Elektrisk Rallycross udskudt mindst et år

FIA har i dag annonceret at det tidligst bliver i 2021, at FIA World Rallycross Championship bliver elektrisk.

Tidligere på sommeren blev det ellers offentliggjort at det ville skifte i 2020, som vi beskrev i artiklen her men nu har FIA trukket lidt i land, efter hvad de beskriver som et ønske fra konstruktørerne, til at forberede sig lidt mere på den nye teknologi.

Vi har lidt en formodning om at det bunder i at serien bliver utrolig begrænset, hvor chassiset og batterierne allesammen skal være ens, så det eneste som konstruktørerne selv skal lave, er de elmotorer der driver hjulene samt en silhuet skal, som skal være bilens ydre, og så ligne en VW, Audi, Ford eller hvem der nu måtte have interesse.

Photo: FIAWorldRallycross.com

FIA World Rallycross Championship døjer i øjeblikket lidt med at kunne tiltrække nye konstruktører – i hvert fald som fabrikshold. De har Audi, Peugeot og Volkswagen der aktuelt har låst sig fast på de første 6 placeringer, medmindre der sker noget uventet for en eller flere af bilerne. Hyundai, Ford og Renault er på banen med nogle ikke-officielle biler, som de enkelte hold selv bygger op. Så det vrimler ikke ligefrem med interesserede parter.

Det som FIA og arrangørerne bag World RX, IMG, går og håber på er at interessen for Formel E kommer til at smitte af på Rallycross, hvor holdene så måske også vil investere i. Men når udviklingsmulighederne er så begrænsede – som de for øvrigt også er i Formel E – har holdene ikke nogen fordel af at vælge det ene frem for det andet.

Vi må se hvad det udvikler sig til, for selv om de nye elektriske Rallycross biler får de samme, eller måske endda lidt flere hestekræfter end de nuværende biler, så er lyden også en del af Rallycross, og den har man ikke på batteridrift.

Relaterede nyheder