Pointstillingerne efter Spa

Som lovet kommer vi her med en opdatering omkring pointstillingerne efter European Le Mans Series løbet på Spa Francorchamps.

G-Drive Racing #26 har allerede sikret sig LMP2 titlen med Andrea Pizzitola og Roman Rusinov, mens Jean-Eric Vergne ligger 2’er, da han ikke kunne deltage i Åbningsløbet på Paul Ricard grundet hans Formel E forpligtelser i Rom. Den eneste teoretiske måde at G-Drive Racing kan miste Mesterskabet på, er hvis Vergne skifter til et andet hold, der så slutter 12 point bedre end G-Drive Racing – men hvorfor skulle han dog det?

G-Drive Racing #26 sluttede blot løbet på 12. pladsen, og fik derved kun 0,25 “trøste” point, for at have gennemført løbet. De var dog så langt foran Racing Engineering #24 på 3. pladsen, at det afbrudte løb, med kun halve point, var nok til at alle hive titlen i hus inden finalen.

G-Drive Racing #26
Photo: JJ Media

Tredje pladsen er der til gengæld stor kamp om mellem Racing Engineering #24, IDEC Sport #28 og DragonSpeed #21, med en meget snæver outsider chance for Duqueine Engineering #29, hvor det dog er nødvendig at de vinder sæsonfinalen i Portimao, mens #24, #28 og #21 allesammen udgår.

Vi skal helt tilbage til 17. pladsen for at finde High Class Racing #49, som havde sæsonens hidtil bedste resultat på Silverstone med en 9. plads. Til gengæld har de taget to sejre i Gentleman Trophy, hvor minimum to af holdets kørere er Sølv eller Bronze kategoriseret kører. Fjordbach er Sølv, mens Andersen er Bronze.

High Class Racing #49
Photo: JJ Media

I LMP3 fik RLR MSport #15 udbygget føringen til 360 Racing #6 med hele halvandet point! United Autosports #3 indtager aktuelt 3. pladsen, mens EuroInternational #11, og Inter Europol Competition #13 også stadig har mesterskabschancer. Dog har Ecurie Ecosse/Nielsen #7 med Christian Stubbe Olsen, United Autosports #2 samt Ultimate #17 stadig chancer for at slutte på 2. eller 3. pladsen. Og vi ved jo at alt kan ske i LMP3, som vi så i går, med #17 som blev smadret i dækbarrieren kort tid inde i løbet.

RLR MSport #15
Photo: JJ Media

Proton Competition Porsche #88 fører GTE Mesterskabet foran JMW Motorsport Ferrari #66 og Spirit of Race Ferrari #55. Ebimotors Porsche #80 og Proton Competition Porsche #77 har også teoretiske muligheder for at vinde Mesterskabet, men så skal meget gå galt for de tre (fire) foranliggende. Krohn Racing Ferrari #83, som er det sidste af de faste GTE hold, har end ikke chance for en 3. plads i Mesterskabet, grundet gårsdagens nuller. Havde de blot gennemført løbet, ville de stadig have haft en teoretisk mulighed, men kun på alleryderste mandat.

Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

Alle disse point forudsigelser er selvfølgelig baseret på at der uddeles normale point ved finaleløbet. Men det sydlige Portugal har normalt bedre klima end Ardenner bjergene omkring Spa Francorchamps.

Udover mesterskabstrofæer, er der Le Mans 2019 starttilladelser til vinderholdet i LMP2, vinderholdet i LMP3 (til LMP2) samt top-2 i GTE. Dertil er der 100.000 Euro i præmiepenge til LMP2 Mesterholdet, 70.000 til GTE Mesterholdet og 50.000 til LMP3 Mesterholdet.

Nu har European Le Mans Series holdene en måneds pause, inden sæsonfinalen bliver kørt i Portimao den 28. oktober, og alle pokalerne skal deles ud.

Relaterede nyheder