Dramatisk sæsonfinale på Hockenheim

Det blev en yderst dramatisk sæsonfinale i ADAC GT Masters, som blev kørt på Hockenheim banen.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 havde taget Pole Position foran EFP by TECE Audi #12, GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 og Montaplast by Land-Motorsport Audi #28. Mesterskabsførende Precote Herberth Motorsport Porsche #99 skulle starte løbet helt tilbage fra 10. pladsen, mens gårsdagens vindere, og P2 i Mesterskabet, Callaway Competition Corvette #1, var helt tilbage på 27. pladsen, og havde derfor mange biler som skulle passeres, inden at de var tilbage i pointene.

Mikkel Jensen og Timo Scheider skulle starte løbet fra P5 i BMW Team Schnitzer #42, mens Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 med Nicolai Sylvest og Kim Luis Schramm startede løbet fra 20. position.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47
Photo: Gruppe C Photography

Aust Motorsport Audi #3 skulle starte løbet fra allersidste startposition, da Nikolaj Rogivue havde fået en straf efter gårsdagens sammenstød under starten, der dømte bilen til at starte fra sidste position i dagens løb.

Der skulle ikke gå mange sving, inden der kom en delafgørelse på Mesterskabet.

I Sving 1 dykkede Dries Vanthoor i #12 indenom Maximilian Götz i #47, og sendte begge biler af banen, og ud af løbet. Uheldet rev også KÜS Team75 Bernhard Porsche #18 og Team ISR #33.

Først blev der sendt Safety Car på banen, men løbsledelsen valgte at stoppe løbet i stedet, så bilerne kunne blive ryddet op.

Start Race 2
Photo: Gruppe C Photography

Løbet blev genstartet med 46 minutter tilbage på uret, og GRT Grasser Racing Team #82 fik et kæmpe forspring til Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 og BMW Team Schnitzer #42, med Precote Herberth Motorsport Porsche #99 på P4.

Der var kun kørt en enkelt omgang inden Kim Luis Schramm i Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing Mercedes #20 måtte udgå med et pludselig knækket hjulophæng, som gav efter under nedbremsningen til Sving 2. Dermed var en mareridtssæson for ham og Nicolai Sylvest ovre, hvor podiepladsen på Sachsenring samt Sylvests Pole Position på Nürburgring desværre har været de eneste højdepunkter i 2018 sæsonen.

I midterfeltet var Callaway Competition Corvette #1 på fremmarch, hvor Daniel Keilwitz efter blot 7 minutters racerløb, var helt oppe på 14. pladsen.

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82
Photo: Gruppe C Photography

GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 havde en kæmpe føring på over 5 sekunder, mens der var et langt tog bag Montaplast by Land-Motorsport Audi #28.

Kevin Estre havde fået KÜS Team75 Bernhard #17 op fra 18. startposition, til 6. pladsen, inden han dykkede i pit.

Robert Renauer i #99 kom tilbage på banen lige foran Timo Bernhard i #17, og kom med det samme under pres fra mærkekollegaen.

MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 kom også ud foran #99, som indtog 5. pladsen i løbet, med 14 minutter tilbage. Det var nok til at tage mesterskabet på daværende tidspunkt, men meget kunne stadig ske, som er bevist gang på gang i ADAC GT Masters.

Det var dog #48 som var på vej fremad, og dykkede forbi BMW Team Schnitzer #42 i hårnålen, og derved byttede den sidste podieplads fra BMW til Mercedes.

BMW Team Schnitzer #42
Photo: Gruppe C Photography

Sheldon van der Linde i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 hentede stille og roligt ind på Rolf Ineichen i GRT Grasser Racing Team Lambo #82, og lå omkring 2 sekunder bagved, med 10 minutter tilbage af løbet.

Callaway Competition Corvette #1 var efterhånden kommet helt op på 7. pladsen. De skulle dog hente 10 point på Precote Herberth Motorsport Porsche #99, for at kunne kalde sig mestre – så #99 havde stadig kurs mod Mesterskabet med 7 minutter tilbage af løbet.

Med 4 minutter tilbage af løbet var van der Linde kommet helt op bag Ineichen, som Sydafrikaneren passerede med en ultra sen udbremsning lige foran Mercedes tribunen – med halvandet minut tilbage på klokken.

Det betød at Precote Herberth Motorsport Porsche #99 pludselig kun var 1 point foran #28 i Mesterskabet.

Der var spænding helt til målflaget, hvor Kelvin og Sheldon van der Linde i Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 vandt løbet foran GRT Grasser Racing Team Lamborghini #82 med Christian Engelhart og Rolf Ineichen og MANN-FILTER Team HTP Mercedes #48 med Maximilian Buhk og Indy Dontje.

Montaplast by Land-Motorsport Audi #28
Photo: Gruppe C Photography

Det var dog Robert Renauer og Mathieu Jaminet i Precote Herbert Motorsport Porsche #99 som var de helt store sejrherrer. De vandt Mesterskabet foran Montaplast by Land-Motorsport Audi #28 med Sheldon og Kelvin van der Linde, Callaway Competition Corvette #1 med Daniel Keilwitz og Marvin Kirchhöfer og Maximillian Götz og Markus Pommer i MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 som 3’er og 4’er.

MANN-FILTER Team HTP vandt Teammesterskabet foran Montaplast by Land-Motorsport og Precote Herberth Motorsport.

Remo Lips vandt for 3. sæson i træk Trophy Mesterskabet, som er for gentlemen kørere. Jan-Erik Slooten sluttede 2’er, mens Sven Barth, Claudia Hürtgen og Rolf Ineichen kom på de efterfølgende placeringer.

Robert Renauer, Mathieu Jaminet, Precote Herberth Motorsport Porsche #99
Photo: Gruppe C Photography

Sheldon van der Linde vandt Juniormesterskabet foran Mikkel Jensen og Indy Dontje.

Det var afslutningen på en helt eminent ADAC GT Masters sæson. 12 forskellige hold vandt de 14 løb. Kun Callaway Competition Corvette #1 vandt mere end en sejr i sæsonen, mens MANN-FILTER Team HTP Mercedes #47 og #1 var de eneste som tog 2 Pole Positions.

Relaterede nyheder