Vejret gav Rookiesejr

Det blev igen et løb i vejrets tegn, da sæsonens 14. løb blev kørt på italienske Misano.

Kvalifikationen blev kørt i øsende regnvejr, hvor Loic Duval for Audi Sport var den hurtigste mand. Det var franskmandens første Pole Position i DTM, efter halvanden sæson, som har budt på flere udfordringer end succesoplevelser.

Edoardo Mortara var den næsthurtigste mand foran Mercedes-AMG holdkammerat Daniel Juncadella og Audi kørerne Mike Rockenfeller og Rene Rast, mens Marco Wittmann var den bedste BMW mand i P6.

Gæstekører Alex Zanardi startede igen fra P19, i endnu en svær kvalifikation for den italienske stjerne, som kørte i en specialbygget BMW M4 DTM med håndbetjening. Da italieneren kørte i WTCC, brugte han det ene ben til at bremse med, men denne bil er rent håndbetjent.

Mesterskabsførende Gary Paffett havde igen haft en svær kvalifikation, og skulle starte P8, to pladser foran den aktuelle andenplads, Paul Di Resta.

Der var igen en blanding af dækvalg på startgridden, hvor det var spændende at se hvilket der var det rigtige.

Loic Duval
Photo: DTM Media

Duval fik en frygtelig start, og faldt tilbage på 3. pladsen. I stedet var det Mortara der kom først ned i Sving 1, foran Juncadella og Glock. Glock havde endda en lille tur i afkørselsområdet, men kom tilbage på banen igen.

Det var efter Glock allerede havde været i kontakt med Rene Rast, og halvvejs havde spundet den forsvarende Mester af banen, som dog blev rettet op af en anden konkurrent, og kunne fortsætte.

Marco Wittmann pittede efter første omgang, for at tage hans obligatoriske pitstop.

Robin Frijns var flyvende, og efter at være startet 15’er, var han helt oppe på 7. pladsen efter anden omgang.

Mike Rockenfeller, Timo Glock og Augusto Farfus var de næste kørere til at pitte, mens Gary Paffett, Philipp Eng og Bruno Spengler var inde efter 4. omgang.

Jamie Green og Lucas Auer var også inde til deres pitstop, og kom ud bagerst i feltet, på friske dæk.

Paul Di Resta snuppede to placeringer på to sving, da han strøg forbi Frijns og Müller, i kampen om 5. pladsen.

Edoardo Mortara
Photo: DTM Media

Juncadella, Müller og Wehrlein skiftede dæk ved starten på 7. omgang, mens Duval og Di Resta fulgte omgangen efter.

Med 40 minutter tilbage af løbet, begyndte det at regne igen, hvilket virkelig gav problemer for alle kørerne, som allerede havde skiftet til slicks.

Derved havde Mortara, Rast, Frijns og Zanardi en kæmpe fordel, da de endnu ikke havde pittet, og stadig havde regndæk på. Eriksson var startet på slicks, og fik derfor kæmpet bilen tilbage i pitten, og fik et frisk sæt regndæk på.

Juncadella spandt lige ved pitindkørslen – men så havde han ikke så langt ind til nogle friske regndæk.

Lucas Auer spandt af banen på egen hånd, hvilket udløste en Safety Car, for at få bilen fjernet.

Mortara, Rast, Frijns og Zanardi havde fortsat ikke pittet, mens Eriksson var den første mand, der havde udført sit obligatoriske pitstop. Faktisk havde de 5 kørere en hel omgangs føring til alle andre, da de havde været i pit to gange.

Normalvis bliver løbet genstartet med to biler kørende ved siden af hinanden, men på grund af regnvejret, bestemte løbsledelsen at der skulle startes en og en, som vi kender fra stort set alle andre løbsserier verden over.

Farfus røg i muren på vej ud af sidste sving. Det bump gav så store skader på hans bagaksel, at han måtte udgå fra løbet.

Alex Zanardi
Photo: DTM Media

Gary Paffett og Daniel Juncadella havde kontakt med hinanden i Sving 2, hvilket gjorde at begge biler spandt rundt. Det var anden dag i træk at Paffett havde kontakt med en holdkammerat, da det var Edoardo Mortara i gårsdagens løb. Det sendte ham langt ud af pointene.

Mortara, Rast og Frijns fortsatte ude på banen i lang tid, inden de valgte at pitte efter friske dæk. Rast dykkede ind med 14 minutter tilbage af løbet, mens de andre fulgte efter i de efterfølgende omgange.

Selvom Mortara havde været ude på regndækkene i næsten 50 minutter, trak han stadig fra forfølgerne, inden han pittede med 8 minutter tilbage.

Frijns ventede til næstsidste omgang af løbet, hvilket sendte ham tilbage på 4. pladsen.

Så da alle kørere havde været i pit, var Eriksson i føring med 5 sekunder ned Mortara.

Joel Eriksson
Photo: DTM Media

Og sådan kom de også i mål, hvor svenske Joel Eriksson tog sin første sejr i DTM, i hans Rookiesæson. Edoardo Mortara sluttede på andenpladsen foran Rene Rast. Dermed havde vi en BMW sejr foran Mercedes og Audi. Robin Frijns fik kørt sig hjem på 4. pladsen, foran dagens anden sensation, Alex Zanardi. Zanardi var ligesom de 4 andre kørere i top 5 heldig med ikke at have taget pitstoppet, før der kom Safety Car på banen, og pit panikken bredte sig hos størstedelen af feltet. Men alligevel skulle han holde bilen på banen, som han præsterede til UG.

Dagens resultat betød at Paul Di Resta er gået i føring af DTM Mesterskabet foran holdkammeraterne Gary Paffett og Edoardo Mortara. Marco Wittmann er den bedste BMW kører i P4, foran Lucas Auer og Timo Glock, inden den bedste Audi Sport kører, Rene Rast indtager P7.

Om 14 dage køres sæsonens 15. og 16. afdelinger på Nürburgring.

Relaterede nyheder