Problemfyldt FP1 for FIA WEC

Det blev en første fri træning 1 i FIA World Endurance Championship på Silverstone, fyldt med problemer.

De 90 minutters fri træning blev afbrudt af rødt flag hele to gange på grund af problemer ude på banen.

Dagens første røde flag var på grund af Rebellion Racing #1 med Bruno Senna bag rattet. Brasilianeren røg af i det hurtige Copse sving, og ramte dækbarrieren meget hårdt. Det ødelagde R13 raceren så meget, at der venter mekanikerne et kæmpe genopbygningsarbejde. Tiden må vise om de når at få bilen klar til FP2 senere i dag.

Rebellion Racing #1
Photo: JJ Media

Allerede inden da havde #1 været i problemer, da de var kollideret med AF Corse Ferrari #71, da 1’eren kom ud af pitten, og ramte ind i Ferrari raceren. Senna havde dog allerede været inde og få bilen repareret, så det var ikke umiddelbart det som udløse problemet.

Senere kom der rødt flag igen da ByKolles Racing Team #4 gik i stå på Wellington Straight, og der måtte en lastbil ud at hente bilen.

Dempsey Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

Men bortset fra det, blev der givet godt med gas, og kørt en masse omgange.

Toyota Gazoo Racing #7 var hurtigst foran søsterbilen #8, mens Rebellion Racing #3 var 3. hurtigste bil. På trods af de kun 4 kørte omgange, var #1 den fjerdehurtigste bil på banen, inden begge SMP Racing kom.

Jackie Chan DC Racing #38
Photo: JJ Media

TDS Racing #28 var hurtigst i LMP2 foran Jackie Chan DC Racing #38 og Signatech Alpine Matmut #36.

Ford Chip Ganassi Team UK var hurtigst i GTE Pro med #66 foran #67, mens Porsche #91 var 3. hurtigst foran AF Corse Ferrari #51.

Dempsey Proton Racing havde fuldstændig styr på GTE Am med #88 foran #77, og med Gulf Racing UK #86 som tredjehurtigst, var det en ren Porsche top-3.

Ford Chip Ganassi Team UK #66
Photo: JJ Media

Nicki Thiim og Marco Sørensen havde fået lidt mere gang i deres Aston Martin Vantage #95, og sluttede P7 i GTE Pro, hvilket er langt bedre end deres form hidtil i år. Michael Christensen i Porsche #92 sluttede FP1 på femtepladsen.

Der køres fri træning igen senere i dag, inden FP3 og kval skal køres i morgen.

Relaterede nyheder