Safety Car plaget løb på Sachsenring – opdateret

Årets 11. ADAC GT Masters afdeling blev kørt på Sachsenring.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 med Timo Bernhard og Kevin Estre havde taget Pole Position foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Sheldon og Kelvin van der Linde mens Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 med Kim Luis Schramm og Nicolai Sylvest bag rattet startede fra P3.

Vi skulle kun to pladser længere tilbage for at finde feltets anden dansker, Mikkel Jensen. Han havde kørt BMW Team Schnitzer #42 ind på femte startposition, og skulle også starte løbet, inden bilen skulle videregives til Timo Scheider.

Der var dog den lille krølle på halen at 3 af feltets 4 Porsche 911 GT3 R biler kørte under appel, da begge KÜS Team75 Bernhard biler samt Precote Herberth Motorsport #99 kørte med noget tape på bagvingen i kvalifikationen. Det mente kontrollanterne ikke fulgte reglerne, og derfor fik de frataget alle tiderne. Holdene appellerede dog denne afgørelse, og måtte derfor starte løbet fra deres oprindelige startpositioner, men risikerer at miste alle pointene, såfremt at appellen ikke falder ud til deres side.

Mesterskabsførende MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 skulle starte løbet helt tilbage fra P12, så de havde en stor opgave foran sig.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17

Kørerne fik en ekstra opvarmningsomgang, da bilerne længere tilbage i feltet ikke kunne holde formationen hen mod startstregen, så den blev afblæst.

Andet forsøg var ikke meget bedre, men starten blev alligevel givet. Sylvest i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 havde kortvarigt snuden oppe på P2, men faldt tilbage på tredjepladsen igen i første sving. Mikkel Jensen havde fået kørt #42 op på 4. pladsen i løbet.

Der gik ikke længere end til anden omgang før end der var ballade. Mesterskabsførende MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 endte i gruset sammen med YACO Racing Audi #50. Det udløste en Safety Car periode, for at få de to biler trukket ud. Uroen blev udløst af Callaway Competition Corvette #1, som vippede #50 af banen, som så ramte #47 under dens spin,

Robert Renauer i Precote Herberth Motorsport Porsche forsøgte at overhale IronForce by Ring Police Porsche, men måtte bakke af og endte med at spinde. Da han spandt, klippede han GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82, hvilket knækkede baghjulsophænget på Lambo’en. Mens #99 selv kunne komme videre, holdt #82 ude på banen, så der igen måtte Safety Car på banen. Renauer parkerede dog #99 i pitten omgangen efter.

Callaway Competition Corvette #1 udgik også i pitten, mens der var SC på banen. Da #1 ikke kunne få nogen straf i dette løb, fik de i stedet en 10 placeringers straf til næste startgrid, i morgendagens løb.

Precote Herberth Motorsport Porsche #99 fik en straf på 5 startpositioner til morgendagens løb.

Så det var et stort mandefald, mindre end 15 minutter inde i løbet.

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20

Phoenix Racing Audi #5 og Orange1 by GRT Grasser #63 fik begge to en 5 sekunders pitstop straf for forseelser ude på banen.

KÜS Team75 Bernhard #17 var den første af de førende til at tage deres obligatoriske pitstop, mens #28, #20 og #43 ventede yderligere et par omgange med deres stop.

Der skete ikke nogen forskydelser blandt top 5 efter pitstoppet, så den fortsat hed #17, #28, #20 og #43.

Orange1 by GRT Grasser Lamborghini #63 fik en drive-through straf for at have lavet en fejl i forbindelse med deres pitstop.

Løbet var meget stationært de sidste 20 minutter, hvor det mest dramatiske var Timo Scheider i BMW Team Schnitzer #42, der kom under pres fra Maximilian Buhk i MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48.

KÜS Team75 Bernhard Porsche #17 med Kevin Estre og Timo Bernhard vandt løbet foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 Sheldon og Kelvin van der Linde og med Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing #20 med Kim Luis Schramm og Nicolai Sylvest på P3.

BMW Team Schnitzer #42 & MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48

Der er dog den lille fodnote omkring den potentielle diskvalifikation, som vi stadig afventer svar på. Såfremt at den bliver til noget, slutter BMW Team Schnitzer #42 med Timo Scheider og Mikkel Jensen på 3. pladsen.

Der køres endnu et løb i morgen, søndag.