Ultratæt kvalifikation på Silverstone

Kvalifikationen til European Le Mans Series 4 timers løbet blev kørt på Silverstone i England.

Først skulle de 7 GTE biler have deres kvalifikation kørt.

Spirit of Race Ferrari #55 var de første til at sætte en hurtig tid, men blev hurtigt slået af Proton Competition Porsche #88 og Gulf Racing UK Porsche #86.

Tiderne skiftede frem og tilbage hele tiden, og nogle tider blev endda slettet på grund af track limits. Det gjaldt for Krohn Racing Ferrari #83 og JMW Motorsport #66.

Spirit of Race Ferrari #55 var inde og skifte dæk, ligesom Krohn Racing #83 også gjorde. Det gav dog ikke nogen fordel for #55, da de fik frakendt omgangen på grund af track limits. Andrea Bertolini i #83 kunne heller ikke forbedre bilens placering, så måtte blive på P7 i klassen.

I stedet blev det Proton Competition Porsche #77 og #88 som var de to hurtigste foran Gulf Racing UK Porsche #86. JMW Motorsport Ferrari #66 var 4. hurtigst foran Spirit of Race Ferrari #55 og Ebimotors Porsche #80. Det var den første Pole Position til norske Dennis Olsen.

Proton Competition Porsche #77
Photo: JJ Media

Så fik LMP3 klassen 10 minutter til deres kvalifikation.

Inter Europol Competition #14 havde et lille hurtigt spin, men det tog ikke mange sekunder, inden de var tilbage på rette spor.

United Autosports #3 var første bil til at sætte den bedste tid, men var kun 0,004 foran EuroInternational #12.

Christian Stubbe Olsens holdkammerat Alex Kapadia skulle kvalificere Ecurie Ecosse/Nielsen #7 og pressede maksimalt på, med en stor udskridning gennem Stowe svinget. Det så godt ud, men hjalp ikke på tiden. Han kom dog efter det, og satte 7. hurtigste tid blandt LMP3 bilerne.

Med kun et minut tilbage snuppede United Autosports #2 første position, inden EuroInternational #12 snuppede hurtigste tid. 360 Racing #6 var på vej mod Pole Position, men mistede lidt for meget tid i sidste sektor, så de måtte nøjes med anden startposition foran United Autosports #2 og #3.

Mattia Drudi var køreren til at snuppe Pole Position for EuroInternational #12. Drudi kender vi normalt fra Porsche Mobil 1 Supercup, men forsøger sig også i langdistancesporten nu.

EuroInternational #12
Photo: JJ Media

LMP2 klassen var også fuld af action med 16 biler.

G-Drive Racing #40 var den første til at sætte en hurtig tid, men blev overgået af Duqueine Engineering #29.

High Class Racing #49 var ude og sætte en sikkerheds omgang, inden at Anders Fjordbach var inde og få 4 helt nye Dunlop slicks på bilen.

DragonSpeed #21 med Ben Hanley hoppede øverst på tabellen med 5 minutter tilbage.

Nico Jamin i Duqueine Engineering #29 havde et tur indover græsset i Becketts svinget, for fuld damp. Heldigvis fik han den styret nogenlunde lige henover græsset, og kom tilbage på asfalten nogle 100 meter senere.

Panis Barthez Competition #23
Photo: JJ Media

Panis Barthez Competition #23 satte en fantastisk omgang, som var 0,7 sekunder hurtigere end alle andre. G-Drive Racing #26 med Jean-Eric Vergne var ellers hoppet op på førstepladsen, men måtte nøjes med P2 efter en super omgang af Will Stevens i #23. Det var første Pole Position til Ligier i denne sæson, som ellers har været domineret af ORECA biler i kvalifikationerne indtil nu.

High Class Racing #49 endte på 7. pladsen, og var den bedste Dallara bil.

Nu har holdene to timer til at få bilerne gjort klar, inden at pitten åbner klokken 14.00 lokal tid, med løbsstart 14.30 lokal tid, 15.30 dansk tid.

Relaterede nyheder