Rosenqvist ny CGR kører

Felix Rosenqvist bliver ny kører hos Chip Ganassi Racing i IndyCar Series 2019.

Den 26-årige svensker bliver ny chauffør på NTT DATA Honda #10 bilen, og erstatter Ed Jones, der havde en skuffende sæson for holdet i 2018.

Rosenqvist har trods sin unge alder allerede en masse erfaring. Med baggrund i Formel Renault 2.0, hele 3 titler i disse biler, skiftede han videre til Formel 3, hvor han både vandt FIA European Formula 3 Championship samt Masters of Formula 3 samt Macau Grand Prix flere gange.

Herefter fangede Mercedes ham, og satte ham i DTM samt Blancpain GT serierne i 2016.

Mahindra så også talentet i ham, hvor han de to seneste sæsoner har kørt for holdet i ABB FIA Formula E Championship, hvor svenskeren har vundet flere løb.

Udover det, har han også kørt i Japan i både Super Formula samt Super GT.

Og nå ja, så kørte han også lige noget af Indy Lights 2016 sæsonen i USA, hvor han vandt 3 ud af 10 løb, som han startede.

Felix Rosenqvist
Photo: Chip Ganassi Racing

Rosenqvist har allerede testet for CGR to gange tidligere, tilbage i 2016 og 2017, men holdet var lidt for sent på aftrækkeren til at få underskrevet en kontrakt med ham til 2018.

Hans 2019 kontrakt betyder samtidig et farvel til ABB FIA Formula E Championship, da de to serier har en masse datosammenfald, så der ikke blot er tale om at springe en enkelt afdeling over.

Felix Rosenqvist får den nykårende Verizon IndyCar Series Mester Scott Dixon som holdkammerat hos Chip Ganassi Racing.

2019 sæsonen i IndyCar Series starter den 10. marts på gaderne i St. Petersburg, Florida.

Relaterede nyheder