KÜS Team75 Bernhard med reservekører på Zandvoort

Den kommende weekend bliver utrolig travl på alle sportsvognskørere verden over.

I USA kører WeatherTech SportsCar Championship med GTLM og GTD klasserne på Virginia International Raceway. På engelske Silverstone kører både FIA World Endurance Championship og European Le Mans Series. I Tyskland køres der VLN på Nürburgring, og sidst men ikke mindst, så kører ADAC GT Masters i Holland på Zandvoort banen.

Det betyder, at der bliver utroligt travlt for kørerne, og nogle får problemer med at være to steder på en gang.

KÜS Team75 Bernhard er et de hold der løber ind i disse problemer. Her deler Kevin Estre bil #17 med Timo Bernhard, men da Estre er fabrikskører hos Porsche, og aktuelt fører GTE Pro klassen sammen med Michael Christensen, har FIA WEC programmet højere prioritet end ADAC GT Masters.

Hvem skal man så erstatte ham med, når alle andre Porsche fabrikskørere allerede er i aktion et eller andet sted på kloden? Jo, man ringer til en ven, og spørger denne, om ikke han kunne være interesseret i at deltage.

KÜS Team75 Bernhard #17
Photo: Gruppe C Photography

Og selvfølgelig var Marc Lieb interesseret i at komme bag rattet i en racerbil igen. Den tyske Le Mans vinder og Verdensmester fra 2016 arbejder i øjeblikket med Porsches kundesportsprogram, med GT3 og GT4 racerbiler rundt omkring i verden. Han får dog også mulighed for at hoppe i en racerbil en gang imellem, hvor bl.a. Proton Competition gjorde brug af hans store erfaring i forbindelse med ELMS testen på Paul Ricard tidligere på året.

En kører der har valgt lige modsat er Mikkel Jensen. Hans ADAC GT Masters program for BMW Team Schnitzer har første prioritet i forhold til hans ELMS program for AT Racing. Derfor er Jensen i Holland og ikke England denne weekend.

Vi har endnu en endelige ADAC GT Masters deltagerliste til gode, så vi ved først senere på ugen, om der er andre kørere som har valgt ADAC GT Masters til eller fra. Nok især VLN vil lide under disse datosammenfald, men det får vi at se i de kommende dage.

Relaterede nyheder