Buemi med på nyt hold

Sebastien Buemi skifter med over, når Renault e.dams holdet bliver til Nissan NISMO i den kommende ABB FIA Formula E Championship sæson.

Til gengæld får han en ny holdkammerat, hvilket allerede stod klart tidligere på året, da det blev annonceret at Nico Prost ikke skulle køre for holdet i Sæson 5.

Det bliver 22-årige Alex Albon, der skal køre den anden bil hos holdet. Det bliver fortsat e.dams, som skal stå for driften af bilen for Nissan NISMO.

Buemi vandt Formel E mesterskabet i 2015/16 sæsonen for Renault e.dams, og pressede også 2014/15 Mester Nelson Piquet Jr. og 2016/17 Mester Lucas Di Grassi hele vejen. Den seneste sæson var til gengæld en knapt så god sæson for Schweizeren, hvor han dog tog fire podiepladser, og sluttede 4’er i Mesterskabet.

Dermed skal Buemi køre for to forskellige japanske konstruktører, da han i forvejen kører for Toyota Gazoo Racing i FIA World Endurance Championship

Sebastien Buemi
Photo: JJ Media

Albon har Engelsk far og Thailandsk mor, og kører under Thailandsk licens. Han startede naturligvis med at køre gokart, hvor han bl.a. sluttede 2’er i WSK Euro Series og CIK-FIA World Championship i 2011.

I bilsporten har han også indtil nu været lige ved og næsten, da han sluttede 3’er i Eurocup Formula Renault 2,0 i 2014, hvorefter han sluttede 2’er i GP3 serien i 2016. Aktuelt indtager han 3. pladsen i FIA Formula 2 Championship, med to resterende afdelinger.

ABB FIA Formula E Championship starter den 15. december i Saudi Arabien.

Relaterede nyheder