Bernhard disket – Land vinder

KÜS Team75 Bernhard #17 er blevet diskvalificeret fra ADAC GT Masters løb 1 på Sachsenring. Det er blevet offentliggjort af DMSB i dag.

Holdet kørte løbet under appel, da der blev fundet tape på bagvingen af deres Porsche 911 GT3 R, som lukkede et hul imellem elementerne, og derved gjorde bilen mere aerodynamisk. Det stykke tape var ikke en del af bilens homologering, og derfor ikke tilladt at køre med. Begge biler fra Bernhard holdet kørte med det, samt Precote Herberth Motorsport Porsche #99 blev taget, men både #99 og #18 valgte at tage straffen og starte bagerst, mens #17 ikke ville afgive den Pole Position, som de selv mente at de havde kørt sig til lovligt.

Derfor lagde #17 en protest på afgørelsen, og når man gør det, får man lov til at beholde placeringen, med risiko for at miste resultatet og evt. indkørte point efterfølgende.

Dagens afgørelse betyder at KÜS Team75 Bernhard #17 bliver disket fra løbet, mens dem der sluttede 2’er på asfalten, Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Kelvin og Sheldon van der Linde bliver de nye vindere af løbet.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28, MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47, Precote Herberth Motorsport Porsche #99, AutoArena Motorsport Mercedes #84
Photo: Gruppe C Photography

Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med Nicolai Sylvest og Kim Luis Schramm rykker op som 2’er, mens Mikkel Jensen og Timo Scheider i BMW Team Schnitzer #42 indtager den sidste plads på podiet.

Det giver også nogle små forskydelser i mesterskabet. Precote Herberth Motorsport #99 er fortsat etter i stillingen, 4 point foran MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47, mens Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 rykker op som 3’er, 13 point fra føringen.

Sæsonfinalen i ADAC GT Masters køres denne weekend på Hockenheim.

Relaterede nyheder