kun overgået af A. J. Foyt med 67 og Mario Andretti på 52. Han har netop krydset 300 løb i Indycar, og såfremt at han snupper det 5. mesterskab i år, vil han kun være overgået af A. J. Foyt og Rick Mears, der har 7 hver.

Scott Dixon skal køre i PNC Bank Honda #9 for Chip Ganassi Racing igen i 2019 – med den samme bil, som han aktuelt fører Verizon IndyCar Series med. De er tilbage på banen igen denne weekend, hvor der skal køres på Pocono tri-ovalen.

Relaterede nyheder