3 biler diskvalificeret på Silverstone

Ikke en, heller ikke to, men hele tre biler er blevet diskvalificeret fra FIA World Endurance Championship løbet på Silverstone.

Det blev offentliggjort sent søndag aften engelsk tid.

Det drejer sig om begge Toyota Gazoo Racing biler, som har fået frakendt 1. og 2. pladsen i LMP1 klassen, da deres reglementsbestemte træplade under bunden kunne give sig for meget. Den plade skal kunne tåle et tryk på 2500N, men gav sig 9mm i forbindelse med denne test, hvilket er imod reglementet.

Porsche #91 blev taget med for lav ridehøjde i GTE Pro. Bilen var kun 48mm frihøjde, mens den i følge reglementet skal have 50mm.

Begge hold har mulighed for at appellere diskvalifikationerne, men da begge forhold er meget faktuelle og præcist beskrevet i reglementet, får de næppe meget held med sådan en appel.

Det betyder at Rebellion Racing #3 med Gustavo Menezes, Mathias Beche og Thomas Laurent vinder løbet foran Rebellion Racing #1 med Neel Jani og Andre Lotterer samt SMP Racing #17 med Stephane Sarrazin og Egor Orudzhev.

Toyota Gazoo Racing #7 & #8
Photo: JJ Media

I GTE Pro beholdt AF Corse Ferrari #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi sejren, mens Ford Chip Ganassi Team UK #67 med Andy Priaulx og Harry Tincknell rykkede op på andenpladsen, og Porsche #92 med Kevin Estre og Michael Christensen nu er 3’er. Marco Sørensen og Nicki Thiim er rykket op på 8. pladsen, og får derved også et par point mere til Aston Martin Racing #95.

Det betyder at Toyota Gazoo Racing #8 fortsat fører LMP1 Mesterskabet, men kun med to point ned til Rebellion Racing #3. Toyota Gazoo Racing #7 ligger 3’er, men har blot 10 point ned til Rebellion Racing #1.

Kevin Estre og Michael Christensen har fået en større føring i GTE Pro med Porsche #92, efterfulgt af Ford Chip Ganassi Racing #66, og AF Corse Ferrari #51.

Det er desværre 3. løb ud af 3 mulige i denne sæson, hvor en af bilerne på podiet er blevet diskvalificeret efterfølgende. På Spa Francorchamps var det Rebellion Racing #1 på P3 som blev disket på grund af for tynd træplanke under bilen. På Le Mans var det LMP2 vinderne G-Drive Racing #26 samt TDS Racing #28 (TDS Racing driver begge biler), som havde modificeret tankanlægget, så de kunne tanke 6-8 sekunder hurtigere end alle konkurrenterne. Og på Silverstone var det så 3 biler.

Ser vi 4 biler blive udlukket i Japan næste gang? Forhåbentlig ikke! Det er frustrerende for tilskuerne, men ikke mindst holdene og kørerne, der går glip af at fejre deres resultater på podiet. De fortjener at stå foran alle mekanikerne og tilskuerne og blive hyldet for deres flotte præstationer.

Relaterede nyheder