Strategi afgjorde aftenløbet på Gateway

Verizon IndyCar Series var kommet til Gateway Motorsports Park nær St. Louis i Illinois, til årets 15. afdeling.

Lørdagens kvalifikation blev ikke kørt på grund af regnvejr, så der blev startet efter rækkefølgen i Mesterskabet. Dermed var Scott Dixon på Pole Position foran Alexander Rossi, Josef Newgarden, Will Power, Ryan Hunter-Reay og Simon Pagenaud.

James Hinchcliffe, som ellers skulle være startet fra P8, kom ikke med på den første opvarmningsomgang, da hans mekanikere havde problemer med at få datakablet til teknikernes laptop koblet af bilen. Han nåede dog lige at komme ud inden starten af anden omgang, hvilket betød at han kunne bibeholde startpositionen.

21 biler tog starten under lamperne, hvor Power var den helt store vinder. Han hoppede hele vejen fra P4 til P2, mens Rossi tabte to placeringer.

Feltet kom dog kun to sving, inden at der kom gult flag igen, da Sebastien Bourdais endte i muren. Han tabte bagenden af bilen på egen hånd i midterfeltet, men nåede ikke at fange bilen, inden bilen ramte muren. Dermed var han ude af løbet.

Bommarito Automotive 500 start
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Løbet blev genstartet 7 omgange senere, hvor Rossi med det samme gik til angreb på Newgarden, der måtte forsvare sig med alle midler ned af langsiderne.

Der skulle gå 48 omgange inden at Rossi kom forbi Newgarden, men ellers skete der ikke nogen forskydelser i top-5 inden bilerne begyndte at pitte 60 omgange inde i løbet. Her byttede Pagenaud og Hunter-Reay plads, men ellers gik alt glat for de andre topkørere.

Løbet blev utroligt stationært, da alle holdene forsøgte at spare på brændstof, så de eventuel kunne komme igennem løbet på blot 3 tankstop.

119 omgange inde i løbet kom der lidt gang i fronten af løbet, da Power forsøgte at overhale Dixon udenom. Power måtte dog trække sig, og var lige ved at ryge i muren i Sving 2, og tabte faktisk også en placering til både Rossi samt holdkammeraten Newgarden.

Både Newgarden og Power endte med at være de helt store tabere i anden pitstop runde, hvor Dixon fortsat førte foran Rossi, mens Pagenaud var kommet helt op på P3 foran Power, Hunter-Reay og Newgarden.

Takuma Sato dykkede på James Hinchcliffe i kampen om 13. pladsen. Det sendte Hinch ud på samme bane som Power, men undgik også at ramme muren.

James Hinchcliffe
Photo: Indycar.com / Chris Jones

Power overhalede Pagenaud i kampen om 3. pladsen, hvor den sidstnævnte mistede 6 pladser.

Power havde gang i nogle aggressive omgange, hvor han også dykkede indenom Rossi, som var centimeter fra at sætte bilen i muren. Han fik dog fanget bilen, og selv om han mistede to pladser, kunne han fortsætte løbet.

Power tog føringen af løbet efter 150 af de 248 omgange, da han dykkede indenom Dixon i Sving 1. Dixon forsøgte at spare brændstof, mens Power kørte fuld gas. Dermed kom Dixon hurtigt under pres fra Hunter-Reay.

Charlie Kimball snittede muren i Sving 4, men fik bilen kørt hjem til pitten, så løbet kunne fortsætte under grønt flag.

Hunter-Reay fik tekniske problemer med bilen efter 173 omgange, hvor motoren bare gik ud. Den langsomme bil ude på banen gav dagens blot andet gule flag. Han blev trukket tilbage til pitten, hvor mekanikerne fik bilen startet, men motoren ikke gik rent. Det kostede ham en eller næsten sikker top 5, hvis ikke top 3 placering. Ikke nok med det, så kostede det ham også så mange point, at 2012 Mesteren ikke længere havde mulighed for at vinde 2018 Mesterskabet.

Det kom på et tidspunkt, så stort set alle blev nød til at pitte en 4. gang i løbet.

Efter dagens 3. pitstop var Will Power foran Scott Dixon, Alexander Rossi, Zach Veach og Josef Newgarden.

Pietro Fittipaldi
Photo: Indycar.com / Matt Fraver

Ed Jones var på fremmarch, og kørte sig selv ind i top 4, med et sent dyk på Veach ind i Sving 1. To omgange senere kom han også forbi Rossi, og lå derved lige bag holdkammerat Dixon.

Rossi faldt tilbage på 5. pladsen i løbet, da Veach overtog 4. pladsen. Få omgange senere kom Pagenaud også forbi 2016 Indy 500 vinderen.

20 omgange før mål begyndte bilerne at komme ind til deres sidste stop.

Rossi sparede så meget brændstoffet, at han havde tabt to omgange til Power, med blot 10 omgange tilbage. Power skulle dog ind og tanke igen, så tingene muligvis ville udligne sig igen. Dixon var inde og tanke med 10 omgange tilbage af løbet.

Det lykkedes Power at komme ud i front, med halvandet sekunds forspring til Rossi, der havde nogenlunde samme afstand til Dixon på 3. pladsen.

Will Power & Alexander Rossi
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Will Power vandt løbet med 2 sekunder til Alexander Rossi og Scott Dixon. Simon Pagenaud og Zach Veach lukkede top-5.

Dagens resultat gjorde at top 3 i Verizon IndyCar Series rykkede endnu tættere på hinanden. Scott Dixon er fortsat førende, foran Alexander Rossi og Will Power. Josef Newgarden er den sidste mand på P4 som stadig har en teoretisk mulighed for at vinde mesterskabet.

Der bliver kørt løb allerede igen næste weekend, hvor der skal køres Grand Prix of Portland, som er tilbage på kalenderen efter 14 års fravær.

Relaterede nyheder