Dr. Don Panoz 1935-2018

Sportvognsverdenen har i dag mistet en meget betydningsfuld person. Dr. Don Panoz er afgået ved døden, efter lang tids kamp mod kræften.

Panoz grundlagde American Le Mans Series i 1998, og gav derfor Le Mans racerne et andet hjem, udenfor Europa. ALMS serien var stedet hvor Audi Sport North America holdt til, når de ikke deltog ved 24 timers løbet på Le Mans. Her var deres største konkurrenter gennem mange år, de meget karakteristiske Panoz racere, med den buldrende V8 front motor.

Det var dog ikke kun i LMP1 klassen, at Panoz gjorde sig gældende. Holdet skiftede efterfølgende til GT2 klassen, hvor bilen vandt i 2006 på Le Mans med Team LNT.

Herefter var der lidt stille omkring Panoz holdet, indtil de stillede op med DeltaWing projektet, som deltog med svingene succes indtil slutningen af 2016 sæsonen.

Dr. Don Panoz
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

I 2013 slog ALMS sig sammen med Grand-Am, der ellers havde været store konkurrenter gennem årene. Det gav en blanding af Daytona Prototyper, LMP2 racere samt GTLM og GTD biler, foruden LMPC klassen. I dag kender vi klassen som WeatherTech SportsCar Championship, som køres under IMSA.

Vi har meget at takke Dr. Don Panoz for omkring sportvognsræs, som vi kender i dag. Han støttede op omkring hele LMP1, LMP2, GT1 og GT2 opbygningen af klasserne, og gav som tidligere nævnt mulighed for holdene, til at køre flere løb end bare Le Mans. Det øgede interessen i USA, som sidenhen har bidraget med utallige biler ved det klassiske 24 timers løb i Frankrig.

Vores tanker går hans venner og familie – æret være hans minde.

Relaterede nyheder