BMW har præsenteret deres nye bil

BMW har præsenteret deres nye bil til den kommende ABB FIA Formula E Championship 2018/19 sæson.

De havde inviteret til kæmpe pressemøde i Stuttgart, hvor tæppet blev trukket af den nye BMW iFE.18 racer.

Bilen er den første Gen-2 bil, der er blevet fremvist med komplet løbsdesign.

BMW iFE.18
Photo: BMW Motorsport

Det bliver BMW i Andretti Motorsport, der skal drive de to biler. Andretti Autosport har været med i Formel E siden den allerførste sæson, og har de seneste år samarbejdet med BMW omkring programmet.

BMW har udviklet en hel ny drivlinje til den nye racer, hvor der nu bl.a. er kommet HALO på bilen.

Der er genvalg til Antonio Felix da Costa, som har kørt i Formel E siden den første sæson. Han fortsætter i bil nummer 28.

Alexander Sims i bil nummer 27 er ny Formel E kører, men er velkendt i BMW familien. Sims har været BMW fabrikskører gennem de seneste 3 sæsoner, og var den første kører sammen med Connor De Phillippi, som vandt i deres nye BMW M8 GTE bil.

BMW iFE.18
Photo: BMW Motorsport

Selv om det bliver Andretti Autosport, der bliver partner med BMW, så får teamejer Michael Andretti ikke nogen direkte indflydelse i programmet. Roger Griffiths bliver teamchef – en position som han har haft i næsten to år.

Bilerne bliver hurtigere i denne sæson end sidste år, og derudover køres løbene med kun en bil pr kører, så vi slipper for det farlige bilskifte midtvejs, hvor der skete nogle uheld i 2017/18 sæsonen, samt mistanke om at kørere i feltet kørte rundt på banen, uden at alle sikkerhedsselerne sad korrekt. Bl.a. måtte Daniel Abt pitte ved en afdeling, da hans sele ikke sad korrekt, og han så selv vurderede at det var for farligt at fortsætte.

2018/19 ABB FIA Formula E Championship sæsonen starter den 15. december i Saudi Arabien.

Relaterede nyheder