I dag sættes vild rekord

I dag bliver der sat en helt vild rekord, når sæsonfinalen i Verizon Indycar Series køres på Sonoma banen i Californien.

Rekorden har ikke så meget med serien eller banen at gøre, men med en veteranerne bag rattet.

Antoine Rizkallah Kanaan Filho – eller i daglig tale bare Tony Kanaan, kommer til at sætte en held vild rekord, når han (forhåbentlig) tager det grønne flag.

Det bliver hans Champcar/Indycar løb nummer 300 – i træk! Dertil kommer det at det er hans løb nummer 360 siden 1998.

Den tidligere rekord var 212 starter i træk med Jimmy Vasser, og den passerede Kanaan allerede for mere end 5 år siden.

Det er dog altid noget specielt, når man krydser et dejligt rundt tal, som 300.

Ud af de 359 Indycar løb indtil i dag, har han fået målflaget ved 285 af dem, og har officielt ført 122 af dem i en eller flere omgange.

Tony Kanaan
Photo: JJ Media

Tony Kanaan har gennem årene taget 17 sejre, men vi skal helt tilbage til 2014 for hans seneste sejr. I 2013 tog han karrierens største sejr, ved at vinde Indianapolis 500 for KV Racing.

Indtil videre har han taget 15 Pole Positions over årene, men har ikke gjort det siden 2011.

Brasilianeren kører aktuelt for A. J. Foyt Enterprises, så han har næppe chancer for at føje til hverken sejrs- eller podiestatistikken i dagens løb. Han vandt løbet i Sonoma i 2005, da han kørte for Andretti Autosport.

Han har været forbi 7 hold siden Champcar debutten i 1998. Han startede hos Tasman Motorsports, inden han fik en sæson hos Forsythe Racing. Herefter havde han 3 sæsoner hos Mo Nunn Racing, inden det blev til 8 sæsoner hos Andretti Autosports, som han vandt hans hidtil eneste Mesterskabstitel med i 2004. Efter 3 sæsoner hos KV Racing, fik han 4 sæsoner hos Chip Ganassi Racing, hvor han aldrig rigtig blev til noget match til Scott Dixon.

Tony Kanaan, Indy 500 2013
Photo: Indycar.com / Shawn Gritzmacher

Denne sæson skiftede han til A. J. Foyt Enterprises, som han også har kontrakt med i 2019. Hvad der sker herefter må tiden vise. Han skal nok til at stramme hjelmen lidt hårdere, hvis han også ønsker at køre for holdet i 2020. Faktum er at hans rookie-holdkammerat Matheus Leist kun er to placeringer bag ham i Mesterskabsstillingen. Det skal dog siges at Kanaan har været plaget af tekniske problemer i rigtig mange løb i år, så det har ikke altid været hans skyld, med de dårlige placeringer.

Udover Indycar karrieren er det også blevet til udvalgte starter i sportsvognsverdenen. Indtil videre har han haft 6 starter i Daytona 24 timers løbet, som han vandt generelt i 2015 med Chip Ganassi Racing. Sidenhen har han været tilknyttet CGR som 3. kører i deres Le Mans program med Ford GT raceren. Det har indtil videre ikke kastet nogen pokaler af sig.

Sæsonfinalen i Verizon Indycar Series 2018 starter klokken 3.40 pm lokaltid – svarende til 00.40 dansk tid.

Relaterede nyheder