Kæmpe brøler afgjorde finalen

FIA World Rallycross Championship var kommet til sæsonens 8. afdeling, som skulle køres i franske Loheac.

Team Peugeot Total holdet håbede på at gøre det godt på hjemmebane, men det ville konkurrenterne fra Tyskland, i form af Audi Sport repræsenteret med EKS Audi Sport og Volkswagen med PSRX Volkswagen Sweden, gøre alt for at forhindre.

GC Kompetition var dog også på hjemmebane med deres to Renault Megane RS, men de er stadig rimelig nye i World RX sporten.

Sebastien Loeb havde problemer med sin Peugeot 208 WRX i Q1, hvor han havde problemer med servostyringen.

Og efter lørdagens to første kvalifikationsheats, var det med 4 tyske biler forrest, mens Timmy Hansen var den bedste Peugeot mand i P5, lige foran Loeb i P6. Johan Kristoffersson var førende efter førstedagen foran Mattias Ekström, Andreas Bakkerud og Petter Solberg.

Sebastien Loeb, Johan Kristoffersson
Photo: FIAWorldRallycross.com

Søndagens Q3 startede på en fugtig bane, hvilket gjorde banen utroligt fedtet, og næsten umulig at styre. Det kostede bl.a. et spin til Toomas Heikkinen, der var tilbage i mesterskabet denne weekend som gæstekører.

Loeb havde igen tekniske problemer i Q3, og faldt derved langt tilbage i kampen om semifinale pladserne.

I stedet leverede Liam Doran en overraskelse. Englænderen var tilbage i mesterskabet efter 2 års pause, og havde en GC Kompetition Renault Megane RS til rådighed denne weekend, og lå længe til at tage sejren i Q3, indtil Johan Kristoffersson slog hans tid med et halvt sekund.

Til Q4 var banen helt tør igen, så det igen var en anelse langsommere at køre Joker Lap, hvilket også normalen omkring banedesignet. Formiddagen havde været et par sekunder hurtigere at tage et ekstra Joker Lap.

Efter de 4 kvalifikationsheats var Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, Timmy Hansen, Kevin Hansen, Niclas Grönholm og Guerlain Chicherit i semifinale 1, mens Andreas Bakkerud, Petter Solberg, Liam Doran, Timur Timerzyanov, Kevin Eriksson og Sebastien Loeb kom i semifinale 2.

Petter Solberg, Johan Kristoffersson, Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström
Photo: FIAWorldRallycross.com

Velkendte navne som Janis Baumanis, Toomas Heikkinen og Andrew Jordan måtte blot se på, mens konkurrenterne fik lov til mindst en tur mere på banen.

Ekström fik den bedste start på semi 1 og fik lukket døren for Kristoffersson inden Sving 1. Kevin Hansen blev delvis spundet rundt af Chicherit, så Hansen blev ufrivilligt tvunget ind i Joker Lap.

Timmy Hansen og Grönholm var de to næste til at køre i Joker, mens Kristoffersson tog sin på 4. omgang. Ekström tog den en omgang før slut, og kom ud med næsten et sekunds føring til Kristoffersson.

Mattias Ekström vandt Semi 1 foran Johan Kristoffersson og Timmy Hansen. Så det var farvel til Kevin Hansen, Guerlain Chicherit og Niclas Grönholm.

Bakkerud tog starten i semi 2, men Loeb lavede en super start, og var P3 efter få sving. Doran og Timerzyanov var i Joker Lap på første omgang. Solberg havde været i kontakt på første omgang, så han lagde et kæmpe røgslør ud over banen, med karosseri der slæbte på hjulet.

Loeb var i Joker Lap på 3. omgang, om kom ud igen på P3. Solberg tog det alternative spor på 4. omgang, og flettede ind bag Loeb. Andreas Bakkerud var i Joker på den næstsidste omgang, og kom ud i front af Sebastien Loeb og Petter Solberg, der var videre til finalen. Kevin Eriksson, Timer Timerzyanov og Liam Doran kom ikke videre.

Johan Kristoffersson, Andreas Bakkerud, Petter Solberg, Timmy Hansen, Sebastien Loeb
Photo: FIAWorldRallycross.com

Det var en ren EKS Audi Sport første række med Bakkerud foran Ekström, og kom også afsted som 1-2 foran Kristoffersson, Timmy Hansen, Loeb og Solberg.

Solberg var i Joker Lap allerede på første omgang, mens Kristoffersson var inde på anden omgang. Loeb valgte at tage sin Joker på 3. omgang, og var dermed sidst i feltet.

Bakkerud, Ekström og Timmy Hansen ventede helt til sidste omgang, inden at de kørte i Joker Lap, og det var en kæmpe fejl.

Det gav sejren på et sølvfad til Johan Kristoffersson foran Andreas Bakkerud, Petter Solberg og Mattias Ekström. Timmy Hansen sluttede P5 foran Sebastien Loeb.

Det var en kæmpe brøler for EKS Audi Sport, med to biler på første række i finalen, kun at køre en anden- og fjerdeplads hjem.

Dagens sejr betød at Johan Kristoffersson udbyggede føringen i Kørernes Mesterskab endnu mere, mens Andreas Bakkerud sprang op på P2 foran Petter Solberg, Timmy Hansen, Mattias Ekström og Sebastien Loeb.

Mens Kristoffersson er kørt, med et 59 points forspring, er der blot 14 point mellem Bakkerud og Loeb.

PSRX Volkswagen Sweden er fortsat i front af Teammesterskabet foran EKS Audi Sport og Team Peugeot Hansen.

Om 14 dage er FIA World Rallycross Championship på banen igen, når der køres på Bikernieki National Sports Base i Letland.

Relaterede nyheder