Første 2018 Indycar test til Alonso

Fernando Alonso var tilbage i en Indycar for første gang i 2018, da han i onsdags testede på Barber Motorsports Park.

Den dobbelte Formel 1 Verdensmester flirter med Indycar sporten igen, efter han deltog i Indianapolis 500 løbet tilbage i 2017.

Efter spanieren vandt 24 timers løbet på Le Mans tidligere i år, og tidligere har har vundet Monacos Formel 1 Grand Prix i 2006 og 2007, mangler han nu “kun” Indy 500, for at blive den blot anden kører, der har vundet alle tre løb. Graham Hill er den eneste kører hidtil som har klaret alle tre discipliner.

Juan Pablo Montoya er den eneste anden aktive kører med to ud af de tre sejre, med Monaco i 2003 og Indy 500 i henholdsvis 2000 samt 2015.

Alonso testede for Andretti Autosports i bil nummer 29, der tidligere på året blev kørt af Carlos Munoz. Dagen startede på en regnvåd bane, inden at han kom på intermediates, og sluttede dagen af på slicks. Ellers er det meget begrænset, hvad der ellers er kommet ud fra testen, andet end Alonso naturligvis nød at prøve en Indycar på andet end ovalen i Indianapolis.

Fernando Alonso
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Det forventes at Fernando Alonso skal køre Indycar i 2019 for McLaren. Holdet har aktuelt ikke selv noget hold i serien, men ligesom ved debuten i 2017, forventes det at de arbejder sammen med Andretti Autosports.

Og her bliver det lidt kompliceret – og samtidig giver det også logik.

McLaren styres i øjeblikket af Zak Brown. Brown er amerikaner og har fingrene nede i utroligt mange ting. Bl.a. er han medejer af de to største motorsports nyhedssider og magasiner i verden. Derudover er han medejer af United Autosports, som kører i sportsvognsløb. Det var det hold der gav Alonso sin sportsvogns løbsdebut tidligere på året, hvor spanieren deltog i 24 timers løbet på Daytona.

United Autosports har indgået med to andre store motorsportshold i verden. Det ene hold er Walkinshaw Racing, som deltager i V8 Supercars i Austalien. Det andet er – godt gættet – Andretti Autosports.

Derfor hænger det hele sammen i en stor pærevælling, med Brown som det centrale omdrejningspunkt, samt en forklaring på at Alonso er rigtig god til at komme med kommentarer, som ender på alverdens nyhedssider – som regel med udgangspunkt i en af Browns mange nyhedsmedier.

Spørgsmålet er blot hvornår at Alonso skal køre V8 Supercars?

Fernando Alonso
Photo: Indycar.com / Chris Owens

Aktuelt deltager Fernando Alonso for Toyota Gazoo Racing i FIA World Endurance Championship, som han aktuelt fører Mesterskabet i, og ikke mindst vandt 24 timers løbet på Le Mans for tilbage i juni 2018.

Det forventes at McLaren og Andretti Autosports snarligt offentliggør deres engagement i Indycar 2019, samt hvem Alonso får som medkører. I mange måneder gik snakken om at det ville blive Scott Dixon, men det faldt til jorden igen da newzealænderen underskrev en ny kontrakt hos Chip Ganassi Racing.

Alonso har allerede annonceret at han stopper hos McLaren i Formel 1 ved slutningen af denne sæson.

Relaterede nyheder